Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal vidare – och säsongens första Wenger-gnäll

Christensons blogg

Arsenal slog Celtic med 2-0 på Parkhead och är naturligtvis vidare i Champions League trots att hemmamatchen återstår. Jag har väl sällan skådat två så oattraktiva mål avgöra en Champions League match förut (William Gallas gjorde 1-0 med ryggen och Gary Caldwell 2-0 med ett självmål) men Arsenal fortsätter att imponera, inget snack om saken.

**********

Efter matchen klagade Arsene Wenger på Celtics tuffa spel men jag tyckte inte det var så farligt. Lite tacklingar får man väl tåla?

Säsongen är knappt två veckor gammal och redan har Alex Ferguson och Rafa Benitez gnällt på domaren och Wenger gnällt på motståndarnas tuffa spel. Känns som groundhog day.

Jag blir så trött. Just get on with it, gents, please.

**********

Alexander Hleb gjorde ett fantastiskt solomål för Stuttgart i Champions League-kvalet igår.

Först Arsenal, sedan Barcelona och nu Stuttgart på tre säsonger. Varför lämnade han Arsenal?

Annons

**********

Jag tycker Arsenals nya mittback, Thomas Vermaelen, spelade bra igen. Verkar vara stark i luften, brytningsstark och en bra passningsspelare. Och har har hittills inte haft det minsta problem med tempot här på de brittiska öarna.

Och, tro det eller ej, men Nicklas Bendtner spelade bra igen.

**********

Det blev ingen skräll på the Stadium of Light trots att Sunderland tog ledningen med 1-0 mot Chelsea. Londonlaget vann med 3-1 och det var intressant att se hur Carlo Ancelotti roterade sitt lag, trots att det bara var tredje matchen för säsongen (om man räknar Community Shield).

John Obi Mikel, Ricardo Carvalho, Florent Malouda och – något överraskande – Nicolas Anelka fick inleda på bänken.

Michael Ballack, Alex, Deco och Salomon Kalou tog deras platser.

Annons

Är speciellt nyfiken på om Deco kan blomma ut den här säsongen. En av mina favoritspelare när han är som bäst och om Ancelotti kan få honom på spelhumör så skulle det vara som ett fantastiskt nyförvärv.

**********

Sunderlands tränare Steve Bruce var väldigt imponerad av Chelsea: -Whoever beats Chelsea will win the league, sa han.

**********

Darren Bent har gjort två mål på två matcher nu och jag måste säga att jag aldrig förstod varför han inte fick fler chanser med Tottenham.

**********

William Gallas två mål på två matcher…

**********

Grattis alla Wolves-fans. 1-0 borta mot Wigan – som ju slog Aston Villa i första matchen – var första segern och första målet i Premier League på fem år. Och detta utan sex skadade spelare.

Annons

Mycket, mycket imponerande. Wolves skulle dessutom ha haft en straff. Andy Keogh gjorde en enorm insats ensam på topp. Sprang som en galning, gjorde ett mål och sköt i stolpen.

**********

Många matcher i the Championship igår. Värt att notera:

Middlesbrough vann igen. Adam Johnson gjorde två mål (ett av dem på en märklig dubbelstraff som Honken skrev om igår) och Tuncay Sanli spelade 16 minuter.

Kommer den turkiske anfallaren verkligen att stanna? Varför köper Liverpool honom inte för en billig penning?

Roy Keanes Ipswich förlorade igen – 1-3 hemma mot Neil Warnocks Crystal Palace – och har nu tagit en poäng på tre matcher.

Darren Ambrose, den före detta Newcastle-spelaren, gjorde två mål. Han kostade inte ett öre när han skrev på för Palace i somras. Good business.

Annons

Nottingham Forest och Billy Davies åkte på en riktig smäll hemma mot Watford, 2-4, trots att Dele Adebola gjorde mål.

Cerpa, vad hände?

Michael Chopra gjorde tre mål mot Plymouth i Cardiffs 3-1 vinst och laget från Wales leder serien nu. Chopra, den fd Newcastleanfallaren, har redan gjort sex mål.

**********

Inte tappar väl United Nemanja Vidic också?

Vi har hört ryktena förut – och snacket om att spelarens fru, Ana, inte trivs i Manchester, men jag tror aldrig att Ferguson säljer serben. Aldrig.

**********

Tre lag har full pott i League One, Charlton, Colchester och Leeds. Southampton (ja, jag får nog skriva en krisartikel om dem) och Norwich ligger på nedflyttningsplatser. I League One!

**********

Aj, aj, aj. Krislaget som jag skrev om igår, Chester City, förlorade säsongens andra match i Blue Square Premier med 4-0.

Annons

AFC Wimbledon vann dock, hela 4-0 hemma mot Salisbury efter två sena mål. Över 3,500 åskådare på plats. Henrik, the Swedish Womble, var du där? När kommer du över?

**********

Kvällens Premier League-matcher:

Birmingham-Portsmouth
Burnley-United
Hull-Tottenham
Liverpool-Stoke

Känns redan som en ödesmatch för Liverpool. Benitez gäng tappade fyra av sex poäng mot Stoke förra säsongen. Det har man inte råd med nu.

Publicerad 2009-08-19 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto