Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Essien, Hiddink och Ivanovic guldklimparna på Anfield

Christensons blogg

Chelsea spelade ut Liverpool på Anfield och vann rättvist med 3-1. Och – likt Porto i tisdags – så var det uppfriskande att se ett lag spela så positivt på bortaplan. Hade Chelsea spelat på samma sätt under Jose Mourinho, Avram Grant eller Luiz Felipe Scolari? Inte en chans.

Matchen på Anfield var så nära som Roman Abramovich kommit till sin dröm om att bli lika bra som Barcelona och spela en fotboll som uppskattas av fans i hela världen.

Och nu väntar Barca i semi-finalen.

**********

Guus Hiddink ska ha mycket beröm för sin taktik och Michael Essien ska ha ännu mer beröm för sin insats som defensiv mittfältare. Hiddink visste naturligtvis att Chelsea skulle ha en chans om man tog bort Steven Gerrard. Men de flesta tränarna vet det. Skillnaden är att Hiddink har en spelare som vet hur man kan plocka bort Gerrard: Essien.

Annons

Mannen från Ghana var strålande igår. Immense, som engelsmännen skulle säga. Jag tyckte även att Frank Lampard var lysande. Hur mycket sprang mannen? Hur många andrabollar vann han inte?

Och vi ska naturligtvis inte glömma bort Branislav Ivanovic, den serbiske backen som inte fått många chanser i Chelsea men som på en kväll betalat tillbaka i stort sett hela transfersumman på 130 miljoner kronor.

**********

John Terry avstängd i returen på Stamford Bridge i returen nästa vecka, men det spelar ju ingen roll längre. Även om Liverpool vinner med 2-0 på Stamford Bridge går man inte vidare.

**********

Kolla på den här statistiken:

Skott på mål i den andra halvleken:

Annons

Liverpool 1 Chelsea 7

Totalt

Liverpool 3 Chelsea 9

Det säger egentligen allt.

**********

Jag tyckte också matchen visade att Rafael Benitez inte har någon plan B om inte hans 4-2-3-1 fungerar. Och som vanligt vågar han inte göra bytena tillräckligt tidigt. Ryan Babel fick 11 minuter… Det räcker inte för att hitta på något.

Och var Andrea Dossenas insats den sämsta vi har sett i årets Champions League?

**********

Har noterat att mina läsare trånar och längtar efter mer Uefa Cup-rapportering och er vilja är min lag (när jag känner för det i varje fall, ha ha)

Man City möter Hamburg och en av mina favorittränare, Martin Jol, ikväll. Det känns som en otroligt viktig match. Om City går vidare och vinner Uefa Cupen till slut så får säsongen anses som hyfsad och Mark Hughes lär få sitta kvar.

Annons

Åker man ur och slutar, till exempel, på en 13:e plats i ligan så har säsongen varit ett fiasko.

Det borde bli en bra match dock – som ni kan följa med en av våra underhållande skribenter på https://www.guardian.co.uk/football.

Hughes har sagt att han tror Robinho kommer att spela bättre och mer avslappnat nu när våldtäktsanklagan mot honom har lagts ner. Vi får väl se. Jag är inte övertygad.

Craig Bellamy har sagt att han gärna stannar i City och rengör stjärnornas skor nästa säsong om klubben gör en massa höjdarvärvningar. Ha ha ha. Mycket snack, liten verkstad, antar jag.

**********

Troliga laguppställningar ikväll:

Hamburg (4-4-2): Rost – Gravgaard, Benjamin, Mathijsen, Aogo – Pitriopa, Jarolim, Rincon, Janson – Petric, Olic.

Annons

Man City (4-2-3-1): Given – Richards, Dunne, Onuoha, Bridge – Zabaleta, Fernandes – Wright-Phillips, Ireland, Robinho – Bellamy

**********

Sir Alex Ferguson har sagt att ryktena som säger att Owen Hargreaves inte kommer att vara spelklar till nästa säsong är skitsnack. Och då får vi väl tro på honom.

Jag gillar verkligen Owen Hargreaves som spelare och United har saknat honom stundtals den här säsongen. Och vad har hänt med Anderson? Han som spelade så bra i många matcher förra säsongen. För att inte tala om Nani.

**********

United måste i stort sett vinna borta mot Porto nästa vecka för att gå vidare i Champions League (eller kryssa 3-3, 4-4 osv).

Men det visar sig att United har förlorat de FYRA senaste knockoutmatcherna i Champions League när man har inlett hemma på Old Trafford, inte de två senaste som jag skrev häromdagen.

Annons

Dessutom har inget lag lyckas vinna på Dragao sedan arenan byggdes 2004.

Feb 2004 Porto slog United 2-1
Dec 2004 Porto slog Chelsea 2-1
Dec 2006 0-0 mot Arsenal
Feb 2007 1-1 mot Chelsea
Sep 2007 1-1 mot Liverpool
Dec 2008 Porto slog Arsenal 2-0

**********

Åtta av de 11 Arsenalspelare som inledde den andra halvleken mot Villarreal var under 23 år. Imponerande.

**********

Är i Suffolk på semester och knallade in på bokhandeln Waterstone’s, där jag inte kunde undvika reklamen för veckans stora händelse: den fd Ipswich och Liverpoolspelaren John Wark kommer att signera sin nya biografi klockan fem på torsdag eftermiddag.

Två saker är ganska roliga med detta. Först att bokhandeln beskriver boken som eagerly anticipated. Ha ha ha. Not outside the Wark household, if you ask me.

Annons

Det andra är titeln: ”Wark On”. Herregud. Kunde de inte komma på något bättre.

Jag tror jag har något viktigare för mig i eftermiddag. Som att klippa tånaglarna eller skala några potatisar.

Kommer ni inte ihåg John Wark? Läs mer här i så fall.

**********

Tottenhams ordförande Daniel Levy har sagt att Spurs inte behöver spela Champions League eller Uefa Cupfotboll för att finansiera den nya arenan (som ska byggas i närheten av White Hart Lane och som kommer att få en sponsors namn).

Var får klubben alla pengar ifrån?

**********

Paul Gascoigne sa nyligen att han hade blivit inbjuden av Diego Maradona att bo med den argentinske förbundskaptenen ett tag. Gascoigne tackade nej och det var nog ett klokt val.

Annons

Jag kan tänka mig bättre personer att bo med om man försöker få ordning på sitt liv igen.

**********

En av mina favoritspelare den här säsongen har varit Manchester Uniteds Darren Fletcher. Jag tycker ofta United har spelat sämre och haft sämre balans utan honom.

Därför var det extra intressant att läsa den här intervjun med honom i the Sunday Times för ett tag sedan.

Dels bevisar den att fler och fler spelare här i England har börjat ta ansvar (Fletcher hjälper till att träna döva barn) men dessutom pratar han om varför han har blivit så mycket bättre den här säsongen.

Förra sommaren – efter att ha startat fem Premier Leaguematcher säsongen före – så bestämde sig Fletcher för att det inte räckte med att spela ok varje gång han fick chansen. Förut hade han varit nöjd med att bara få spela och inte göra bort sig – vilket jag kan förstå när man spelar för United och ofta ersätter spelare som Paul Scholes och owen Hargreaves.

Annons

Här är ett kort utdrag ur intervjun: “I’ve always been one of those who thinks about the team more than myself. This year I’ve been a little more selfish. I didn’t feature as much as I’d have liked last year and in the summer I made a conscious effort to sit down and think, ‘What can I do to get into this Manchester United team?’

”Sometimes going out on the pitch and playing all right is not enough. You have got to improve every year to stay in the United side. I realised I had to add different things to my game and be even more determined when I got chances to play. I really tried to add some goals — and in the first two games of the season I scored.

“And just in general I’ve been pushing myself in games. Instead of thinking, ‘I’m doing all right’, I think, ‘Keep going’. At United, even if we’re winning 2-0 in the 70th minute, it’s about not taking the foot off the pedal.”

Annons

**********

Stan Collymore har sagt att han tycker att regeringsmedlemmarna Jacqui Smith och Hazel Blear är snygga. Hmmm, kan inte direkt hålla med och varje gång den före detta Liverpool- och Nottinghamanfallaren dyker upp i tidningarna tänker jag på Liverpool-Newcastle 4-3, Ulrika Jonsson, oralsex och dogging… men mer om detta en annan gång.

**********

Det blir ingen blogg imorgon, fredag, så vi hörs på måndag igen efter – förhoppningsvis – ytterligare en fantastiskt spännande Premier Leaguehelg.

Publicerad 2009-04-09 12:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto