Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds knockout tyngre än Liverpools

Christensons blogg

Vilken helg i Premier League. Ettan och tvåan vann med mål på övertid. Liverpools avbytare Yossi Benayoun avgjorde mot Fulham i lördags och Uniteds avbytare Fedrico Macheda (who?) avgjorde för Sir Alex Fergusons gäng mot Aston Villa på söndagen.

Och ska man sammanfatta helgen så vann United på knockout. Man leder fortfarande ligan med två poäng och har en match mindre spelad. Men tittar man på hur Liverpool och United spelade så är det fördel Liverpool.

Det var som kommentatorn Mike Ingham sa på BBC Five Live efter slutsignalen på Old Trafford: Sir Alex Ferguson will sit down with his glass of red wine tonight and know that he got away with it this time. He will also know, however, that United aren’t playing that well and that there are too many key players not performing. That doesn’t bode well for the league, the Champions League and the FA Cup.

Annons

**********

En Unitedsupportern mejlar:

Hur bra kan Macheda bli? Han är 17, i Augusti 18 år. Han spelade så moget, hade bra fysik, fin teknik och verkar vara en bra boxspelare. Han liknar lite David Villa eller Drogba eller varför inte vår egen Rooney. Så vad tror du om honom? Han utstrålade även en sådan vinnarkänsla, han verkilgen ville in och se till att United vann denna match, något som inte alla spelare utstrålar, som till exempel Dimitar Berbatov och Danny Welbeck.

**********

Calm down, calm down. Han kan naturligtvis antingen bli en ny Wayne Rooney eller en ny Luke Chadwick eller en ny Arturo Lupoli (han är ju italienare trots allt). Det troliga är väl dock att han blir ungefär lika bra som Giuseppe Rossi, och det är ju inte illa.

Annons

Han gjorde tydligen ett hat-trick för reservlaget mot Newcastle nyligen. Det kan ni titta på här. Han ser onekligen vass ut.

Newcastle förlorade med 2-0 mot Chelsea men Alan Shearer sa ändå ”att han hade älskat sina första dagar” som Newcastletränare. Och det är ju naturligtvis som han också sa: -Vi spelar ju inte Chelsea varje vecka.

Newcastle borde ju ha fått ett mål godkänt (hela bollen var solklart över när Michael Owen rann igenom) men annars så skapade laget inte speciellt mycket. Och vad har hänt med Fabricio Coloccini? Han borde ha blivit bättre och bättre under sin första säsong i Premier League, inte sämre och sämre, som ju faktiskt är fallet.

Annons

Stoke borta nu för Alan Shearer och grabbarna. Inte alls lätt – men Newcastle måste börja vinna snart om man ska klara sig kvar.

**********

I lördags gjorde Liverpool något som Arsenal, Chelsea och United inte lyckats med den här säsongen – att slå Fulham borta. Visst, det satt långt inne (Benayoun gjorde som sagt matchens enda mål på övertid) men Liverpool träffade ribban tre gånger, stolpen en gång och spelade ut Fulham under stora delar av matchen.

Andrea Dossena överraskande bra som offensiv vänstermittfältare, kunde ha gjort tre mål.

Benayoun? Jag tyckte jag läste någonstans att han kanske inte skulle få spela mer för Liverpool efter att ha ignorerat klubbens order att inte spela för Israel. Var kan jag ha läst det? Jag tror det var någonstans på fotbollskanalen. På en blogg…från England. Hmmm.

Annons

Liverpool har nu gjort åtta mål på övertid den här säsongen. Det måste väl vara något slags rekord?

**********

Konstigt, Ledley Kings knä var tillräckligt bra för att spela för Tottenham i lördags mot Blackburn. Nu hjälpte det inte, eftersom Blackburn vann med 2-1. Och ni kan ju tänka er att före detta Spursmålvakten Paul Robinson var nöjd med det resultatet. Spurs skötte ju inte petningen eller försäljningen av honom speciellt snyggt.

13 gula kort för Wilson Palacios den här säsongen efter två till på Ewood Park. Det är väl kanske den enda aspekten av hans spel som måste förbättras inför nästa säsong (även om det andra gula på Ewood var orättvist, han skulle inte blivit varnad för den tacklingen på David Dunn).

Annons

Och säga vad man vill om Sam Allardyce – och han är definitivt inte en av mina favoriter – men han har gjort ett fantastiskt jobb med Blackburn sedan han tog över från Paul Ince. Och det är ett liknande jobb Shearer måste göra med Newcastle. Enda skillnaden är att Shearer inte har 30 års erfarenhet som tränare…

**********

Middlesbrough hade aldrig vunnit på The Reebok Stadium. Aldrig. Och det var ju en statistisk som överlevde helgen. Bolton vann med hela 4-1 och Boro verkar vara på väg ner i the Championship. Samma visa som vanligt med Middlesbrough – skapade massor med chanser men gjorde inte mål på dem. Afonso Alves måste ju ha missat över 50 chanser den här säsongen.

Annons

Första bortamålet för Boro sedan mitten av December, men det hjälper ju inte när man släpper in fyra.

Och vad ska man säga om Johan Elmanders säsong? Det har gått helt ok men jag tror inte att det finns någon mer anonym 140 miljoners anfallare i hela Premier League. Jag undrar till och med om vissa av mina kollegor på Guardian har full koll på vem han är…

Men det kan ju ändras med några mål… eller flera missar som den i lördags. Aj, aj, aj.

**********

Gary Megson har även han gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen. The Ginger Mourinho, som de kallar honom i Bolton.

**********

Bäste engelske målskytt i Premier League sedan januari? Ja, just det. Stokes James Beattie. Vem hade trott det för några säsongen när han betraktates som en överviktig Evertonflopp. Kul för honom. Sex mål sedan januari.

Annons

Landslaget nästa? Ha ha ha.

Det lär bli Championshipfotboll för Jonas Olsson och West Brom 2009-10 efter 2-0 förlusten mot Stoke i lördags. Och vad tyckte BBC:s expertkommentator Alan Hansen om West Broms mittförsvar, inklusive Olsson? I’m lost for words, sa han.

Och det var inte i positiv bemärkelse om vi säger så.

**********

Cesc Fabregas och Emmanuel Adebayor tillbaka i Arsenals startelva och spanjoren spelade fram mannen från Togo till 1-0 och 2-0 målet. Det blev 2-0 till slut mot Man City men det speglar inte matchen. Arsenal var ganska överlägset (även om City hade några vassa chanser i den första halvleken) och detta måste bekymra Citytränaren Mark Hughes.

Och då är det väl dags för mig att krypa till korset och erkänna att Arsenal – och inte Aston Villa – kommer att sluta fyra och spela Champions League-fotboll nästa säsong. Att Arsenal skulle bli bättre under våren visste jag, men att Aston Villa skulle kollapsa på ett sådant brutalt sätt trodde jag inte. Jag hade fel, inget snack om saken. Humble pie beställd.

Annons

Var är alla kaxiga bloggare nu? Er, inte här i varje fall.

**********

Brassen Jo gjorde ytterligare två mål för Everton igår (i 4-0-vinsten mot Wigan) och jag kommer nästan att bli tvungen att ta med honom som en av årets nyförvärv – trots att han bara flyttade från Man City till Everton i januari (på lån).

Nu vill han stanna på Goodison. Rubriken i News of the World? DON’T LET ME JO.

**********

Veckans fråga (and this is a curve ball): Vilket lag har gjort flest självmål i the Championship den här säsongen.

Sug på den karamellen ni.

**********

Till sist några rader om West Ham: Gianfranco Zola har gjort ett strålande jobb på Upton Park och jag blir så glad när han släpper fram ungdomar som sedan gör målen mot vad som faktiskt är ett helt ihopköpt Sunderland. I lördags stod 19-årige mittfältaren Junior Stanislas och 20-årige försvararen James Tomkins för målen. Härligt.

Annons

Kan Zola bli årets tränare? Troligen inte. Borde han bli det? Kanske…

Publicerad 2009-04-06 13:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto