Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg om att bo i London

Christensons blogg

Jaha, då har man då fått äran att få skriva i denna berömda blogg eftersom Marcus är på semester den här veckan. Inte illa vill jag säga.

Jag som skriver detta är bosatt i London sedan tre månader tillbaka. Jag tröttnade helt enkelt på det svenska livet, packade min väska och drog iväg på vinst eller förlust.

Jag kan ju inget annat än att säga att det har blivit en ordentlig vinst. Jobbar heltid på en ”äkta engelsk pub” på Liverpool St. där jag även bor gratis i ett live-in.

Det bästa med denna pub som har namnet ”The Railway Tavern” är att det är en fotbollspub. Alltså många galna fotbollssupportrar som hänger här.

Annons

**********

Det blir mycket fotbollssnack under arbetspassen med kunderna och man får ju höra både det ena och det andra om vad folk tycker och tänker om lagen här i England.

Snackade i veckan med några äldre herrar och jag frågade vad de egentligen tyckte om Sven-Göran Eriksson. De lovordade honom väldigt mycket men sa att hans privatliv ställde till det för honom.

De sa också att den engelska pressen är vidrig, men det borde han vetat om och skött saker och ting lite snyggare. Men det är ju ingen större nyhet.

Fotbollsmässigt så tyckte de iaf att han var en av de bästa som de har haft som förbundskapten.

**********

Tänkte prata lite om ”läktarkulturen” här i England. I stort sett alla som åker till England för att kolla på fotboll vill ju se någon av de fyra stora lagen. Självklart för att det är roligast fotbollsmässigt.

Annons

Själv har jag fått se en del matcher under min tid här och vill du gå på en match för stämningens skull så ska du inte gå till Stamford Bridge eller Emirates.

Mina upplevelser från dessa två fina arenor med stämingsupplevelsen är en besvikelse. Tyvärr får man väl säga att det blir alldeles för mycket turister på dessa arenor och det drar ner på stämningen.

Mitt råd är, sök er till dom mindre lagen. Åker du till London gå till Upton Park eller Craven Cottage. Försök få tag på biljetter till en match i the Championship.

Var och såg en match med QPR för ett tag sedan och vill du uppleva en klassisk engelsk tipsextra arena så gå till Loftus Road om du kan. Det är så trångt på läktaren så den som sitter bakom dig har sina knän i huvudet på dig. Du kan i stort sett ta på planen för du sitter så nära. Härligt.

Annons

**********

Har precis kollat på Man Utd-Everton i FA Cup semifinalen och kommentatorerna pratade om hur dålig planen är. Okej, det var den andra matchen på två dagar, men man kunde verkligen se hur gräset lossnade under spelarna. Wengers kommentar från gårdagens match om planen säger väl en hel del om det hela.

"I believe for Chelsea it was tough as well. It is not a pitch you should have in a stadium that cost this amount of money. It is laughable. The quality of the pitch is a disaster."

**********

En sån stor och dyr arena där det knappt spelas några matcher på, då borde man väl klara av att han en bra och hållbar plan? Eller??

Everton i final. Det svider i mitt stora Liverpoolhjärta, men som Marcus själv brukar skriva i bloggen här; David Moyes är imponerande. Det är en manager som får alldeles för lite beröm för det enorma jobb han har gjort.

Annons

Kan verkligen tänka mig att han kan ta över efter den stora Sir Alex den dagen han lägger av, om han nu någonsin gör det? Han lär väl styra över United från sin grav.

Nu är det dags för staff party för min del, lär bli en tuff söndag där min chef dessutom är Everton supporter, aoouuch…

**********

Efter det gör jag mig reda för Champions League finalen i Rom där jag lyckats knipa till mig 2 biljetter. Vill inte skryta om det, men kände bara att jag var tvungen att nämna det. He he.

**********

Ta hand om er och fortsätt läsa denna fantastiska blogg! Och om ni har några funderingar på att åka över till London på vinst och förlust så kan jag verkligen rekommendera det. Det är en härlig stad.

Annons

Mvh

Håkan Alberts, London, Helsingborg

Publicerad 2009-04-20 08:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto