Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fotbollfans är patetiska ibland

Stod och pratade med Chris Taylor – en mycket klok man – på the Guardians sportredaktion och han sa något klokt angående Adebayorsagan:

-Det retar mig något oerhört att fotbollfans kan stå och skrika om en spelares döda föräldrar eller påstådda sexuella läggning och så när en spelare firar ett mål framför dem ska de börja slåss.

-Om man tittar på hur ett upplopp kan börja så ligger ett målfirande ganska lågt på listan. Brixton-upploppen på 80-talet däremot började efter polisen hade brutit sig in i ett hus och skjutit ihjäl en kvinna. Lite skillnad där.

**********

Och naturligtvis har han rätt. Ska inte fansen kunna ta att en motspelare firar ett mål framför dem utan att de vill starta ett upplopp och kasta saker på spelaren? Vad är det för ett samhälle vid lever i?

Några timmar senare kom dagens Daily Mail till redaktionen och där hade Storbritanniens mest välbetalde sportjournalist, Martin Samuel, skrivit ungefär samma sak.

Nyckelstycket:

It cannot be right that supporters are allowed to behave without thought of consequence, to become so caught up with disproportionate emotion that they throw a bottle or a coin, or call a man a whore’s son or a paedophile, but footballers can never be excused an instinctive, adrenaline-fuelled response while directly involved in the game.

Läs hela artikeln här. Det är värt det. Det lovar jag.

**********

Så har då Eduardo sluppit undan sitt straff för filmingen mot Celtic och jag orkar faktiskt inte skriva ett enda ord till om den händelsen. Det enda vi kan konstatera är väl att Uefa har uppträtt som ett gäng clowner med hela den här affären.

**********

Champions League-gruppspelet inleds idag och de engelska lagens inblandning ser ut så här:

Chelsea-Porto
Besiktas-United

En del tidningar här i England gick hårt på några citat från Sir Alex Ferguson om att Michael Owen inte kommer att få spela så mycket i början av säsongen. Vissa tidningar här i England framställde det till och med som om det var kört för Owen att komma med till VM.

Jag tyckte vi på the Guardian gjorde rätt som körde citaten i slutet på Daniel Taylors förhandsrapport. Mer var storyn inte värd.

**********

Varför sålde Sir Alex Ferguson Diego Forlan? Inte för att hans dobbar var för långa va?

**********

Vad tycker Boltonfansen om nyförvärvet Zat Knight då? Så här skrev en argsint man efter matchen mot Portsmouth: Zat Knight might be one of the tallest players in the Premier League – but he can’t head the ball! We were in disarray at set-pieces.

**********

Svennis Notts County vann med 5-2 hemma mot Northampton i helgen. Lee Hughes, mannen som är mest ihågkommen för att ha suttit i fängelse, gjorde sitt andra hat-trick för säsongen.

En otrolig målskytt, visst, men vem hade någonsin trott att Sven-Göran Eriksson, Sol Campbell och Lee Hughes skulle arbeta tillsammans – för Notts County. Crazy days.

**********

Gårdagens fråga löd så här: Vilka tre spelare i Premier League har skjutit flest skott (före helgens matcher) men inte träffat mål en enda gång?

Fenomenet Att våga är att göra prickade in två: Clint Dempsey och John Utaka.

Blackburns Nikola Kalinic var den tredje.

JieL hade med Utaka och sedan Kalinic som bubblare. Inte illa.

**********

Ni kanske har läst om nya regler för Premier Leagueklubbarna för att släppa fram nya ungdomstalanger… Låter som en jättebra chans för unga, engelska talanger att ta sig fram – tills man läser att spelarna har bara behövt spela för en engelsk eller walesisk klubb i tre år för att kvalificera sig. Så de kan vara från Tyskland, Ghana eller Frankrike.

Det här kanske bara leder till att häxjakten på nya spelare börjar ännu längre ner i åldrarna…

**********

Men något positivt fanns det också i de nya reglerna. Från och med nästa säsong måste klubbarna lämna in en 25-manna trupp för de första månaderna fram till januari – och åtta av dem måste vara ”home+grown” och under 21 år gamla.

Det här kommer att göra det lite svårt för Liverpool som tydligen har 23 spelare som måste slåss om de 17 icke-under-21 platserna. De har dessutom hela 56 spelare i truppen.

Det mest positiva med det här beslutet är att klubbarna förhoppningsvis trimmar trupperna så att vi får se spelarna i a-lagsammanhang istället för att ruttna i reserverna eller på läktarna hos storklubbarna.

Chelsea och Liverpool har minst spelare i trupperna som klarar de här nya reglerna, exakt åtta. Flest? Aston Villa. Hela 24 stycken spelare som hade tre år av sin fotbollsutbildning före 21 års ålder här i England eller Wales.

**********

Och till slut det härliga mejlet från Oba, som genomförde det här maratonloppet.

Häromdagen tipsade du i din blogg om det där jobbiga maratonspelet. Jag hade inget särskilt att göra igår, så jag började springa. Mitt mål var att klara loppet under 2h10min, och jag fixade det med 1 minut och 25 sekunder marginal. Loppets sista mile var väldigt seg.

Medan jag sprang skrattade jag några gånger åt de galna reklamskyltarna och förvirrande "råd" från den döda pappan (vad är bakgrundshistorian?). Nu kommer jag inte ihåg så många, men min favoritreplik var "Spirits aid your shoes!" Jag minns också att en av reklamskyltarna sa "Soccer kicks it!"

Med ungefär 2 miles kvar att löpa så sprang jag förbi ett UFO som försökte beama upp en ko. Helt sant.

Jag bifogar en bild på det enda som händer när man vinner loppet. Best/worst friday night ever.

Publicerad 2009-09-15 kl 04:26
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons