Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Får spelare bli arga? Och Millwall-Leeds i play-off

Christensons blogg

Här i England rasar debatten fortfarande – två dagar efter matchen. Skulle Chelseaspelarna uppträtt på ett bättre sätt efter den tunga och orättvisa förlusten mot Barcelona i onsdags?

Den norske domaren blev påhoppad av bland annat Michael Ballack, John Terry och Didier Drogba – som nu fått smeknamnet The Mad Drog av de engelska tidningar.

Drogba var värst och skrek "You are a disgrace, you are a disgrace, you are a fucking disgrace" till Tom Henning Øvrebø och tv-kameran.

Jose Bosingwa sa att domaren ”var köpt” medan Guus Hiddink undrade om det låg en ”konspiration” bakom domsluten.

**********

En del högfärdiga journalister här i England har skrivit att Chelseaspelarna har skämt ut sig och att de helt enkelt inte får uppträda på ett sådant sätt.

Annons

Jag tycker det är lätt att skriva något sådant när man sitter på sin pressläktare och inte är involverad i matchen.

Det här var kanske vissa spelares sista chans att vinna Champions League och med tanke på den oerhörda besvikelsen från Moskva så kan jag förstå spelarna.

Det var som John Terry sa: -Man gör allt man kan för att vinna matchen och så stoppas man av domaren – som man inte kan göra något åt – istället för motståndarna.

**********

Jag tyckte Evertonkaptenen Phil Neville var helt rätt ute när han sa: -Jag kan förstå Chelseaspelarna. Det finns många som tror att spelare bara bryr sig om pengar nuförtiden men så är det inte. De vill vinna saker.

Annons

-Och när man blir berövad på en seger på det sättet så är det väldigt svårt att behärska sig. Spelare är vanliga människor med vanliga känslor. De är inte robotar och jag tror inte fansen vill se robotar heller.

**********

Vad tycker ni? Var Chelseaspelarnas uppträdande oacceptabelt?

Hur tror ni att ni hade reagerat?

**********

Hur som helst. Flera engelska tidningar skriver nu att Chelsea kommer att sälja Drogba till sommaren eftersom Roman Abramovitj tyckte hans uppträdande var pinsamt.

Och för mig får anfallaren gärna lämna engelska ligan. En så stor och stark kille ska inte behöva filma så mycket.

Trolig ersättare i Chelsea? David Villa.

**********

En eloge till Terry som tydligen gick över till Barcelonas omklädningsrum efter alla skandalscenerna och gratulerade alla Barcaspelarna.

Annons

Stort, speciellt med tanke på att han var troligen den Chelseaspelaren som var mest besviken med tanke på straffmissen mot United i finalen förra säsongen.

**********

Play-off matcherna i the Championship börjar ikväll. Härligt! Preston hemma mot Sheffield United och jag läser en artikel i dagens tidningar om the Blades mittfältaren Lee Hendrie. Kommer ni ihåg honom? Säkerligen. Han spelade ju för Aston Villa och England i mitten på 90-talet.

Nu spelar han alltså för Sheffield United och har åter chansen att spela Premier League-fotboll nästa säsong. Men han erkänner att han höll på att lägga av med fotboll före han blev utlånad till Blackpool i november och återfick glädjen.

Annons

Vem var tränare för Blackpool då? Simon Grayson, mannen som har gjort ett så bra arbete med Leeds United på sistone.

Jag tycker alltid att Hendrie har varit en mycket underskattad spelare och det skulle vara roligt att se honom i högsta ligan igen.

**********

Kommer ni ihåg Curtis Woodhouse då? Spelade för Birmingham och Sheffield United i slutet av 80-talet och början av 90-talet samt med bland annat Steven Gerrard i det engelska U21-landslaget.

Vad ingen visste då var att han hatade fotboll och mycket hellre ville boxas. Och tro det eller ej men nu är han på väg att bli brittisk mästare i weltervikt.

Han smygboxades under fotbollskarriären och under tre hela år boxades han samtidigt som han spelade professionell fotboll.

Annons

Till slut klarade dock inte kroppen detta och han satsade på boxningen. Han har sålt det stora huset och bilarna som han hade när han spelade professionell fotboll och satsat alla pengarna på boxningskarriären.

-Min fru tycker jag är galen men hon stöder mig i mitt val, säger han.

I år har han faktiskt spelat 12 matcher för Mansfield Town i Blue Square Premier. För att få mer pengar till boxningen.

Remarkable.

**********

På tal om Leeds. Laget möter Millwall i första play-off matchen i League One i morgon, lördag, men tyvärr har all förhandsrapportering handlat om potentialen för bråk mellan lagens fans.

Klubbarna kommer bara släppa in 1,000 bortafans på de två matcherna eftersom det ofta varit bråk mellan fansen när de här två lagen har möts, speciellt i oktober 2007 runtomkring Elland Road.

Annons

Morgondagens match är på The New Den och med tanke på att över 400 poliser kommer att vara på plats så hoppas jag verkligen att det blir lungt.

Men tyvärr verkar det som om de flesta bråk inträffar när Millwall spelar borta så vi får se hur det går med returmatchen nästa vecka (torsdag).

**********

Jag är ganska övertygad om att Leeds går vidare till finalen. Man har bara förlorat en av de 15 senaste matcherna och hade över 34,000 åskådare på senaste ligamatchen – och det kan bli avgörande med tanke på att andra matchen är på Elland Road.

Dessutom är spelare som Jermaine Beckford, Fabian Delph och Neil Kilkenny i fin form.

**********

Första play-off matcherna i League Two igår:

Annons

Rochdale-Gillingham 0-0
Shrewsbury-Bury 0-1

**********

Häromdagen tog jag med en arg kommentar från en Arsenalsupporter som jag fått efter en blogg och det verkar som om vissa journalister här i England har fått nog av vissa Gunnerssupportrar.

Så här skrev the Suns Steven Howard – som är en av de mest lästa krönikörerna i landet – i veckan:

Arsenal’s bench at Portsmouth on Saturday included the new wave of Bischoff, Merida, Mannone, Coquelin and Frimpong. Keep doing it for England, Arsene! Delusional Gooners’ claims about Jack Wilshere & Co to the normal email address. Let’s see how many of them get in the team.

Jösses. Tror aldrig jag har sett en journalist kalla sina läsare delusional förut…

Annons

Lite tufft mot Wenger dock, tycker jag. Han gör ju mer än andra topptränare för unga, engelska talanger.

**********

Dino mejlar två Ronaldinho cyckelsparkar. Inget med engelsk fotboll att göra men diskussionen härstammade ju från Emmanuel Adebayors mästerverk nyligen och jag kunde inte låta bli att ta med de här

Nummer ett.

Nummer två

**********

Helgens Premier League-matcher med mina tips:

Lördag

Blackburn-Portsmouth 0-0
Bolton-Sunderland 2-0
Everton-Tottenham 0-1
Fulham-Aston Villa 3-2
Hull-Stoke 1-1
West Brom-Wigan 2-1
West Ham-Liverpool 0-1

Söndag

United-City 2-1
Arsenal-Chelsea 2-1

Måndag

Newcastle-Middlesbrough (vilken match) 1-1

**********

Wayne Rooney har sagt att Unitedspelarna är desperata att göra ”dubbeln” över City (vinna både hemma och borta i ligan) eftersom det var exakt vad City gjorde förra säsongen.

Annons

Själv tror jag många neutrala åskådare skulle vara nöjda med en repris av den här härliga 1-1 matchen från 1971. Vilken fotbollsfest!

**********

Och jag avsluar med ett barnförbjudet skämt. Det har inget med fotboll att göra men jag kan inte låta bli.

Min tidning här i England, the Guardian, frågade den amerikanska komikern Sarah Silverman vilket som var hennes favoritskämt och hon svarade med det här…

Så oerhört barnsligt men även väldigt roligt…

A woman is in an elevator when a man gets in. He turns to her and asks: “Can I smell your vagina?”.

“No!” says the woman.

The man shrugs: “Then it must be your feet”.

**********

Och på tal om Silverman så utgår jag att ni har sett den här videon med henne och Matt Damon. Den har något år på necken men är värd att titta på igen, speciellt eftersom det är fredag idag.

Annons

Och här är pojkvännens svar – I’m fucking Ben Affleck…

Ha en trevlig helg

Publicerad 2009-05-08 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto