Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal drew it, United blew it

Christensons blogg

Manchester United fick bara 2-2 hemma mot Porto igår kväll men faktum är att man inte förtjänade att vinna. United förtjänade inte ens att få oavgjort.

Arsenal fick 1-1 borta mot Villarreal men kunde lika gärna ha förlorat. För alla engelsmän – samt denna bloggare – som förutspådde tre engelska lag i Champions League-semi-finalerna var gårdagens matcher en väckarklocka.

The Sun summerade matcherna ganska bra på dagens framsida:

DREW IT
Arsenal get away goal

BLEW IT
United throw away lead

**********

Porto spelade grymt bra på Old Trafford och har, enligt kommentatorerna, inte förlorat en enda match sedan 1:a november. Och ändå satt jag och skrev igår att jag inte kunde tänka mig att United skulle spela oavgjort eller förlora. Så fruktansvärt ignorant (även om Porto vek ner sig ganska enkelt mot Arsenal när de besökte England senast).

Annons

Och det var roligt att höra kommentatorerna och experten i studion, Andy Townsend, berömma Porto. Det är inte så vanligt att motståndarna i Champions League får beröm här i England, hur bra de än spelat. Men Porto spelade så bra och så anfallsinriktat att det inte fanns mycket annat att säga.

Portos Cristian Rodriguez var fantastiskt bra, tycker jag. Och Wayne Rooney läste spelet något alldeles, alldeles underbart vid 1-1 målet. För att inte tala om framspelningen till Carlos Tevez 2-1 mål med klacken och hans otroliga arbetsförmåga. En strålande insats av engelsmannen.

**********

Men vi kan väl alla komma överens om att det är något som inte stämmer med United för tillfället? Spelarna ser väldigt trötta ut och faktum är att Porto kunde ha vunnit med 4-2 eller 5-2, så många chanser hade portugiserna i den första halvleken.

Annons

Cristiano Ronaldo gav bort bollen alldeles för enkelt när Porto gjorde 1-0. Ställde hela laget, inklusive vänsterbacken Patrice Evra. Jag tycker Ronaldo har slarvat mycket mer med passningsspelet den här säsongen än tidigare. Stämmer det?

Gary Neville är en säkerhetsrisk just nu. Ta bort gammelmannen.

**********

Bra med kommentatorerna på ITV igår: statistiken som sa att i de åtta senaste utslagsmatcherna i Champions League så har United åkt ut BÅDA gångerna de inlett på hemmaplan. Alltså varje gång. De har dock vunnit de sex dusterna då de börjat borta.

Kan det verkligen stämma?

Dåligt med kommentatorerna på ITV igår: att det bara dröjde 12 minuter förrän en av dem sa när Portoanfallaren Hulk hade bollen: Don’t make me angry. You won’t like me when I’m angry.

Annons

Så fruktansvärt förutsägbart.

Hur var kommentatorerna i Sverige?

**********

Såg mindre av Villarreal-Arsenal eftersom den gick på ITV4, en kanal vi inte har ute på landet (där jag är för tillfället) men det såg också ut som om en riktigt bra match.

Det blev 1-1 till slut efter ett fantastiskt mål av Emmanuel Adebayor. Han tog emot bollen på bringan och cykelsparkade sedan in bollen, allt i en enda manöver. Helt otroligt. Jag har inte sett något liknande sedan Gianluigi Lentini gjorde samma sak för Milan på mitten av 90-talet.

Kommer ni på någon annan som har gjort ett sådant mål på sistone?

Och den stackars Lentini. Var inte han världens dyraste spelare en gång i tiden? Hade han en svensk fru? Var han inblandat i en allvarlig bilolycka? Jag tror det men jag kan vara ute och cykla och har inget internet här på landet så kan inte kolla.

Annons

Springer in till grannen med mina alster, slänger upp bloggen, och går hem. Vilket liv…

**********

William Gallas skada är dock ett tungt, tungt avbräck. Det kan till och med vara avgörande för om Arsenal kan vinna Champions League i år. Det finns ju inte direkt en uppsjö av mittbackar i Arsene Wengers trupp. Jag tror Mikael Silvestre är på väg tillbaka från skada, men år 2009 vinner man inga Champions League-titlar med den fransmannen i mittförsvaret. Inte med Johan Djourou heller för den delen…

**********

Manuel Almunia fick också gå av på grund av skada men reservmålvakten Lukasz Fabianski skötte sig riktigt bra. Han har nu hållt nollan i 11 av 19 matcher med Arsenal.

Annons

**********

Liverpool-Chelsea ikväll och jag kan inte tänka mig att vi får se lika bra fotboll som igår. Matcherna mellan de här två lagen i Champions League brukar vara fruktansvärt spännande – men även grymt tråkiga.

Den andra semifinalmatchen förra säsongen var undantaget. Skulle vara kul med ett tidigt mål ikväll.

**********

Troliga laguppställningar enligt tidningarna här i England:

Liverpool (4-2-3-1): Reina – Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio – Alonso, Lucas – Kuyt, Gerrard, Riera – Torres

Chelsea (4-3-3): Cech – Ivanovic, Terry, Carvalho, A Cole – Ballack, Essien, Lampard – Anelka, Drogba, Malouda

Chelseauppställningen känns lite tveksam. Undrar om inte Guus Hiddink kör med Essien på högerbacken och Mikel som defensiv mittfältare.

Annons

Hur som helst. Det är oroväckande för Liverpool att Javier Mascherano är avstängd. Lucas har visserligen varit bättre på sistone men i en sådan här match behövs argentinaren.

**********

Matcher i matchen:

Carragher mot Drogba: Carragher vinner den dusten på hemmaplan.

Aurelio mot Anelka: Jag tror fransmannen är tillräckligt snabb för att få övertaget i den duellen.

Alonso mot Lampard: Lampard, knappt, eftersom Alonso har Lucas bredvid sig och inte Mascherano.

Riera mot Ivanovic: Solklart Riera (om ni Ivanovic lirar högerback). Spanjoren har varit en härlig förstärkning den här säsongen.

Gerrard mot Essien. Gerrard men bara knappt. Essien har sett till att Gerrard har förblivit anonym i många av de andra Champions Leaguematcherna mellan de här två lagen.

Annons

Torres mot Carvalho och Terry. Carvalho har varit skadedrabbat och Terry har ibland sett lite långsam ut den här säsongen, därför vinner Torres den här dusten.

Och med tanke på detta så tror jag Liverpool vinner knappt. Det känns som om det kan bli 1-0. Men å andra sidan så skulle den inte förvåna mig om det blev 1-1 eller 0-0 heller.

**********

Chelseas anfallare Nicolas Anelka har sagt att han spelade sin bästa fotboll någonsin – för kvällens motståndare Liverpool. Inte Arsenal alltså, och inte Real Madrid. Utan Liverpool, där en hade en kort låneperiod.

Och jag måste säga att jag var väldigt överraskad när Gerard Houllier inte köpte fransmannen efter den lyckosamma låneperioden.

Annons

**********

Chelsea har blivit avvinkat för offside flest gånger av alla Champions Leaguelag den här säsongen. Inget med Anelka att göra tror ni…?

**********

Frank Lampard och Xabi Alonso har haft sina duster genom åren men nu säger Chelseamittfältaren att de har rökt fredspipa. Vi får väl se.

**********

Stora rubriker i tidningarna igår: Chelseaspelarna vill ha tillbaka Jose Mourinho som tränare. Vi på the Guardian kunde inte skriva vem källan var men jag vet vilken spelare det var som sa det. Intressant, om vi säger så…

**********

Rafael Benitez och Guus Hiddink har möts en enda gång trots att de har varit tränare i över 20 år. Hur gick det? Hiddinks Real Madrid vann med 5-1 mot Benitez Extremadura. Målskyttar? Robert Jarni, Savio, Fernando Hierro, David Suker och Clarence Seedorf.

Annons

Vad sägs om den informationen som ni kan briljera med i tv-soffan ikväll? Och alldeles gratis dessutom. I am far too kind. Ha ha ha.

**********

Alan Shearer lär peta 130-miljonersmannen Fabricio Coloccini mot Stoke till helgen. Inte en match för tidigt. Sebastien Bassong lär ersätta om han hinner bli frisk.

**********

West Ham har skrivit nya kontrakt med ungdomarna Mark Noble och James Tomkins. De ska nu stanna till 2013 och jag hoppas verkligen att Gianfranco Zola får chansen att bygga ett nytt, ungt West Ham-lag och att han inte behöver sälja fler spelare i sommar.

Publicerad 2009-04-08 09:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto