Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är nog över för Arsenal nu

Christensons blogg

Arsenal klarade sig undan med en 1-0 förlust mot Manchester United på Old Trafford men drömmen om en Champions League-final är så gott som över.

United kunde ha vunnit med 3-0 eller 4-0 och nu behöver Sir Alex Fergusons manskap bara göra ett mål på the Emirates nästa vecka så måste Arsenal göra tre för att gå vidare.

Och – handen på hjärtat – finns det någon Arsenalsupporter som tror att de kan hålla nollan mot United nästa vecka? Jag tror inte det i varje fall.

Inte med Mikael Silvestre i backlinjen. Inte en chans.

Det enda som talar för Arsenal är att Rio Ferdinand kanske missar matchen.

**********

Just skadorna i backlinjen har varit tuffa för Arsenal. Varje fotbollslag är ju byggt från försvarsleden och vet man att man har ett vattentätt försvar så kan hela laget anfalla med mer självförtroende.

Annons

Johan Djourou och Mikael Silvestre kan ju inte ha spelat fler än en tre, fyra matcher tillsammans medan Silvestre och Toure knappast kan ha fler än 10 tillsammans på nacken. Och det är som den utmärkte David Lacey skriver när det gäller mittbackar: de är som gamla gifta par:

Centre-backs are like old married couples. The longer they stay together the more likely they are to acquire an instinctive feel for each other’s whereabouts and act accordingly. If the partnership is split up either can look lost.

**********

Manuel Almunia stod för några jätteräddningar och Ryan Giggs fick ett mål underkänt för offside som lika gärna kunde ha godkänts.

Cristiano Ronaldo sköt i ribban och Wayne Rooney dominerade. Inte undra på att Arsene Wenger kritiserade sitt lag för att ”de inte gjort tillräckligt” offensivt.

Annons

Men Wenger var fortfarande optimistisk efter matchen och vår rubrik på the Guardian var: United will pay for not scoring more. Läs mer vad fransmannen hade att säga här.

**********

Tycker Samir Nasri är överraskande bra defensivt. What an engine! Och finns det någon som kan berätta ungefär när Alex Song gick från en medelmåtta utlånad till Charlton till en riktigt, riktigt bra innermittfältare?

Kanske inte världsklass (ännu i varje fall) men sannerligen ingen medelmåtta. 19-årige Kieran Gibbs skötte sig helt ok mot Ronaldo.

Och Mathieu Flamini måste ju vara nöjd med sin flytt till Milan. Har han inte varit petad, skadad och spelat ytterback ibland den här säsongen?

Annons

**********

Good and bad news for the Gunners. När engelska lag har spelat mot varandra i Champions Leagueutslagsmatcher har alltid laget som spelat hemma i andra matchen vunnit… förutom när Arsenal spelade 1-1 mot Chelsea borta och förlorade med 2-1 hemma.

**********

Finns det någon Unitedsupporter där ute som hellre vill ha Dimitar Berbatov i laget istället för Carlos Tevez? Skulle inte tro det.

**********

Den normalt utmärkte Matt Dickinson i The Times skriver att Arsenal var ”callow” (omogna, oerfarna, gröna) och att Wenger såg ut som en rektor istället för en tränare.

Jag tycker artikeln är lite tuff, vad tycker ni? Det är ju en enorm bedrift att bara ha kommit till en Champions League semifinal med alla skador och tappade spelare förra sommaren.

Annons

**********

Här är spelarbetygen från dagens the Guardian.

Håller med om att Michael Carrick och Darren Fletcher var väldigt bra och förtjänar sina åttor (Carlos Tevez fick sju i tidningen, hans betyg verkar saknas på nätet) men att ge Nasri 4 och Adebayor 4 var väl lite snålt. Eller?

**********

Det här är bland det roligaste jag har läst den här säsongen. Harry Redknapp har nu bett om ursäkt för kommentaren att ”hans fru” hade satt en chans som Darren Bent missade – och tycks säga att det inte är hans stil att kritisera sina egna spelare…

Varför gjorde han det då? Och rätta mig om jag har fel men säger han att någon annan behövde tala om för honom att det inte är hans stil? Märkligt, kunde han inte ha listat ut det själv?

Annons

Så här sa han igår: -I must admit myself I think I made a mistake after one game, I did cane them a bit. I didn’t get a response from that, and someone I respect told me that wasn’t my style. I criticised a few of the players and it really doesn’t work for me, it’s not really the way I manage.

Vilken lirare. En mycket bra tränare men ibland undrar jag hur han tänker.

Och de senaste veckorna har vi hört samma snack från Tottenham som de senaste tio åren i det här skedet av säsongen: nästa säsong ska vi bryta oss in i topp fyra…

Man vet aldrig men jag tror inte det lär hända nästa säsong heller.

**********

Dagens språklektion:

Har fått massor med mejl (ungefär noll) från språkintresserade läsare som vill att vi reder ut begreppen loath och loathe som vi ofta ser i engelska matchrapporter och artiklar.

Annons

Loath betyder att vara ovillig, obenägen. Jamie Carragher was loath to play at right-back, he wanted to play at centre-back.

Loathe betyder att avsky, att äcklas av. Wayne Rooney loathes Liverpool FC.

Man kan nästan höra på uttalet vilket som är vilket, man kan säga loathe med mycket mer känsla än loath (tänk skillnaden i uttal på breath och breathe).

Loth, som ni mycket väl vet, är en gammal stavning av loath, som vi inte ser så ofta nuförtiden.

**********

Michael Vaughan kom inte med i truppen mot Västindien och lär troligen inte spela mot Australien i sommar heller…

**********

Imorgon blir det blogg om Stan ”The Man” Collymore.

Publicerad 2009-04-30 08:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto