Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Benitez nya kontrakt - och Park Ji-sung i drömelvan

Rafael Benitez har då äntligen skrivit på det där nya kontraktet och kommer att vara Liverpooltränare fram till 2014 (om han får köpa varenda spelare han vill förstås, annars kommer nog Benitez-till-Real Madrid-ryktena tillbaka illa kvickt…)

Att Benitez stannar är de bästa tänkbara nyheterna för Liverpool, inget snack som saken. Dels är Benitez en av europas bästa tränare och dels har framför allt United – man även Arsenal – visat vad man kan åstadkomma med kontinuitet.

**********

Igårkväll sa Benitez så här: "I love the club, the fans and the city and with a club like this and supporters like this, I could never say no to staying.”

Jaha? Men varför har det tagit så lång tid att skriva på det här förbenade kontraktet?

Nej, jag måste säga att jag ibland tycker att Benitez sätter sig själv före klubben. Hade Liverpool legat före United om allting hade varit fokuserat på matcherna istället för Benitezs attack på Sir Alex Ferguson och hans kontraktstrul? Jag tror faktiskt det.

Hur som helst, jag ser redan fram emot nästa säsong med ny Benitez-Ferguson duster, ett skadefritt Arsenal, ett skadefritt Everton, ett stabilare Chelsea och ett förbättrat Villa. Kan vi få se ett ”six-horse race” nästa säsong kanske?

Och Liverpool borde ju göra bättre ifrån sig om inte Benitez klantar sig i sommar och köper fel anfallare igen… Tänka sig att man ligger trea med en bra anfallare i truppen.

**********

Igår – och i förrgår – tog många läsare ut sina drömelvor från ”The Big Four” och utmanade mig att ta ut min elva.

Lät kul tyckte jag men två timmar senare är jag inte så säker. Det är ju i stort sett omöjligt att ta ut en sådan elva. Jag har tvingats lämna spelare som Wayne Rooney, Didier Drogba, Frank Lampard och Theo Walcott på bänken eller på läktarn…

Hur som helst, här är mitt lag.

Cech

Bosingwa Carvalho Vidic Evra

Essien Fabregas

C Ronaldo Gerrard Park

Torres

Bänk: Reina, Gallas, Mascherano, Lampard, Walcott, Rooney, Drogba

Motivering:

Målvakt: Jag väljer Cech före Van der Sar och Reina eftersom jag tycker att han är – som någon skrev – den individuellt skickligaste målvakten om man bortser från respektive backlinje.

Försvar: Var väldigt nära att välja Sagna före Bosingwa på högerbacken men tycker portugisen är marginellt vassare framåt. Både Carvalho och Vidic (om vi nu bortser från lördagens match mot Liverpool) är lysande och Evra får vänsterbacksplatsen knappt före Clichy – som är grovt underskattad – och Ashley Cole.

Och Ashley Cole verkar vara en sådan egocentrisk, girig, otrogen liten pojkspoling att jag nog inte valt honom hur bra han än varit…

Defensivt mittfält: Är mycket nöjd med Essien och Fabregas måste jag säga. Visst, många vill ha med Mascherano och han löper något fantastiskt under matcherna – men hans passningsspel är för dåligt. Fabregas är tillräckligt bra taktiskt sett för att klara en mer defensiv roll (även om jag var nära att ha med Alonso istället för Fabregas). Mikel var ett annat alternativ men han petar inte Essien eller Fabregas.

Offensivt mittfält: Den svåraste lagdelen, utan tvekan. Ett tag hade jag Walcott som högerspringare, ett tag Giggs, ett tag Lampard, ett tag Rooney. Gerrard och Cristiano Ronaldo är självskrivna och för att få lite balans på laget – det måste man ju ha om man ska möta, säg, ett lag med spelare från Inter, Milan, Juve och Roma till exempel – så valde jag Park.

Park slutar aldrig att springa, jobbar alltid hem och skapar en hel del framåt också.

Men å andra sidan, om laget skulle hamna i underläge så skulle jag slänga in Walcott på den positionen, eller möjligtvis Rooney. Att Lampard och Gerrard inte kan spela tillsammans på ett mittfält har vi ju sett alldeles för många gånger – och måste jag välja en av dem tycker jag Gerrard är bättre än Lampard.

Anfall: Drogba var enda alternativen till Torres men när Torres är frisk är han en sådan fantastisk målgörare att han slår Drogbas styrka och framfrusighet (dessutom filmar Drogba lite för mycket för att jag verkligen ska beundra honom, även om jag tycker han har blivit bättre den här säsongen). Berbatov är snäppet sämre än de där två.

**********

Och det var nästan lika svårt – om inte svårare – att ta ut ett lag av era lag – som såg intressantast ut.

Till slut fastnade jag två stycken.

Det här från Patrik eftersom jag skulle vara sugen att se Berbatov som en ”nummer 10”. Kunde funka

Van Der Sar
Sagna-Ferdinand-Vidic-Evra
Essien
Ronaldo -Berbatov – Gerrard
Torres

Och en anonym signatur som tog ut det här laget

V d Sar

Essien – Ferdinand – Vidic – Evra

Ronaldo – Gerrard – Fabregas – J. Cole

Torres – Rooney

Mycket smart med Essien som högerback – där han ju har spelat för Chelsea – och jag gillar Joe Cole något oerhört också. Tror dessutom att Rooney skulle kunna komplementera Torres riktigt bra framåt.

**********

Skrattade gott när jag såg att signaturen Världens skönaste lag slog till med den här elvan:

Hedman
W Prunier-Bogarde- Cygan-Bridge
Veron-Geremi-Reyes
S Dundee
Shevschenko-Diouf-C Sutton

Ha ha ha. Der är inte bara samlingen misslyckade spelare (i England i varje fall) som fick mig att skratta men att ge Sean Dundee en till synes fri roll på mittfältet är lysande.

**********

Jag lyfter på hatten åt Wigantränaren Steve Bruce. Det är inte många gånger man hör en Premier League tränare säga så här: -Jag vill be om ursäkt till domaren Lee Probert för mina kommentarer efter matchen mot Chelsea. Jag sa saker efter matchen som jag inte borde ha gjort. Jag borde inte ha kritiserat honom och har skrivit och bett om ursäkt.

**********

Vi lever i en konstig värld när en Chelsea-tränare, som Guus Hiddink gjorde i lördags, säger att Manchester Citys pengar och spelarköp ”är omoraliska”. Helt utan ironi också tydligen. Ha ha ha.

**********

Signaturen JJ: Jag trodde, som jag även skrev i måndagens blogg, att det skulle ta mycket längre tid för Andrei Arsjavin att acklimatisera sig i England.

Men å andra sidan har vi sett spelare som varit lysande de första matcherna – Deco till exempel – för att sedan falla bort.

**********

Pelle, jag såg att du också hade gissat på Essien men ditt svar var så sent att jag ansåg det influerat av andra gissningar…

**********

Är Liverpools mittfältare Lucas Leiva en inverterad Samson? I stort sett helt värdelös med långt hår men imponerande sedan han gick till frisören…

Han var inte alls dålig mot United (men så är han ju kapten för det brasilianska U21-landslaget också).

Publicerad 2009-03-19 kl 08:20
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons