Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Newcastle åker ur med Shearer

Christensons blogg

Så har då Newcastles ägare, Mike Ashley, gjort ytterligare en populistisk anställning. Först Kevin Keegan och nu Alan Shearer.

Fansen är jättenöjda – Shearer är en före detta kapten för Newcastle och omåttligt populär på Tyneside – men vi får ser hur nöjda de är när det får spela mot Swansea, QPR och Doncaster i the Championship nästa säsong…

**********

Faktum är att Shearer inte har några som helst tränarutbildningar och av hans framträdanden på BBC:s Match of the Day att döma så verkar han inte speciellt kunnig taktiskt sett heller.

Dessutom är han så tråkig att man inte kan tro att han skulle kunna motivera en enda fotbollsspelare att gå ut och ge sitt bästa.

Annons

Men nu är ju inte Lasse Lagerbäck världens roligaste kille – utåt sett i varje fall – och han har ju gjort ett fantastiskt jobb med Sverige så vi kanske inte ska såga Shearer helt ännu.

Och det är naturligtvis idiotiskt att förutspå hur det ska gå för Newcastle efter att ha sett Shearer som expertkommentator – men jag måste ärligt säga att det här inte känns rätt.

**********

Jag vet inte vad jag ska tycka om Wigans ordförande Dave Whelan. Han har ofta något klokt att säga och han har gjort ett fantastiskt jobb med Wigan. Men han är också ute och cyklar ganska ofta och det verkade som om han hatade Svennis när han var förbundskapten för England.

Annons

För några dagar sedan attackerade han Newcastles ägare Ashley. Rubriken i The Sun löd så här: “When Ashley walked into the boardroom in replica shirt and trainers I knew the club had gone.”

Det är ett riktigt påhopp. Han säger bland annat: "Ashley has no class and now there’s no pride left at Newcastle” och “I don’t trust him as far as I could bloody throw him. You don’t go into a football club as big and proud as that and lower all standards.”

Läs mer här om ni vill.

Harsh but fair? Eller vad säger ni toon och Peter?

**********

Dags för VM-kvalmatch här i England ikväll när Ukraina besöker Wembley och jag måste säga att jag kan inte tänka mig något annat än en enkel engelsk seger. Visst, högmod går före fall men så här stabilt har inte landslaget sett ut på väldigt, väldigt länge.

Annons

John Terry har varnat för att Andriy Shevchenko kommer att visa den engelska publiken vad han egentligen går för – men det sorgliga är att Milananfallaren inte är mer än en medelmåtta nuförtiden. Sorgligt. Milda tider vad bra han var när han var som bäst.

Nu känns han mer som en seg Pierre van Hooijdonk – utan de vassa frisparkarna…

Däremot kan nog Andriy Voronin, den misslyckade Liverpoolspelaren kanske hitta på något. Han har ju varit suverän för Hertha Berlin den här säsongen.

**********

Så här ser den troliga engelska startelvan ut: James – Johnson, Ferdinand, Terry, A Cole – Lampard, Barry – Lennon, Rooney, Gerrard – Crouch.

Tänka sig att Glen Johnson är ordinarie i engelska landslaget nu. Kul för honom. Han har inte alltid haft det så lätt.

Annons

Crouch måste verkligen ta den här chansen. Annars kanske han inte får så många fler.

**********

Kan inte låta bli att ta med ett klipp från när Sheva var som bäst. Verkar dessutom vara en enormt trevlig människa. Hade äran att intervjua honom för engelska magasinet FourFourTwo en gång och han var hur ödmjuk som helst. Härligt att se när man har intervjuat allsvenska spelare som tror de är bäst i världen efter att ha gjort 10 matcher för GAIS.

**********

Kommer ni ihåg Paul Gallagher? Han var ungdomsstjärnan som tog över i Blackburn när Jonathan Stead slutade göra mål. Nåväl, Gallagher slutade också göra mål och är nu utlånad till Plymouth Argyle, Bojan Djordjics gamla klubb i Championship.

Annons

Gallagher är inte helt nöjd med Sam Allardyce, som visserligen skakade hand med honom en gång men som sedan inte sa något mer till anfallaren före han sa till Sky Sports att skotten kunde lämna Blackburn.

Hur som helst, nu håller Gallagher på att rädda kvar Plymouth i ettan. Fem mål på de sex senaste matcherna har hållit Plymouth ovanför strecket.

Men titta vilka gamla storlag som ligger bakom Plymouth i tabellen och håller på att ramla ner i tredje divisionen: Nottingham Forest, Southampton och Charlton.

På tal om Forest. Tränaren Billy Davies har lånat in Evertons målvakt Iain Turner till maj. Kan visa sig vara en lysande affär.

**********

Yes! Ebbsfleet United, den supporterägda klubben i Blue Square Premier vann den viktiga matchen i bottenstriden mot Altrincham med 1-0.

Annons

Hur gick det för räddaren i nöden, lånet från Charlton, Rashid Yussuff? Jo, hmmm, han spelade en minut…

**********

Överraskande många som tyckte nya Englandstället såg bra ut. Vi får väl se hur det går i första tävlingsmatchen ikväll då.

Publicerad 2009-04-01 09:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto