Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ferguson borde skicka tackkort till Howard Webb

Christensons blogg

Först av allt ett stort tack till gästbloggarna Håkan, Sergej och Stefan, som producerade mycket läsvärda texter under min semester.

Jag såg att det var någon idiot som kritiserade det faktum att jag inte skrivit själv men när jag har semester (fyra veckor per säsong) så finns det två alternativ:

1. Någon kunnig, passionerad läsare får chansen att skriva
2. Bloggen står tom

Valet känns ganska enkelt…

**********

Manchester United stormar vidare mot ytterligare en ligatitel efter Howard Webbs bedrövliga domslut i lördags på Old Trafford. Tottenham ledde med 2-0 i den 55:e minuten och såg stabila ut när Heurelho Gomes rusade ut och slog bort bollen framför Michael Carricks fötter.

Annons

Mittfältaren ramlade och Webb dömde straff. Det var troligen säsongens näst sämsta domslut (att Stuart Atwell dömde mål när bollen gått utanför på Vicarage Road slår trots allt detta) och det är tveksamt om United hade vunnit matchen utan Webbs hjälp.

Visst, Unitedfansen kan säga att det blev 5-2 och att man hade vunnit med 4-2 utan straffen men då kan man inget om fotboll. Tottenham, som Harry Redknapp sa efter matchen, började hänga med huvuden efter den feldömda straffen eftersom man tyckte synd som sig själva och United fick förnyat självförtroende.

**********

Tror jag att Webb dömde straff för att det var på Old Trafford och incidenten hände i motståndarnas straffområde? Nej, det gör jag faktiskt inte. Jag tycker att Webb är Premier Leagues bästa domare och har brukar inte vara en hemmadomare. Han gjorde helt enkelt ett misstag.

Annons

Det som förvånar mig dock är att en sådan rutinerad domare inte tittar på bollbanan och inser att Gomes måste ha fått bort bollen.

**********

Så här löd inledningsstycket på News of the Worlds matchrapport (NOTW är Englands mest lästa söndagstidning):

Manchester United fans hailed a new Old Trafford hero – referee Howard Webb. Because when the Premier League trophy is hoisted high into the air, they will also be minting a medal for Webb. His desperate decision to award United a penaltyafter Carrick tumbled over Gomes changed the course of the game AND the title destiny.

Gary Lineker på BBC:s Match of the Day kallade domslutet ”appalling”.

**********

Så straffen var feldömd, inget snack om saken. Men vi måste också inse att United kunde mycket väl ha gjort tre mål på 35 minuter utan Webbs hjälp. Det har ju hänt förut, om vi säger så. Vi kommer aldrig få veta vad som hade hänt utan straffen.

Annons

Och vi ska inte glömma bort hur Carlos Tevez kom in och totalt ändrade matchbilden med sin insats samt Wayne Rooneys fantastiska framspelningar från vänsterkanten. Det var hans magnifika framspelning som ledde till straffen och han slog även inlägget som ledde till 3-2 målet.

Rooneys inlägg är tusen gånger bättre än Aaron Lennons trots att Spursspelaren har spelat ytter hela sin karriär. Det säger en hel del om hur komplett Rooney är som spelare.

**********

Liverpool vann med 3-1 borta mot Hull. Rafael Benitez hade petat Fabio Aurelio och Daniel Agger efter försvarskatastrofen mot Arsenal och hade nog petat Alvaro Arbeloa också om han bara hade haft något alternativ på högerbacken.

Yossi Benayoun har varit grymt bra och Liverpool har faktiskt inte saknat Steven Gerrard så mycket. Även Lucas Leiva har spelat bra i en mera framskjuten roll. Liverpool lär inte vinna ligan den här säsongen men jag tycker man i varje fall har visat att man inte är ett tvåmanna-lag. Både Gerrard och Fernando Torres har missat stora delar av säsongen och ändå har man pressat United.

Annons

**********

Benitez må ha varit rasande på Howard Webb på lördagkvällen men Liverpool bjöds på 1-0 målet av en annan domare, Martin Atkinson. Liverpool skulle aldrig ha haft en frispark när Javier Mascherano ramlade i den 45:e minuten.

Synd att inte Benitez kunde erkänna detta. Han kallade frisparken ”very clear” vilket var ganska löjligt.

**********

Ingen bra dag för rubriksättarna på News of the World igår. De brukar vara lysande men Wonaldo, lucky devils close in on title och We can still Kuytch United tillhör inte de bästa. Långt ifrån.

**********

Riktigt kul för West Bromwich Albion och Jonas Olsson att de slog Sunderland med 3-0. Olsson gjorde ju mål – med något man kanske kan kalla en halv vänsterslägga om man är snäll – och visst behöver laget ett mirakel för att klara sig kvar men man ligger faktiskt bara två poäng efter Newcastle på näst sista plats (även om Newcastle har en match mindre spelad).

Annons

West Bromwich tränare Tony Mowbray har fått så mycket skit hela säsongen för att hans lag försöker spela bra, offensiv fotboll utan långbollar att man kan börja gråta.

Varför ska alla hacka ner på en sådan positiv attityd? Jag har enorm respekt för Mowbray och West Brom.

Fyra mål på tre matcher för Chris Brunt. Vem hade trott det?

**********

Sunderland var katastrofalt dåliga och jag undrar om inte the Black Cats kan åka ur nu. Everton hemma och sedan Bolton och Portsmouth borta i de tre kommande matcherna. Inte alldeles enkelt.

**********

Manchester City slog till med en bortaseger (2-1 mot Everton) för första gången sedan augusti, vilket ledde till sarkastiska kommentarer i tidningarna om att lagets brassar bara spelar bra när solen skiner. Jag tycker det är lite orättvist. Visst, Robinho och Elano har haft formsvackor men jag tycker att de har jobbat hårt när jag har sett dem spela i varje fall. Eller vad tycker ni Cityfans därute?

Annons

Stephen Irelands mottagning och avslut var en av helgens höjdpunkter. En otroligt bra spelare.

Men vad har hänt med Micah Richards? Hur lovande och hur positiv som helst för ett år sedan men nu har han helt tappat formen, varit inblandad i en sexskandal och – förra veckan – bråkat med tränaren Mark Hughes.

Så kan det gå ibland när framgångarna stiger en ung spelare åt huvudet. Jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka för när han är som bäst är han en suverän spelare.

**********

Det tråkigaste som hände den här helgen var att Evertons Phil Jagielka skadade sig så illa att han missar resten av säsongen och därmed FA Cupfinalen mot Chelsea. Tragiskt för en spelare som har varit grymt bra och som till slut fick revansch för straffmissen mot Fiorentina genom att sätta avgörande straffen mot United. Och nu får han alltså se finalen från läktaren. Stackarn.

Annons

**********

Kort om Chelsea: ruskigt imponerande att slå West Ham med 1-0 på Upton Park även om the Hammers har grymma skadeproblem i anfallet. Tänka sig att Chelsea har varit med och slagits i toppen i stort sett hela säsongen trots tränarbyte och en massa andra problem. Och det är mycket tack vare Frank Lampards insatser.

Jose Bowingwa spelade vänsterback och lär få den uppgiften mot Barcelona på tisdag också eftersom Ashley Cole är avstängd. Det gick bra i lördags men Leo Messi är ju lite svårare att ha koll på än en Luis Boa Morte på ålderns höst.

Petr Cech räddade en bra slagen straff (av Mark Noble) och det lär ha förbättrats hans självförtroende inför matchen på tisdag.

Annons

Kul för West Hams Kieron Dyer att spela en Premier League match från start för första gången på 18 månader.

**********

Fulham slog Stoke med 1-0 och lär nu kvalificera sig för Europa League. En fantastisk insats av Roy Hodgson. Stoke lär klara sig kvar trots förlusten och jag läste i helgen att tränaren Tony Pulis aldrig har åkt ur en division under 17 år som tränare.

Imponerande. Och i morse sprang han London maraton också. Vilken kille.

**********

Dagns blogg var skriven före söndagens matcher (Arsenal-Middlesbrough och Blackburn-Wigan) vilket förklarar varför jag inte skriver något om dessa den här gången.

**********

Katastrof för Southampton i the Championship. Inte nog med att man åker ur andra divisionen, man får nu starta nästa säsong i League One med tio minuspoäng på grund av finansiella problem.

Annons

Det är som tränaren Mark Wotte sa efter 2-2 matchen mot Burnley: -Jag tycker framför allt synd om fansen, som inte har gjort något fel. De har varit suveräna de här sista, svåra månaderna.

Wolves har vunnit ligan men Sheffield United kan fortfarande gå om Birmingham och ta den andra play-off (en omgång kvar) medan Norwich kan fortfarande klara sig kvar (ligger under nedflyttningsstrecket men har en match mindre spelad).

**********

Sir Alex Fergusons son, Darren Ferguson, har tagit steget upp från League One till Championship nästa säsong med Peterborough United. Leicester City har också gått upp medan Leeds United, MK Dons och Millwall har säkrat play-off platser. Det kommer att bli en oerhört intressant sista månad i League One.

Annons

**********

Brentford (vars arena är den enda av de 92 proffsklubbarna som har en pub i varje hörn) har gått upp till League One. Wycombe och Exeter ligger också bra till för direktuppflyttning men det återstår fortfarande en omgång.

**********

Till slut veckans fråga: hur många spelare har spelat för både Chelsea och Liverpool och vilka är de?

Publicerad 2009-04-26 14:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto