Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu börjar snacket om hur England kommer att vinna VM

Christensons blogg

Träningslandskamp mot Holland för England i Amsterdam ikväll och det är skönt att allt är sig likt här i England. Vi har 10 månader kvar till VM i Sydafrika och England har inte kvalificerat sig för turneringen ännu – men ändå har spelarna börjat prata om att vinna VM.

Det är samma story före varje stort mästerskap. Spelare efter spelare säger samma sak:

-Vi kan vinna VM.

-Det här är vår bästa chans på väldigt länge.

-Vi kan slå alla lag i hela världen ”on our day”.

Och så vidare, och så vidare.

Igår var det Frank Lampard, idag är det John Terry som kör det snacket.

**********

Och det kommer bara bli värre och värre ju närmare turneringen vi kommer.

Hur som helst. Det ska bli intressant att se kvällens match.

Trolig engelsk laguppställning: Green – Johnson, Terry, Ferdinand, A Cole – Barry, Lampard – Beckham, Rooney, Young – Heskey

Annons

Beckham fortfarande i startelvan alltså. Finns det ingen bättre högerspringare som är engelsk just nu? Inte enligt Capello tydligen.

Ska bli intressant att se hur det går för Ashley Young på vänsterkanten. Mycket intressant.

**********

U21-landslaget spelade 0-0 mot Holland igårkväll och det enda värt att notera var väl att Arsenals jättelöfte Jack Wilshere gjorde debut.

Måste också säga att jag gillar Evertons unga talang, mittfältaren Jack Rodwell.

**********

Dagens mest intressanta rykte: Michel Salgado, 63, till Blackburn Rovers.

**********

Signaturen ”besviken på the Guardian” kommer inte att läsa tidningen jag arbetar på här i England något mer efter vårt ”hån” mot Zlatan Ibrahimovic.

Annons

Själv ser jag det mer som lättsam engelsk humor och alla stora stjärnor har fått samma behandling, från Sir Alex Ferguson till Jose Mourinho.

Dessutom ska det påpekas att sajten har en hel del saker som vi på tidningen inte trycker. Inte för att det är dåligt, men för att det ofta är en helt annan stil på nätet, lättsammare helt enkelt.

**********

Är det speciellt klokt av vadslagningsfirman Paddy Power att ta in Bruce Grobbelaar som nytt ansikte för en reklamkampanj med tanke på fd Liverpoolmålvaktens förflutna i spelbranschen?

**********

Klok undran från signaturen Samuel igår efter Arsenalbloggen: varför satsade inte Wenger på Wilson Palacios? Framför allt med tanke på att fransmannen hade koll på spelaren långt före Spurs köpte honom för 150 miljoner kronor förra säsongen. Det var ju Wenger som tipsade Steve Bruce att köpa Palacios för Wigan.

Annons

Wenger gick alltså miste om Palacios och han sålde Lassana Diarra billigt. Han lyckades heller inte övertala Mathieu Flamini att stanna.

Något säger mig att mannen tycker att defensiva mittfältare är överskattade.

**********

Men å andra sidan är Wenger en av världens bästa tränare medan jag sitter i ett litet kök i East Finchley, käkar en ostmacka, lyssnar på gruppen Live och försöker skriva en fotbollsblogg…

Wenger vet nog vad han gör.

**********

Avslutar med lite notiser från Carling Cup-matcherna igår kväll.

Svennis Notts County åkte ut efter 0-1 hemma mot Doncaster.

Tre Championship-lag förlorade. Derby County, som ju gick till semi-final förra säsongen, mot Rotherham United, Sheffield United hemma mot Port Vale efter dundertabbe av målvakten Ian Bennett och Plymouth föll mot Gillingham.

Annons

Kan en stjärna ha tänds igår? Roy Keane hoppas det i varje fall. 16-årige Connor Wickham gjorde två mål i Ipswich Towns seger mot Shrewsbury Town.

**********

Chelseas lovande mittback Michael Mancienne kommer tydligen att lånas ut till Wolves hela säsongen. Bra deal för alla tre parter. Mancienne får speltid, Wolves får en lovande mittback och Chelsea får tillbaka en spelare med Premier League-erfarenhet nästa sommar.

Everyone’s a winner.

Publicerad 2009-08-12 11:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto