Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Katastrofstart för Liverpool

Christensons blogg

Första helgen på säsongen är alltid härligt spännande: nya spelare, nya tränare, nya förhoppningar… och nya besvikelser.

Idag tänkte jag helt enkelt gå igenom alla tio Premier League matcherna med tankar och info om vad som uppmärksamats här i England.

Matcherna kommer i den ordning de spelades:

Chelsea-Hull 2-1

Jag tyckte Chelsea spelade alldeles för kompakt med diamantformationen. Visst, Carlo Ancelottis lag förtjänade att vinna men spelet stämde inte till 100 procent. Men det kanske kommer. Didier Drogba såg vass ut (även om han missade en del chanser) och kommer säkert att göra minst 20 mål den här säsongen.

Drogbas vinstmål – i den 92:a minuten – var en härlig chip även om anfallaren tydligen erkände att det var ett inlägg.

Annons

Rubriken i News of the World: I DIDI’NT MEAN IT.

Get it? Didi Drogba… Very clever.

Ska bli intressant att se om Drogba och Nicolas Anelka kan spela bra på topp tillsammans mot de bättre lagen. Jag är inte helt säker.

Hull gjorde en bra insats. Mittbacken Michael Turner var lysande. Inte konstigt att Rafa Benitez vill köpa honom. Tyckte även att inhopparen Kamel Ghilas (köpt från Celta Vigo nu i somras) såg starkt ut.

**********

Stoke-Burnley 2-0

Återigen en fantastisk stämning på Britannia Stadium och Stoke visade att man kommer att bli mycket svåra att slå på hemmaplan även den här säsongen (Tottenham och Arsenal förlorade borta mot Stoke förra säsongen och Liverpool fick bara 0-0).

Annons

Burnley verkar, tyvärr, ha alldeles för stor potential att bli årets West Brom. Tränaren Owen Coyle, likt Tony Mowbray för West Brom förra säsongen, vill spela fin fotboll och jag tror inte att de kommer att överleva på det sättet.

Jag hoppas att jag har fel – och det är ju 37 matcher kvar.

Det enda tråkiga för Burnley är att de möter Manchester United, Everton, Chelsea och Liverpool i de fyra nästa matcherna.

**********

Blackburn-Manchester City 0-2

Mycket, mycket intressant inledning av City. Emmanuel Adebayor gjorde 1-0 efter tre minuter och Craig Bellamy var grymt effektiv som vänsterspringare. Ett genidrag av Mark Hughes?

Kul att Shaun Wright-Phillips och Stephen Ireland fick spela från start.

Annons

Robinho såg ganska missnöjd ut när han blev utbytt mot Carlos Tevez i den andra halvleken och Hughes största problem kommer definitivt att vara stjärnornas attitydsproblem om de inte får spela.

Det har skrivits mycket om att Citys stjärnor bara är ute efter pengarna (speciellt Adebayor) men det är väl som Paul Hayward skrev i gårdagens Observer: de största stjärnorna är även ofta väldigt tävlingsinriktade:

One advantage of splashing out on established stars is that you know they come with a competitive spirit. Without one, they would not be established stars – though Robinho sometimes draws a huge wage without suggesting he would chop down the Amazon to get to a trophy on the other side. Adebayor’s move to City was thought by many to exemplify the mercenary ethos that shapes the English game, yet he looks at home in his new job.

Annons

**********

Wolves-West Ham 0-2

Med Robert Plant som ny vice-president så var det inte konstigt att en tidning inledde matchrapporten med det här stycket: Robert Plant is the new vice-president of Wolves. But he was left facing a Stairway to Hell in the Stan Cullis stand as West Ham took the mike.

Jag gillar verkligen Gianfranco Zola som tränare och tror att Mark Noble, mittfältaren som gjorde ett av målen och stod för hörnan som ledde till det andra, kan bli en av säsongens största utropstecken. En härlig mittfältare. En ung Scott Parker som kan bli ännu bättre än sin äldre kollega.

Kul även att se att Zola tänker satsa på Kieron Dyer som offensiv mittfältare. Tänk om den mannen får vara frisk.

Annons

Luis Jiminez, lånet från Inter, gjorde också ett positivt intryck.

Synd att Zolas trupp är så tunn. Annars hade det kunnat bli topp-sex för the Hammers. Zola har dock bekräftat att han vill köpa Eidur Gudjohnsen.

Wolves hade lite otur som förlorade faktiskt (eller rättare sagt: Robert Green var grym i West Ham-målet) och skapade en hel del chanser.

Tyckte även att nyförvärvet från Röda Stjärnan, Nenad Milijas, såg ut att vara en mycket bra spelare.

Men tyvärr är det sådana här hemmamatcher som man måste vinna om man ska klara sig kvar.

**********

Bolton-Sunderland 0-1

Ytterst trist start för Johan Elmanders Bolton men den här säsongen kan bli riktigt rolig för Sunderland. Steve Bruce är en grymt bra tränare och nyförvärven Darren Bent, Lee Cattermole och Lorik Cana imponerade verkligen. Bent gjorde matchens enda mål men anfallskollegan Kenwyne Jones var ännu bättre.

Annons

I söndagstidningen The Observer får en supporter från varje Premier League-lag skriva några rader om sitt lags insats och det här kunde man läsa i gårdagens upplaga: We’re crying out for a striker and a creative midfielder. Elmander struggled again – he hasn’t scored all year!

Ajdå.

**********

Aston Villa-Wigan 0-2

Ett mycket överraskande resultat men som jag skrev i chattet i fredags så har Aston Villa inte spelat bra sedan man tappade Martin Laursen i mittförsvaret. Wigan gjorde två mål, sköt i stolpen och hade en boll som såg ut att vara över mållinjen. En mycket välförtjänt seger.

Hugo Rodallega gjorde ett av omgångens snyggaste mål och Roberto Martinez lag spelade verkligen trevlig fotboll. Vilken start på Premier League-äventyret för spanjoren. Ska bli mycket intressant att följa Wigan.

Annons

**********

Portsmouth-Fulham 0-1

Sämsta tänkbara start för krislaget Pompey. Portsmouth skapade en hel del och Fulhams mål var väldigt turligt men det ser inte ljust ut för sydkustlaget.

Väldigt intressant läsning från David James i dagens Observer.

Rubriken? How on earth did Pompey get into this mess? Portsmouth have sold players for £80m – so where has it all gone?

Ägaren Sacha Gaydamak har verkligen sett till att göra Pompey till ett krislag. Grattis.

**********

Everton-Arsenal 1-6

Helgens mest imponerande resultat. Det är inte lätt att vinna på Goodison Park och det här var Evertons största förlust i en inledningsmatch någonsin. Cesc Fabregas var helt lysande och jag tror att han kommer att ha en fantastisk säsong.

Annons

En stor del av Arsenals problem förra säsongen var att Fabregas var trött efter EM och sedan även skadad.

Intressant att se Nicklas Bendtner spela bra i sin ytterposition.

Fabregas sa efter matchen att det nu gällde för Arsenal att inte bli för kaxiga. –Vi kommer inte vinna varje match 6-1. Ibland är det så med fotboll att man är bäst i världen ena dagen och sämst två dagar senare. Nu måste vi koncentrera oss på matchen mot Celtic på tisdag.

Wise words from a wise man.

Fabregas förra säsongen: tre ligamål. Den här säsongen: två redan. Har han fått en Gerrard-roll i Arsenal?

**********

Manchester United-Birmingham 1-0

United vann som väntat och man får ju säga att det är ganska starkt med tanke på att bästa målvakten och de två bästa mittbackarna saknades, alla skadade.

Annons

Sebastian Larsson fick beröm för sin arbetsinsats på BBC:s Match of the Day. Trevligt.

Intressant att Michael Carrick var petad. Kanske Sir Alex Ferguson vill visa att mittfältaren inte är garanterad en plats i startelvan om han inte spelar upp sig.

Wayne Rooney gjorde matchens enda mål men Dimitar Berbatov var blek igen.

United vann 10 ligamatcher med 1-0 förra säsongen. Samma story den här säsongen?

Samarbetet mellan Rooney och Michael Owen såg bättre ut än det mellan Rooney och Berbatov.

**********

Tottenham-Liverpool 2-1

Spurs vann välförtjänt och det verkade – i varje fall i den första halvleken – som om Liverpool var nöjda med oavgjort, vilket var konstigt med tanke på att man försöker vinna ligan den här säsongen.

Annons

Luka Modric var full av spring och teknik. Wilson Palacios styrde mittfältet och Robbie Keane skapade massor med chanser.

Liverpool fick en straff, ville ha många fler. Straffen som de fick var solklar men tyckte nog de kunde fått en till när Andriy Voronin blev omkullknuffad medan ”handsen” på Benoit Assou-Ekotto var väldigt svårbedömd.

Jag tycker ofta det är intressant att titta på lagens avbytarbänkar eftersom det ofta säger mycket om hur bra lagens trupper är.

Igår såg det ut så här:

Tottenham: Crouch, Pavlyuchenko, O’Hara, Cudicini, Hutton, Bentley, Naughton

Liverpool: Ayala, Benayoun, Voronin, Cavalieri, Spearing, Kelly, Dossena

Den matchen vinner ju Spurs klart.

Visst, Liverpool har några spelare skadade men det har Spurs också. Kan bli en lång säsong för Liverpool det här.

Annons

**********

Och till slut dagens fråga: Vilken Premier Leaguestadion fick se minst mål förra säsongen?

Publicerad 2009-08-17 04:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto