Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag skäms för idioterna på Wembley - och Sportbladet

Christensons blogg

England slog Ukraina med 2-1 och resultatet var väl ganska rättvist. Peter Crouch – Fabio Capellos femteval som anfallare – gjorde första målet och efter Andriy Shevchenko kvitterat – just det, mannen, myten, legenden gjorde mål – och John Terry avgjorde med sex minuter kvar att spela.

**********

Vad ska man säga om enskilda insatser? Jag tyckte att Wayne Rooney var grymt bra. Han var faktiskt så bra att Ukraina bestämde sig för att punktmarkera honom. Unitedstjärnan var överallt.

Crouch var också riktigt bra medan Steven Gerrard var ganska anonym. Aaron Lennon hade inte heller någon höjdarmatch och David James såg darrig ut. När tar Ben Foster över?

Men det spelar väl egentligen ingen roll när England nu har vunnit fem av fem kvalmatcher och redan kan boka biljetterna till Sydafrika.

**********

De här betygen fick spelarna av The Guardian:

Annons

D James 5

G Johnson 6
J Terry 7
R Ferdinand 6
A Cole 7

G Barry 5
F Lampard 7

A Lennon 6
W Rooney 8
S Gerrard 7

P Crouch 7

**********

Snyggt med en tyst minut på Wembley för offren i Elfenbenskusten, synd bara att några idioter förstörde den med burop. Jag menar, hur tänker man då? Ingen som helst respekt för andra människor.

**********

Jag var ute och cyklade när det gäller Alan Shearers coach-utbildning. Han har tydligen a och b license som det heter här i England men ingen Pro License, om jag har förstått det hela rätt.

Peter mejlar och försvarar Mike Ashley när det gäller Shearer. Och det ligger en hel del i det han säger (även om jag fortfarande inte är helt övertygad).

Vi (Newcastle) har sedan flera månader tillbaka saknat en frontfigur som tar tag i saker och ting. Chris Hughton var trots allt aldrig en man värdig uppdraget. Nu får vi således en stark ledargestalt med auktoritet och som framför allt har fansens fulla stöd.

Annons

Spelarna bör också ha betydligt större respekt för honom än vad de har för Hughton. Alla vet vem som är störst i Newcastles omklädningsrum. Den som motsätter sig Alan kommer inte få stöd från något håll.

Hur som helst. Ska bli väldigt spännande att se hur det går.

**********

Shearer kommer att ha Iain Dowie som assisterande tränare. Ett mycket smart drag tycker jag. Dowie är en bra tränare även om han alltid kommer att bli ihågkommen för incidenten när han sa upp sig från Crystal Palace för att vara närmare familjen i norra England – och sedan skrev på för Charlton Athletic…

**********

Jag skrev nyligen att jag tyckte att Robin van Persie hade mognat den här säsongen <a href="
https://www.guardian.co.uk/football/2009/mar/08/robin-van-persie-arsenal-interview
” target=”_blank”>och efter att ha läst den här intervjun från the Observer så har det intrycket förstärkts.

Annons

Han berättar bland annat om en skada som han drog på sig under 07-08 säsongen eftersom han var så arg på en motståndarförsvarare att han koncentrerade sig mer på försvararen än på bollen, missade tajmingen i ett upphopp och vrickade knät när han landade.

Nu säger han: -Killen som armbågade mig hela tiden och som gjorde att jag skadade knät har givit mig en hel del svar på hur jag ska uppträda på planen. Från och med i år har jag bestämt mig att jag inte ska bli inblandat i något sådant.

-När vi mötte Roma i Champions League så var den en försvarare som slog på mig flera gånger i straffområdet och jag bara tittade på honom med en blick som sa: ”du kommer inte att få mig att sluta koncentrera mig.

Annons

-Jag känner att det här är min säsong. Jag ger allt, mer än jag kan beskriva med ord.

**********

Jag såg inte hur Van Persie skadade sig under landslagsuppehåller men jag hoppas verkligen att det inte var för att han tappade humöret…

**********

Polarn var över och hälsade på härom veckan och tog som vanligt med sig en Aftonbladet. Jag måste säga att jag gillar Sportbladet eftersom många av fotbollsskribenterna är riktigt bra – Bank och Niva till exempel – men när jag får se framsidan från den 19 mars så skäms jag.

I stort sett hela framsidan är täckt av en artikel om Power Play, ett av Sportbladets tv-program, och en intervju med en av tidningens ishockey-reportrar. Det är nog något av det pinsammaste jag sett.

Annons

Vad f-n är det för en nyhet? På första sidan?

Håller de verkligen på så där? Vad tycker journalisterna? Är det någon som vet? En tidnings uppgift är ju att förmedla nyheter, att informera läsarna om vad som pågår i sportvärlden.

Det handlar ju om journalistisk integritet. Hur kan en nyhetschef motivera en sådan första sida?

**********

Och vad är det för värld vi lever i? 18 Sheffield Unitedspelare från 06-07 säsongen är på väg att stämma West Ham på runt 65 miljoner kronor för uteblivna löner, bonusar etc.

Dessa spelare är redan snorrika men detta hindrar dem alltså inte från att söka mer pengar. Geoff Horsfield får mig att skratta.

Annons

Han säger så här: Jag har inget personligt mot West Ham men faktum är att vi torskade pengar när vi ramlade ur Premier League.

Varför skrattar jag? Läs den här meningen: Geoff Horsfield, who was a Sheffield United player during the 2006-07 season but failed to make an appearance, is the first player to publicly admit that he is seeking compensation.

Failed to make an appearance. Och ändå så stämmer han West Ham. Jösses.

**********

Jag gillade den här rubriken som vi hade på the Guardian-magasinest framsida: Mike Tyson interview: ”I’m a good guy – just don’t push me.”

**********

Pest eller kolera? Wigan ska byta namn på klubbens arena till nästa säsong. Från JJB Stadium till… DW Stadium.

Annons

Vilket lyft. NOT.

Och kom inte och säg att ni inte får de hetaste nyheterna på den här bloggen. Ha ha ha.

Publicerad 2009-04-01 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto