Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad sa Ferguson som fick hela England att skratta?

Christensons blogg

Unitedfansen var kaxiga före matchen mot Liverpool i lördags med banderoller som ”18 years and counting” (en referens till antal år sedan Liverpools senaste ligavinst, antar jag, även om det nästan är 19 år sedan nu) och ”Rafa is cracking up”.

Det fanns T-shirts med ”Deranged! Insane! Benitez!!” att köpa också. Det var många som skrattade åt Rafael Benitez före matchen och sa att han "had lost the plot".

Och när man såg lagen – Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa saknades för Liverpool, ersatta av Sami Hyypiä och Lucas Leiva – så kändes det som om United skulle vinna lagets 12:e raka ligamatch.

**********

Men vad var det egentligen som hände? Liverpool, som inte tagit en enda poäng på Old Trafford och gjort ett mål på 360 minuter under Benitez, spelade ut United och förtjänade att vinna.

Annons

Visst, 4-1 var i överkant, men ingen kan väl förneka att Liverpool var bättre i lördags (se nedan)?

**********

Fernando Torres är ju en hyfsad spelare. Han fick Nemanja Vidic att se dålig ut. Och även om 1-1 målet kanske såg ganska enkelt ut så förundrades jag över att han aldrig tittade upp före han sköt.

Från det att han tog bollen från Vidic så tittade han inte upp en enda gång – men sköt ändå in bollen i den lilla lucka som Edwin van der Sar hade lämnat.

Stort.

**********

En hel del kontroversiella domslut på Old Trafford men jag tyckte Alan Wiley var rätt ute när de gällde de två straffsparkarna. Däremot skulle nog Nemanja Vidic fått gult kort istället för rött när han drog ned Steven Gerrard – men å andra sidan så avgjorde ju inte det matchen. Frisparken var solklar och det var ju från den som Fabio Aurelio gjorde 3-1.

Annons

**********

Skönt att se Uniteds assisterande tränare Mike Phelan vara så ärlig efter matchen. Han fick frågan om han tyckte straffen eller utvisningen var feldömd och svarade kort: -We can’t have any complaints on a day like this. It was simply a bad day for us.

**********

Sir Alex Ferguson var inte lika ärlig. Han hävdade att United hade varit det bättre laget mot Liverpool.

Till och med mina kamrater här i England och mina kollegor på the Guardian som håller på United var tvugna att skratta åt den kommentaren. Hela England – förutom vissa Unitedfans förstås – skrattade för en gångs skull åt skotten.

**********

Vad har hänt med Patrice Evra? Bortspelad gång på gång mot Aaron Lennon och dålig i lördags mot Liverpool. Och nu är Vidic avstängd i tre matcher.

Annons

Old Trafford var halvtomt vid slutsignalen…

**********

Alan Hansen och Alan Shearer analyserade matchen för BBC och visade hur taktiskt naiva United var. Det fanns ingen mittfältare som markerade Gerrard. Mittbackarna vågade inte gå upp, och Anderson och Michael Carrick verkade inte speciellt intresserade heller.

Märkligt. Och som grabbarna i tv-soffan sa: Sami Hyypiä var suverän.

Hur som helst. Det skulle förvåna mig mycket om United inte vinner ligan. Man har en match mindre spelat och vinner man den så leder man ligan med sju poäng – med bara nio matcher kvar att spela för Uniteds konkurrenter.

**********

Måste säga att jag är fruktansvärt imponerad av Andrei Arsjavin. Vi visste naturligtvis att han var bra – men med tanke på att han inte hade spelat ligafotboll på flera månader trodde jag inte att han skulle visa sig från sin bästa sida direkt för Arsenal.

Annons

I lördags gjorde han ett fruktansvärt snyggt mål mot Blackburn. Arsenal vann med 4-0 och det kunde ha blivit 10-0. Nicklas Bendtner borde ha gjort minst tre mål.

Kul för Emmanuel Eboue att göra två mål efter de problem han har haft den här säsongen. Och såg ni dansen efter målen? Ha ha ha. Störtskönt.

**********

El Hadji Diouf borde ha blivit utvisad för attacken på Manuel Almunia. Han verkar verkligen vara en vidrig person.

Arsene Wenger sa efter matchen att Cesc Fabregas och Emmanuel Adebayor är tillbaka om två veckor…

Nu är Arsenal fyra och förbi Aston Villa. Tur som f-n att jag inte satsade den där tusenlappen på att Villa skulle komma före Arsenal. Ha ha ha.

**********

Annons

Det blev oavgjort – 1-1 – i båda de livsviktiga bottenmötena mellan Middlesbrough och Portsmouth och mellan Hull och Newcastle. ¨

Tänka sig att Afonso Alves, som kostade 150 miljoner kronor – har blivit petad av en före detta Watfordspelare som har en våldtäktsrättegång hängande över sig…

Men så kvitterade ju ju Marlon King i 90:e minuten mot Pompey så Gareth Southgate vet nog vad han gör.

**********

Chelsea spelade ut Manchester City och vann med 1-0 på Stamford Bridge. City har nu vunnit en av 15 bortamatcher i Premier League. Det är inte speciellt bra när man har spenderat några hundra miljoner på spelare.

Mark Hughes har inte imponerat hittills som City-tränare. Elano var ursur när han blev utbytt. Gick rakt till omklädningsrummet istället för avbytarbänken…

Annons

Robinho kunde ha visat vad Chelsea gick miste om när de inte köpte honom i augusti – men han var urdålig.

Hughes har inte fått det bästa ur sina brassar och den enda av dem som spelar bra just nu – Jo – är utlånad till Everton.

Det kan väl inte vara så att Moyes är en bättre man-manager än Hughes…

**********

För Chelsea ser det ljusare ut. Ytterligare en vinst – fyra raka i ligan nu sedan Guus Hiddink tog över – och Michael Essien har återvänt från skada – som MÅLSKYTT. Målet mot Chelsea var ju ursnyggt – om han nu menade det (vilket jag tror).

Och Michael Ballack som… DEFENSIV MITTFÄLTARE. Intressant.

Ricardo Carvalho tillbaka i mittförsvaret också.

Annons

**********

Allt har gått snett för Villa efter man vilade hela laget mot CSKA Moskva i den där Uefa Cupmatchen. Eller var det avgörande momentet när man tappade en 2-0 ledning mot Stoke hemma? Eller kanske när man köpte Emile Heskey (varför ändra ett vinnande lag mitt i säsongen när allt går som på räls?).

Vi lär aldrig få något svar, men det vi vet är att Villas nästa match är mot Liverpool. På Anfield.

**********

Igår blev det 1-2 för Villa hemma mot Tottenham, som nu har gått fem ligamatcher utan förlust och är på väg att segla bort från nedflyttningsträsket.

Varför satte Harry Redknapp in Didier Zokora som högerback mot Ashley Young? Nåja, han insåg i varje fall att han hade gjorde ett misstag och bytte ut den defensive mittfältaren mot sin ordinarie högerback, Vedran Corluka, i den 34:e minuten.

Annons

Aldrig kul att bli utbytt före halvtid när man inte är skadad. Man kan ju liksom ana att tränaren inte är så nöjd med en…

**********

Och tänka sig att Aaron Lennon har börjat spela som den fantastiska spelare man trodde att han skulle bli för tre-fyra år sedan. Och Spurs som ville sälja honom i somras…

Nu ligger han bakom en stor del av Spurs anfallsspel.

**********

How the mighty have fallen. För mindre än ett år sedan spelade Giovani Dos Santos a-lagsfotboll för Barcelona på Nou Camp. I fredags blev han utlånad till… Ipswich Town.

**********

I lördags var det sju år sedan David Moyes tog över Everton. Laget hade just förlorat mot Middlesbrough med 3-0 i FA Cupen och – kanske med Niclas Alexandersson i truppen, jag kommer inte riktigt ihåg – var inblandad i en tuff nedflyttningsstrid.

Annons

Vilken skillnad sju år med Moyes gör. I lördags blev det ytterligare en seger – den här gången mot Stoke – och om man inte hade inlett säsongen så dåligt så kunde man väl ha slagit sig in bland Champions League-platserna.

Nu tror jag att FA Cup semi-finalen mot United kommer att omöjliggöra en attack på fjärdeplatsen men både Everton och Moyes går från klarhet till klarhet.

**********

Veckans fråga: Vilken nuvarande Premier League spelare blev anklagad för att ha snott några matchtröjor när han provspelade för Manchester United som ung talang?

**********

Tillbaka på onsdag.

Publicerad 2009-03-16 00:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto