Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sommarens sämsta värvningar

I onsdags skrev jag om sommarens bästa värvningar och idag har turen kommit till sommarens sämsta värvningar.

Först några kommentarer om bästa-listan. Yes, att Antonio Valencia inte var med var ett misstag. Han skulle ha varit med men kom bort någonstans mellan matandet av lilla Lucas, bråket med Honda UK om den rostiga bilen och mina tafatta försök att komma till jobbet på the Guardian i tid.

Sebastien Bassong borde också ha varit med, även om jag tycker 130 miljoner kronor för honom är lite för mycket. Det var även kul att se Jozy Altodires namn bland kommentarerna. Håller med om att det ser intressant ut på den fronten.

**********

1. Alberto Aquilani, Roma till Liverpool (260 milj kr)
En talangfull spelare men kan han ersätta Alonso? Nej. Är han skadebenägen? Ja. Kommer han att anpassa sig till Premier League-tempot? Tveksamt. Han har snittat runt 17 ligamatcher per säsong för Roma de tre senaste åren och då är 260 miljoner kronor alldeles för mycket.

2. Richard Dunne, Man City till Aston Villa (78 milj kr)
Nästan 80 miljoner kronor är en enorm summa för en snart 30-årig mittback som bara kommer att bli långsammare och långsammare. Dunne älskade City och det gjorde honom till en bättre spelare. Nu tror jag att han kan tappa entusiasm och därmed kvalitet. En jättechansning av Martin O’Neill.

3. Kevin-Prince Boateng, Tottenham till Portsmouth (52 milj kr)
Men dra åt helvete. Det måste ligga något skumt i den här affären. Harry Redknapp och Peter Storrie… Hmmm. Kevin-Prince Boateng? En katastrof för Tottenham och inte mycket bättre för Borussia Dortmund på lån. 50 mille. Please…

4. Sotirios Kyrgiakos, AEK Aten (19.5 milj kr)
Greken såg högst ostabil ut mot Bolton i premiären och såg skakig ut när han spelade för Rangers för en tre-fyra år sedan. Har visserligen spelat 50 landskamper för Grekland men Liverpoolfansen måste undra: Are you Mauricio Pellegrini in disguise?

5. Nikola Kalinic, Hajduk Split till Blackburn (78 milj kr)
Kroatisk anfallare som har sett stel och oteknisk ut hittills. Are you Basko Balaban in disguise? Nästan 80 miljoner kronor känns väldigt mycket för denne anfallare.

6. Roque Santa Cruz, Blackburn till Man City (221 milj kr)
Visst, en bra spelare men jag har ändå känt det som om han aldrig kommer att upprepa sin succè från första säsongen i Premier League med Blackburn. Och hur kommer han att reagera när han inte får spela speciellt mycket för Mark Hughes föredrar Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez och Robinho.

7. Damien Duff, Newcastle till Fulham (52 milj kr)
Duff är en helt OK spelare men han verkar ha tappat snabbheten och – framför allt – viljan att spela fotboll efter den tuffa tiden med Chelsea. På ett sätt hoppas jag att jag har fel för en Duff i form är en härlig spelare, men tyvärr tror jag han floppar.

8. Zat Knight, Aston Villa till Bolton (52 milj kr)
Mittbacken floppade med Aston Villa och jag tycker inte att han är tillräckligt konsekvent för att bli en bra Premier League-mittback. Han gör får många misstag helt enkelt – ungefär som Titus Bramble – och det var nog det Villatränaren Martin O’Neill insåg.

9. Christian Benitez, Santos Laguna till Birmingham (100 milj kr)
Anfallaren har sett ganska pigg ut hittills men jag undrar om han kommer att göra fler än en 7-8 mål den här säsongen och då är 100 miljoner kronor alldeles för mycket. Jag undrar om inte Birmingham kunde ha spenderat pengarna på ett bättre sätt.

10. Björn Helge Riise, Lilleström till Fulham (33 milj kr)
Inte lika bra som brorsan, men ändå chansar Roy Hodgson på att Riise ska anpassa sig till Premier League-tempot och tillföra något för Fulham. Jag är mycket, mycket tveksam.

11. Pascal Chimbonda, Tottenham till Blackburn (26 milj kr)
Har aldrig upprepat formen som gjorde honom till fransk landslagsman under första säsongen med Wigan i Premier League. Kanske drabbades han av hybris.

12. Stephen Warnock, Blackburn till Aston Villa (104 milj kr)
Jag tycker att Warnock är en härlig spelare som alltid ger allt och som kan spela både i försvaret och på mittfältet. Men över 100 miljoner kronor för den fd Liverpoolspelaren? Alldeles för mycket.

13. Roger Johnson, Cardiff till Birmingham (65 milj kr)
Johnson har tidigare spelat för Wycombe Wanderers och Cardiff (de tre senaste säsongerna) och jag tycker att 65 miljoner kronor är för dyrt för en spelare som inte har spelat en enda Premier League-match hittills. Han har visserligen inte gjort bort sig hittils men det är ett stort ansvar som Alex McLeish har givit honom.

14. Luis Jiminez, lån från Inter till West Ham (gratis)
Kan tyckas lite tufft att ta med Jiminez på listan när han inte kostade någonting (förutom lönen förstås) men jag är inte säker på att han är tillräckligt tuff för Premier League-spel. En härlig teknik men det räcker inte alltid.

15. Fraizer Campbell, Man United till Sunderland (52 milj kr)
Campbell är en framtidsman, visst, men jag har ändå känslan av att hans karriär kommer att gå nedåt, inte uppåt (ungefär som Anthony Stokes när han skrev på för Sunderland). Campbell lär inte få många chanser i ligan med Kenwyne Jones och Darren Bent på topp och det är mycket svårare att acceptera en bänkplats i Sunderland än det var i United.

16. Johnny Heitinga, Atletico Madrid till Everton (87 milj kr)
OK, här kan jag vara helt fel ute, det erkänner jag. Heitinga har en enorm kapacitet och jag gillar hans spelstil. Men det känns lite som om han har tappat motivationen de senaste säsongerna (i varje fall när jag har sett honom). Men jag hoppas verkligen den här holländaren erbjuder Everton mer än Andy van der Meyde gjorde…

17. Kolo Toure, Arsenal till Man City (208 milj kr)
Toure har visserligen inlett bra för City men jag tycker ändå att City betalade för mycket. Toure gör för många misstag för att vara en absolut toppback tycker jag. En bättre version av Titus Bramble helt enkelt.

18. Lee Bowyer, West Ham till Birmingham (gratis)
Kommentarer överflödiga. Har man stampat på huvudet på en spelare med flit (Malaga) så ska man inte få spela fotboll längre. As simple as that.

19. Michel Salgado, Real Madrid till Blackburn (gratis)
Nu har väl ända Sam Allardyce gått för långt. OK, Youri Djorkaeff, Jay Jay Okocha och Ivan Campo fungerade utmärkt, men Salgado är väl ändå för långsam för Premier League nu, eller?

20. David Nugent, lån från Portsmouth till Burnley (gratis)
En OK spelare på Championship-nivå men tappade allt självförtroende under Harry Redknapp i Portsmouth. Jag har svårt att tro att Owen Coyle kan reparera skadan men på något sätt hoppas jag att jag har fel.

21. Barry Ferguson, Rangers till Birmingham (17 milj kr)
En toppspelare när han var som bäst men han floppade senast han spelade i Premier League och nu skrev han bara på för Birmingham efter att ha blivit utslängd av Rangers och Skottland för festande och dåligt uppträdande när han satt på bänken för Skottland.

**********

Vad tycker ni om listan? Någon som är för högt upp? Någon som är för dåligt rankad?

**********

Här är några av kommentarerna jag gillade efter bästa-listan.

SR: Om listan är upp o ner är den ok för Sanli är bästa värvningen.

Honken: Saknar Bassong, men framför allt saknar jag Stephen Hunt. Även om jag tippar Hull som ett nedflyttat lag efter denna säsong tror jag definitivt detta kan bli killens stora genombrott. Hade själv även haft med Teemu Tainio.

Anonym: Håller helt och hållet med. Sunderland är det lag som rustat bäst. Jozy Altidore känns som klippt och skuren för PL. Stor, stark och snabb. Han är en spelare man verkligen kan få fast bollen på, plus att han hotar i djupled. Han var riktigt bra i Confederations cup i somras. Helt otroligt att Hull fick loss honom (även om det bara är ett lån).

Konstigt: Hur kan du ranka Lee Cattermole före Lorik Cana? Hallå? Du måste erkänna ditt misstag för de är ett Stort misstag att ranka en 21 åring som spelat i Wigan och diverse lag framför en spelare som spelat i PSG och OM. Dessutom så var han en älskad kapten i OM och en av dem bästa (om inte den bästa) def. mittfältaren i Ligue 1… Juste ja, han var 13 miljoner kr BILLIGARE också!!!

Gurkan: Hm, är inte världens dyraste spelare ytterspringare?

Sergej Odström: Michael Mancienne, Kevin Doyle, Andrew Surman är väl för mig dom bästa nyförvärven. Bra gjort Wolves.

Publicerad 2009-09-04 kl 09:10
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons