Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stäng av Adebayor

Christensons blogg

Två kanonmatcher i Premier League igår och det är väldigt synd att allt eftersnack har handlat om Emmanuel Adebayors spark mot Robin van Persies ansikte.

Manchester City slog Arsenal med 4-2 och även om Adebayor stod för att härligt nickmål och en fantastisk soloraid så pratade alla här i England om incidenten med holländaren.

Jag måste ha sett händelsen ungefär 20 gånger nu – genom att bara zappa över till en av sportkanalerna eller BBC – och jag är övertygad om att Adebayor gjorde det med mening.

Ni kanske inte håller med – vore intressant att höra – men för mig måste det engelska fotbollförbundet stänga av Adebayor i flera matcher.

Annons

Att han firade målet genom att springa fram till Arsenalfansen kan jag nästan förstå "in the heat of the moment" – och han bad om ursäkt för sitt uppträdande efter matchen – men attacken på Van Persie var farlig.

Rubriken i News of the World: MADEBAYOR

Frågan är: kan FA fastställa till 100 procent att han gjorde det med mening?

**********

Intressant att Arsenals officiella hemsida gick ut med Van Persies verbala attack på Adebayor efter matchen. Det brukar vara väldigt tyst på officiella sajter efter kontroversiella incidenter. Det kan väl inte vara så att Arsenal vill påverka fotbollförbundet…?

**********

Vi ska dock inte glömma det viktigaste med matchen på Eastlands: Manchester City spelade riktigt bra fotboll och förtjänade att slå Arsenal.

Annons

Och jag är faktiskt riktigt glad att Craig Bellamy får spela (även om han kanske inte hade gjort det om Carlos Tevez och Robinho hade varit friska) och waleseran var en av planens bästa spelare.

Mark Hughes 4-3-3 system fungerar utmärkt och försvaret uppträdde säkert mot Premier Leagues kanske farligaste anfall. City imponerar mer och mer.

Och Paul Wilson, i the Observer idag, delar ut det högsta berömmet man kan här i England i den här artikeln: City are beginning to resemble United by passing tests they always used to fail

**********

United slog Tottenham med 3-1 på White Hart Lane i en fantastisk match. Jag trodde Tottenham skulle kunna slå United – och tack för alla småsyrliga mejl efter matchen… – men det blev en uppvisning från Alex Fergusons gäng.

Annons

Paul Scholes blev orättvist utvisad i den andra halvleken – men då tog United över helt. Ferguson plockade av Dimitar Berbatov – kommer det någonsin att lossna för den mannen? – satte in Michael Carrick och Wayne Rooney förvandlades till något utomjordiskt.

**********

United have sucked the life out of Tottenham, sa kommentatorerna under matchen och det var en ganska bra sammanfattning.

I ESPN-studion (de har tagit över från irländska Setanta, om ni nu undrade) satt Guus Hiddink och var lyrisk. – It was lovely to see Rooney today, beautiful, sa holländaren.

Beautiful? Mycket kan man säga om Rooney men…

Nej, skämtar bara. Anfallaren var helt grym igår. Patrice Evra likaså – en gigant redan före utvisningen och ännu bättre efteråt.

Annons

Och vad ska man säga om Ryan Giggs? Helt otrolig den mannen och ett galant frisparksmål. Who needs Cristiano Ronaldo?

Och walesaren var till och med lite smårolig i intervjun efteråt.

-Jag kände mig lite rostig, med Cristiano i laget de senaste fem-sex åren var det ju inte ofta man fick chansen…

**********

Lite i skymundan så slog Chelsea Stoke med 2-1 på bortaplan och det var ett fantastiskt resultat. Stoke hade bara förlorat en enda hemmamatch under hela 2009 före igår och det är sannerligen ingen rolig arena att åka till.

Det känns kanske lite småfånigt att bedöma ett lag på hur de firar ett mål men man kunde tydligt se att hela laget var överlyckliga efter Florent Maloudas sena mål. Det känns verkligen som om Carlo Ancelotti har lyckats behålla den fina laganda som Hiddink installerade tidigare i år.

Annons

I stort sett alla experter här i England håller nu Chelsea som favoriter till att vinna ligan. Och visst ser det bra ut.

Didier Drogbas mål var underbart att se. Vilken träff den mannen fick.

**********

Liverpool slog Burnley med 4-0 och Yossi Benayoun gjorde hat-trick. Rafa Benitez såg nöjd ut och det var ju liknande matcher som Liverpool kryssade hemma på Anfield förra säsongen så det är ju ett framsteg.

Såg ni förresten att Liverpool är på väg att skriva nytt tröjsponsorkontrakt med Standard Chartered? 80 miljoner pund tydligen. Lika mycket som Uniteds nya med Aon tydligen.

Har jänkarna fått in någon i ledningen som kan förhandla fram riktigt bra kontrakt? Surely not.

Lite synd om Carlsberg efter 17 säsonger. En klassisk sponsor.

Annons

**********

Blackburn tog första segern, mot Wolves, och Morten Gamst Pedersen verkar ha hittat formen igen.

Måste dessutom säga att jag är imponerad av Hugo Rodallega, som gjorde enda målet i Wigans vinstmatch mot West Ham.

Och tydligen hade Rodallega – likt Muhammad Ali en gång i tiden – sagt åt tränaren Roberto Martinez att han skulle avgöra i den andra halvleken.

Martinez tyckte Rodallega såg trött ut efter landslagsspel i veckan och långa flygresor men anfallaren sa bara: -Boss, jag gör ett mål i andra halvleken, låt mig spela.

Sagt och gjort. 1-0 i 55:e minuten och utbytt i 72:a. Job done.

**********

Nej, nu hinner jag inte mer före mitt skift på the Guardian. Får försöka ta med lite Sunderland och annat i morgondagens blogg.

Annons

Birmingham-Aston Villa (second-city derby) och Fulham-Everton idag.

Och ni glömmer naturligtvis inte bort Falkirk-Aberdeen i morgon kväll. What a cracker, som engelsmännen säger. Får Kjartan Finnbogason chansen igen?

Den som lever får se…

Publicerad 2009-09-13 13:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto