Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

City är inte bara fyra år efter United - de är ljusår efter United

Christensons blogg

Manchester United slog Manchester City med 2-0 och tog ytterligare ett steg mot ligatiteln men siffrorna visar inte hur överlägsna mästarna var. Det var klasskillnad. United kan spela mycket bättre än så här men City vek ner sig ändå. Totalt.

Jag läste en intressant intervju med Citys innermittfältare Nigel de Jong i lördags där han sa: -Jag har ett fyraårskontrakt med City och under den tiden tror jag att vi kan utmana United.

På fyra år? Skulle inte tro det. Av dagens match att döma är City inte fyra år efter United utan ljusår efter.

Det tar tid att bygga ett lag. City är inte ett lag, de är 11 spelare. 11 spelare utan speciellt mycket klubbkänsla, av gårdagens insats att döma.

**********

På the Emirates möttes två lag som stupade i Europa i veckan. Och det var som the Observers Amy Lawrence skrev efter matchen: ett lag reste på sig, ett lag visade samma svagheter som i veckan.

Annons

Chelsea slog Arsenal med 4-1 och även om Arsenal spelade mycket bättre än Chelsea i den första halvleken så kändes det alltid som om Chelseas rutin skulle kunna avgöra.

Och jag måste säga att det var oerhört starkt av Guus Hiddink att motivera sina trupper för den här matchen efter besvikelsen mot Barcelona.

Hur många chanser missade Theo Walcott? Sex-sju? Han var bra för övrigt men som kommentatorerna på Sky sa: Fotboll handlar om att göra mål.

**********

Alisher Usmanov, den skumme mannen från Uzbekistan som investerat ganska hårt i Arsenal de senaste åren, sa i dagens tidningar att klubben måste acceptera ytterligare miljoner från honom för att kunna vinna några titlar igen.

Annons

Men mer om detta på tisdag eller onsdag.

**********

Liverpool vann enkelt mot West Ham (3-0) på Upton Park och kul för Yossi Benayoun att han fick spela från start. Han har varit en av Liverpools bästa spelare den här våren – vilken skillnad mot hösten!

Liverpool verkar urstarka just nu och även om man inte vinner ligan den här säsongen så ser det väldigt intressant ut inför nästa säsong.

På tal om Liverpool så läste jag en intressant artikel i det senaste numret av den tyska tidskriften 11Freunde där Christoph Biermann höjde Andriy Voronin till skyarna.

Voronin, som ju är utlånad till Hertha Berlin från Liverpool den här säsongen, har varit strålande och ligger bland de tre bästa anfallarna i Bundesliga när det gäller i stort sett all statistik: antal passningar per match, antal skott och antal bollmottagningar.

Annons

Han har haft i genomsnitt 55 bollkontakter per match den här säsongen, vilket kan jämföras med till exempel Luca Toni (41) och Miroslav Klose (39).

Och varför drar jag upp denna statistik? Jo, med en sådan statistik så skulle man ju tro att han skulle vara en perfekt partner till Fernando Torres, en spelare som jobbar hårt och som är med och skapar chanser för lagkamraterna.

Men ändå har Rafael Benitez placerat honom i frysboxen. Och det är nog det enda jag inte förstår med Benitez. Varför köper han dessa spelare (som till exempel Voronin, Robbie Keane, Craig Bellamy, Jermaine Pennant) och sedan bestämmer sig – efter bara några månader – för att de inte är tillräckligt bra?

Annons

Är hans scoutingsystem så dåligt att han inte köper rätt spelare? Och varför ger han dem inte en chans?

**********

Newcastle-Middlesbrough ikväll. Jösses vilken match, det lag som förlorar den matchen kommer att åka ut. Så enkelt är det.

The mother of all relegation six-pointers har matchen kallats i de engelska tidningarna och en (men bara en) av de deprimerande aspekterna av den här matchen är att ytterligare en av Englands hjältar (de gick trots allt till semi och spelade underbar fotboll) från EM 96 kommer att ha misslyckats med sin uppgift.

Kolla på den här listan: Tony Adams, Paul Ince, David Platt, Stuart Pearce, Paul Gascoigne, Gareth Southgate och nu Alan Shearer

Southgate erkände i fredags att han tyckte Shearer var en ”arrogant git” första gången de träffades på en landslagssamling men har bara respekt för sin före detta kollega nu.

Annons

**********

Joey Barton kallade Shearer ”a prick” och ”a shit coach with shit tactics” efter förlusten mot Liverpool förra helgen.

Herregud. Kan någon stänga av Barton från fotboll på livstid? Jag tycker man ska ge alla en andra chans men Barton är helt klart en idiot som har fått för många chanser. Ge honom hjäp – självklart – men håll honom borta från fotbollsplanerna.

**********

Fulham vann med 3-1 över Aston Villa (som ser väldigt, väldigt tröttkört ut) och Roy Hodgsons lag är nu sjua i ligan, vilket ger dem en plats i Europa League nästa säsong.

En helt otrolig insats och det var kul att se Hodgson försvara oss skandinaver efter tv-kommentatorn Jamie Redknapp hoppade på norske domaren Tom Henning Övrebö.

Annons

Men vilket språk du använder på gamla dar Roy…

Så här sa han: “Do people want to go down the Jamie Redknapp route — that only referees from England, Italy and Spain count and everywhere else is no good?

"Are we going to say, ‘You’re from Spain, you might be OK but the rest of you, Switzerland, France, Poland, Russia, Austria, Ukraine, Slovenia, Serbia, can go f*** yourselves because you don’t count?’ It’s nonsense.”

**********

Två fantastiska mål av Diomansy Kamara – ett av målen en klack – och tänk att Fulham har gått så bra utan honom (han råkade ju ut för en allvarlig knäskada förra sommaren). Har alltid tyckt bra om Kamara. Kommer ihåg att jag såg honom göra några jättematcher ensam på topp för Modena när jag bodde i Italien för en fem-sex år sedan.

Annons

**********

Hull City, som ju slogs i toppen av tabellen i höstas, förlorade igen (mot Stoke City) och kan åka ur. Stoke och Tony Pulis har däremot gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen. Mer om dem senare i veckan.

**********

West Brom slog Wigan och har faktiskt en liten, liten chans att att klara sig kvar. Veteranen Dean Kiely var suverän i WBA-målet och Marc-Antoine Fortune har nu gjort fem mål på tio matcher – för ett bottenlag. Suveränt.

Inte konstigt att lokalrivalen Wolves vill köpa honom från Nancy (han är utlånad till WBA) om Tony Mowbrays manskap åker ur.

**********

Blackburn fortsätter att vinna (2-0 mot Portsmouth den här gången) med jätteförsvararen Chris Samba på topp och långbollar. Det säger väl en del om Sam Allardyces fotbollsfilosofi…

Annons

Men å andra sidan så verkar det ju fungera. Jag tror inte Blackburnfansen klagar med tanke på att de kommer få se Premier Leaguefotboll på Ewood Park även nästa säsong.

**********

Matchen mot Everton i helgen var första gången den här säsongen som Robbie Keane och Jermain Defoe spelade från start för Tottenham den här säsongen, med väntat resultat… det blev 0-0.

Defoe och Keane känns lite som Gerrard och Lampard i landslaget. Det fungerar inte hur många gånger man än försöker.

**********

Och en vecka efter Defoes halvbror mördades i London så fick Wilson Palacios reda på att hans bror har mördats hemma i Honduras. Brodern hade saknats i två år – och Palacios hade betalat över en och en halv miljon kronor i lösen – men nu har broderns kropp tydligen hittats.

Annons

Hur meningslös måste fotbollen kännas för Wilson Palacios just nu? Vilken tragedi.

**********

Millwall-legenden Neil Harris avgjorde första play-off matchen mot Leeds i League One i lördags med matchens enda mål (1-0) och tänka sig att tränaren Kenny Jackett ville sälja honom förra året.

Ni kommer väl ihåg att Harris drabbades av testikelcancer i 2001 men kämpade sig tillbaka och är nu Millwalls bäste målgörare någonsin?

Det var tyvärr stökigt på matchen – som vi fruktade. En Millwallsupporter arresterades efter att ha kastat en cigarett på Leeds målvakt Casper Ankergren och några fans sprang in på planen och hotade dansken. Tråkigt.

-Millwall måste bestraffas för det här, sa Ankergren. Ska bli intressant att se vad fotbollförbundet gör.

Annons

**********

Resultat från första play-off matcherna i the Championship (vinnaren av finalen går upp till Premier League och jag hoppas verkligen att Burnley går upp)

Preston-Sheffield United 1-1
Burnley-Reading 1-0

**********

Till slut en fråga: vilket Premier Leaguelag tror ni har träffat trävirket flest gånger den här säsongen (och – om man väljer att se det på ett visst sätt – därmed har haft mest otur den här säsongen)?

Publicerad 2009-05-10 20:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto