Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur går det för Arsenal – och ett litet tips till Craig Bellamy

Christensons blogg

Bara några dagar kvar till Premier League-starten nu och idag tänkte jag titta lite närmare på hur det ser ut för Arsenal inför premiären.

**********

Först av allt måste jag bara säga att jag har enorm respekt för Arsene Wenger. Han är en grymt bra tränare med en härlig fotbollsfilosofi.

Men jag undrar inte om hans envishet kommer att bli hans fall.

Ytterligare en sommar har gått – och fransmannen har fortfarande inte köpt en ”ny Patrick Vieira”. Han har inte ens köpt en ”gammal Patrick Vieira”.

Varför köper han bara samma sorts spelare till exempel? Tomas Rosicky, Samir Nasri, Theo Walcott och Andrei Arsjavin är ju inte helt olika som spelare. Offensiva mittfältare eller anfallare som är snabba och tekniska.

Annons

Alla dessa spelare är jättebra – men varför köper Wenger inte en mittfältare som kan sätta skräck i motståndarna? Denilson, Abou Diaby och Cesc Fabregas i all ära men det är på det centrala mittfältet som Arsenal inte räcker till.

**********

Mittbacken Thomas Vermaelen har köpts in från Ajax för 130 miljoner kronor och det kan nog visa sig vara en klok affär. Och jag tror inte att Arsenal kommer att sakna Kolo Toure och Emmanuel Adebayor speciellt mycket. Varken på planen eller i omklädningsrummet, om jag har förstått saken rätt.

Men, som sagt, det där mittfältet saknar tyngd.

**********

Trots detta så finns det en hel del positiva aspekter med Wengers trupp och jag tror att både Arsjavin och Robin van Persie kommer att vara grymt bra den här säsongen – om de får vara skadefria.

Annons

Bacary Sagna och Gael Clichy är kanonytterbackar och William Gallas – om han är på rätt humör – är en av Premier Leagues bästa backar.

**********

Och kanske är det här säsongen som Alex Song, Denilson eller Abou Diaby blommar ut och blir en världsstjärna. Jag tror ju inte det – men konstigare saker har skett.

Och vi får inte glömma att Arsenal spelade mycket bättre under våren – var det inte 17 ligamatcher utan förlust? – efter det att Arsjavin skrev på för laget.

**********

Den stora nyheten den här säsongen kan dock vara att Wenger har provat på 4-3-3 i träningsmatcherna. Van Persie, Nicklas Bendtner, Arsjavin, Eduardo, Walcott, Carlos Vela och jättelöftet Jack Wilshere har alla provats i detta system – med blandade framgångar.

Annons

**********

Vågar Wenger verkligen köra 4-3-3 nu när säsäongen drar igång? Det som oroar mig en del inför säsongen är Arsenals svåra inledning. De tre första bortamatcherna är mot Everton, Manchester United och Manchester City.

Ouch. Förlorar Arsenal två av dem så kan självförtroended få sig en törn och vi kan få en femte säsong utan en titel för laget från norra London.

**********

Till slut en fråga: Är Manuel Almunia en tillräckligt bra målvakt för att vinna ligan? Jag är inte säker. Vad tycker ni?

**********

På tal om Almunia så har vi en stor intervju med spanjoren i dagens the Guardian. Rubriken? Ett citat: The boss’s face looks calm but I think, on the inside, he is suffering

Annons

Spanjoren vill bland annat spela för England men är väldigt förstående att detta kanske inte känns rätt för vissa engelsmän.

"I have to see what people think because it’s not an easy decision. I don’t want any problems with anyone. This is not a silly thing. You are playing with the hearts of people. It England cap is not something you can buy in a shop. I don’t want to disturb anybody. I want to make everybody happy."

En klok man.

Läs hela intervjun här.

**********

Ett litet tips till Craig Bellamy: när du har tackat nej till en träningslandskamp med Wales kanske det är bäst att inte träna för fullt med klubblaget samma vecka. I varje fall inte när det finns fotografer på plats.

Annons

**********

Wayne Rooney säger att Dimitar Berbatov är ”som en ny spelare” och att bulgaren numera jobbar hem för att hjälpa sina ytterbackar, både på träning och på matcher.

En hemjobbande Berbatov? Good Lord. Undrens tid är tydligen inte förbi. What’s next? En Djurgårdsvinst i Allsvenskan? En kort kommentar från PHy? En säsong utan bråk för Joey Barton?

Ha ha. Skojar bara Phy. Keep on writing.

**********

Dagens mest intressanta rykte: Sol Campbell, som har lämnat Portsmouth, kan vara på väg till Svennis Notts County.

**********

Ligacupen körde igång igen igårkväll. Leeds slog Darlington med 1-0 och döm av min förvåning när jag såg ett bekant, småtjockt ansikte komma in på planen i den andra halvlek.

Annons

Just det, Dean Windass är nu assisterande tränare-spelare för Darlington.

**********

Ang kommentar efter gårdagens blogg: Paul Scholes borde vara med på en lista på de 10 bästa mittfältarna under Premier League-historien, inget snack om saken.

**********

Säsongens första fråga löd så här: Vilken före detta spelare, och nu coach, vann Europacupen och tränade Barrow 1984-85?

Svaret var, naturligtvis, Brian Kidd (mannen som fick lämna Portsmouth igår eftersom han inte fick ett nytt kontrakt).

Att det var Kidd visste Oscar Douglas (tyvärr blir det inget Underhill för mig på lördag), Matte J, 100%thc, rafa, Divan, real fan, Fogel, Pelle, Korven, Torsken, JieL, Robert Gladh, Johan Erickson och hussein yusuf.

Annons

**********

Igår fick jag en fråga bland kommentarerna:vad är Alexander Hlebs favoritdrink?

Don’t know. Educate me.

**********

Holland-England i Amsterdam i morgon. Ben Foster skadad. Någon som är överraskad?

Publicerad 2009-08-11 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto