Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad har det tagit åt Wenger?

Christensons blogg

En härlig marsdag i London idag. Två grader varmt och strålande sol.

Och är det möjligen den stundande våren som har fått Arsene Wenger att plötsligt säga intressanta saker på sina presskonferenser?

I dagens tidningar så handlar rubrikerna naturligtvis om att Cristiano Ronaldo är för arrogant och att han ibland får några smällar på grund av sitt beteende.

Inget kontroversiellt i det – fransmannen har ju rätt – men jag kan inte tänka mig att Sir Alex Ferguson satt vid frukostbordet och nickade instämmande med Wenger i morse.

Är vi på väg att få lite härliga Wenger-Ferguson duster igen. Jag hoppas det…

Annons

”Arrogant Ronaldo asks for trouble” var en av rubrikerna här i England men för att vi alla ska kunna bilda oss en uppfattning om vad fransmannen egentligen sa så tar jag med hans kommentar i fullo. På engelska.

"With Manchester United I’m a bit cautious because sometimes I feel they get too much protection and sometimes they don’t get enough. Ronaldo is a specific example of that. Sometimes his arrogance is provocative, and his class as well."

**********

Mer Wenger. Fransmannen har sagt att ett rött kort och tre matchers avstängning inte är tillräckligt straff för vissa tacklingar.

Han nämnde Kevin Nolans tvåfotsattack på Victor Anichebe häromveckan som ett exempel – och återigen tycker jag att Wenger har rätt.

Annons

Det är fullständigt löjligt att Jeremie Aliadiere kunde få fyra matchers avstängning för att ha klappat Javier Mascherano på kinden förra säsongen medan Kevin Nolan, Lee Cattermole (på Scott Parker), Emanuel Pogatetz (på Rodrigo Possebon) och Danny Guthrie (på Craig Fagan) bara får tre matcher.

**********

Wenger – något överraskande – säger också att han tycker att tacklingar är något av det vackraste som finns i fotboll. Ibland kan man få uppfattningen att Wenger helst skulle se så lite kontakt och så mycket passningar som möjligt i en match, men han säger faktist så här:

-Jag gillar tacklingar eftersom det är en fantastisk teknik att kunna som fotbollsspelare. Men det jag inte gillar är att domare dömmer alla tacklingar på samma sätt. En bra tackling är vacker att titta på, men jag är lite orolig för att de bra tacklingarna håller på att försvinna från fotbollen.

Annons

-Tony Adams och Martin Keown var fantastiska på att tackla och ta en kille som den före detta franske landslagsspelaren Patrick Battiston, som var extremt duktig på konsten att tackla. Men nu när jag tittar på matcher så håller tacklingarna på att försvinna.

**********

Nej, nu får det räcka med Wenger-citat, även om han faktiskt hade mer på hjärtat.

Helgens FA Cupmatcher (kvartsfinaler förutom Arsenal som fortfarande är i femte omgången).

Lördag:

Coventry-Chelsea
Fulham-Manchester United

Söndag:

Arsenal-Burnley
Everton-Middlesbrough.

Blir det några skrällar? Tror inte det, men man kan ju alltid hoppas.

**********

Något av det roligaste med att blogga är att läsa kommentarerna efteråt. Som jag har sagt så läser jag alltid kommentarerna – även om jag sällan hinner svara på vissa frågor som ställs där.

Annons

Idag tänkte jag att det var dags för mig att kommentera era insatser på kommentatorfunktionen:

Oba: Kazenga LuaLua är Lomana LuaLuas yngre bror. Om Loa Falkman skulle gifta sig med någon av dessa så skulle han heta Loa LuaLua.

Lysande. Fick mig att skratta.

pmophy17421

I am intrigued. Varför denna signatur? Trodde först att det var en hyllning till Pompey men undrar nu.

Anonym (efter statistiken som visade att Villa använt flest procent engelska spelare den här säsongen): De visade denna statistiken på canal + studio i lördags, så jätte ny är den knappast.

Den sista kommentaren fick mig att fundera. Vad är det för en person som tar sig tid att skriva att denna statistik var några dagar gammal? Och varför? Hur hjälper en sådan kommentar? Om man redan kände till denna statistik och ville skryta om detta faktum så skriver väl man sitt namn?

Annons

Jag tror vi kan konstatera att denna person – som vi diskuterade häromdagen – inte är någon ”who dresses in the dark.”

Snarare någon som klär på sig i strålkastarljus och Twisted Sister på full volym.

**********

Läser i dagens tidningar att West Ham kan vara på väg att köpa den kroatiske ytterbacken Danijel Pranjic. Helt rätt. Tyckte att han var en av de bästa spelarna i EM förra året och är förvånad att ingen storklubb köpt honom från Heerenveen än.

West Ham, å andra sidan, har andra problem att bekymra sig över.

Idag kommer en isländsk domstol att bestämma om klubbens isländska ägare, med Björgulfur Gudmundsson i spetsen, har ytterligare tre månader på sig att sälja klubben.

Annons

Gudmundsson har så stora finansiella problem och så stora skulder hemma på Island att han måste sälja West Ham förr eller senare.

Det domstolen måste besluta är om han och hans företag Hansa, ska få ytterligare tre månader på sig att sälja klubben så man får ett så bra pris som möjligt för den istället för att behöva rea ut den.

Pengarna kommer sedan att gå till att betala av skulder hemma i Island. Vad betyder detta för the Hammers. Jo, man kommer med all sannolikhet att ha nya ägare inom tre månader och sedan beror allt på hur dessa ägare agerar.

Man kan få ett par amerikaner som bara vill tjäna pengar (som Gillett och Hicks) eller kanske några rika araber (som Manchester Citys ägare).

Annons

Ganska sorgligt egentligen. En anrik klubb som West Ham – med över 100 års historia – och nu handlar allt om pengar. Men fotbollen har sig själv att skylla.

**********

Skulle kännas bättre om grabbarna hemma i Stockholm tonade ner den nya bylinebilden lite. Känns lite stor.

**********

I början av säsongen så var det mycket skriverier om domaren Stuart Attwell, den yngste någonsin i Premier League.

Men efter att ha godkänt ett mål efter ett skott som gick utanför (!) och den bedrövliga insatsen i matchen mellan Wigan och Middlesbrough i veckan så startade vi en debatt på the Guardian: Is Stuart Attwell the worst referee in the history of the Premier League?

Läs artikeln och efterföljande debatt här.

Annons

Bring back Mark Clattenburg! Ha ha ha.

**********

Massor av rapporter om att Steven Taylor och Cristiano Ronaldo hade bråkat i spelartunneln på St James’ Park i onsdags.

Ronaldo hade kallat Taylor ”a rubbish footballer” medan Taylor hade svarat: At least I am not ugly.

Hemskt roligt. Tyvärr visade sig det att det inte var sant. Där ser man.

**********

Intressant diskussion om Mourinho och United efter bloggen igår.

Först av allt måste jag erkänna att ”ödmjuk” nog var fel ordval när det gäller Ferguson…

Det jag menade var att han är ödmjuk inför klubben. Han vet att klubben alltid är viktigare än vad han är – och det tror jag inte Mourinho har insett.

Inte i Porto. Inte i Chelsea. Och inte i Inter. Så varför skulle han inse det på Old Trafford?

Annons

Skulle vara kul att se Martin O’Neill eller David Moyes få chansen, som många av er skrev.

**********

Aston Villa har åkt till Dubai för att vila upp batterierna och träna lite lätt. Och ta några bärs. Precis som Nottingham Forest gjorde när Martin O’Neill spelade där med legenden Brian Clough som tränare (även om de åkte till Majorca istället för Dubai).

Ska bli intressant att se om det räcker för att hålla Arsenal bakom sig i kampen om fjärdeplatsen.

Villa har Tottenham, Liverpool, United och Everton i de nästa fyra matcherna…

**********

Avslutar med lite fredagsnöje: Vet inte om ni har sett det här youtube-klippet med en väldigt snabbtänkt bollkalle.

Annons

Målvakten måste ha varit rasande.

Och detta har inget med engelsk fotboll att göra men Diego Armando Maradona är alltid värt att titta på. Vilken nick! Vilken nick! Minst 25 meter.

Publicerad 2009-03-06 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto