Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United välförtjänt vidare

Christensons blogg

Manchester United slog Inter med 2-0 igår kväll och Sir Alex Ferguson tog sin andra seger på 14 matcher mot Jose Mourinho.

Ser man över de två matcherna så får man nog säga att det var rättvist att United gick vidare till kvartsfinalerna även om jag tyckte att Fergusons mannar hade lite tur igår kväll. Men å andra sidan tyckte jag United förtjänade att vinna med kanske 2-0 på San Siro.

På Old Trafford igår släppte United alldeles för mycket ytor till Inter på mittfältet och med tre offensiva mittfältare – Ryan Giggs, Paul Scholes och Cristiano Ronaldo – så kunde Inter ta över.

Det känns nästan alltid som om United har bättre balans på mittfältet när Ji-sung Park spelar. Tog Ferguson ut fel lag igår? Vad tycker ni?

Annons

Och tänk vad små marginaler det är i fotboll. Nu känns det som United gick vidare ganska stabilt men jag undrar vad som hade hänt om Zlatan hade nickat ribba in istället för ribba ut när det stod 1-0 till United.

**********

Vad tyckte då de engelska tidningarna om Zlatans insats? Mina kollegor på the Guardian verkade inte helt imponerade.

Kevin McCarra skrev: Zlatan Ibrahimovic had some prospect of banishing his reputation for floundering in the knockout phase of this competition, but floundered.

Daniel Taylor gav honom sex av tio i betyg och skrev: Showed sporadic glimpses of his talent but Mourinho’s claim that he is the best in the world is faintly ridiculous.

Inga hyllningar direkt, eller vad säger ni?

Och visst hade Fernando Torres satt den nicken?

Annons

**********

Arsenal gick också vidare men det var med nöd och näppe. Jag hade tippat 3-1 till the Gunners men Roma spelade mycket bra defensivt och kunde till och med haft straff före förlängningen.

Det var så hektiskt på jobbet igår kväll att jag inte sett incidenten. Var det straff? Förtjänade Arsenal att gå vidare?

**********

Nu blev det fyra engelska lag i kvarten igen – precis som förra säsongen – och en diskussion om vilken liga som är bäst känns ganska löjlig just nu.

Men jag tycker att man ska komma ihåg att alla de tre italienska lagen kunde ha gått vidare med en gnutta tur så så stort är inte gapet mellan Premier League och Serie A. Det kan vända snabbt.

Annons

**********

Visst är det lite sorgligt att se legender som Fabio Cannavaro och Patrick Vieira vara bland de sämsta på en fotbollsplan. Vieira var ju helt borta när Nemanja Vidic gav United ledningen – grundlurad – och blev bortplockad av Mourinho i halvtid.

**********

Det är också lite tråkigt att se en kille som Gordon Strachan – som firat så stora framgångar med Celtic – helt har tappat fattningen och bråkar med skotsk media i stort sett varje vecka.

Efter den smärtsamma förlusten mot St Mirren nyligen så sa han till en kvinnlig reporter: -Det är ingen ide att jag försöker förklara det här för dig. Det är som om du skulle förklara för mig hur det känns att genomgå en förlossning.

Annons

Inte så klipskt sagt kanske, Gordon…

**********

Rugby är ingen av mina favoritsporter men i och med att jag arbetar på the Guardian så måste jag läsa allt om rugby – och cricket – för att hänga med i vad som händer i de sporterna.

Jag tycker dock att de här två meningarna säger en hel del om vad det är för lirare som spelar rugby.

The Gloucester fly-half Ryan Lamb has been fined £1,000 after punching a fan outside a nightclub.

Nice. Eller vad sägs om:

The Sale Sharks back row Luke Abraham has been banned for eight weeks after pleading guilty to headbutting an opponent. It was the second time Abraham had been cited for a headbutt in just over two months.

**********

Riktigt tungt för West Ham. Valon Behrami troligen borta i sex månader efter gårdagens operation på en allvarlig knäskada. Dean Ashton har ju också varit borta i stort sett hela säsongen. Behrami är riktigt bra faktiskt, ett kanonköp av West Ham.

Annons

**********

Fulhams tidigare täta försvar har börjat läcka lite grann på sistone. Igår blev det en 2-1 förlust hemma mot Blackburn i Premier League, vilket betyder att Pompey ramlade ner på en nedflyttningsplats och att bara målskillnad håller Newcastle borta från ”the drop zone”. Desperate, desparate times.

**********

Mycket bra text om Jose Mourinhos kväll på Old Trafford av Paul Hayward här. Väl värt att läsa.

**********

Några av er skrev mycket riktigt att Javier Mascherano hade otur när han blev varnad mot Real. Fel av mig i gårdagens blogg då jag kallade honom omogen.

**********

Lyfter på hatten åt signaturen Johan som skrev – INNAN MATCHEN IGÅR – att Ryan Giggs skulle vara med för att någon av Nemanja Vidic eller Rio Ferdinand skulle stånga in en av hans inlägg eller hörnor. Det tog fyra minuter.

Annons

**********

Tyckte Wayne Rooney visade vilken stor fotbollsspelare han är med den framspelningen till Cristiano Ronaldos 2-0 mål.

**********

Kul med beröm för bloggen bland era kommentarer de senaste veckorna.

Igår skrev bland annat YNWA: ”Jag måste också slänga iväg lite beröm! Din blogg är så otroligt rak och ärlig!” vilket är kul eftersom det är något jag eftersträvar.

P skrev "Din blogg håller sjukt hög nivå varje gång, kanske därför du jobbar på the Guardian också.”

Tackar och bockar.

**********

Jag avslutar med en youtube-video som har ungefär noll procent med engelsk fotboll att göra (om man inte räknar Jürgen Klinsmanns sejour i Tottenham förstås.

Annons

But I do it, because I can. Och dessutom tror jag att ni kommer att uppskatta den.

Kolla tyskarnas frisyrer och Klinsmanns fantastiska prestation i den här VM-matchen från 1990. Med tysk kommentator – och Rijkaards spottloska!!!!!

Publicerad 2009-03-12 02:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto