Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United och Chelsea inledde engelska marschen mot Bernabeu

Christensons blogg

Manchester United och Chelsea inledde Champions League-spelet med två 1-0 vinster och jag utgår från att – som alltid de fyra senaste åren – alla fyra engelska lagen går vidare från gruppspelet.

Chelsea slog Porto på Stamford Bridge men det var ingen enkel resa för Carlo Ancelottis manskap. Porto spelade stundtals riktigt bra och Chelsea saknade den avstängde Didier Drogba.

Kul dock att Joe Cole var med igen efter lång skadefrånvaro. Han har inte spelat sedan januari. Han satt på bänken tillsammans med tre ungdomar – Sam Hutchinson, Jeffrey Bruma och Fabio Borini – vilket vittnar om att Chelseas trupp kanske inte är så där jättestark.

Men de har en hel del skador just nu också.

**********

Manchester United slog Besiktas borta och Paul Scholes fick den kokande stadion att tystna helt med sitt nickmål. United var ganska överlägsna av det jag såg och Sir Alex Ferguson måste vara nöjd att ha fått med sig tre poäng från en svår bortatripp.

Annons

**********

Wayne Rooney såg rasande ut när han blev utbytt för Michael Owen efter en sisådär 63 minuter men jag tror inte Sir Alex bryr sig så mycket om det. Trots slängde skor i backen. Klart killen vill spela när han är i sån grym form.

**********

Tänka sig att min gamla favoritspelare Nihat Kahveci bara fick sex minuter som Besiktasinhoppare. Måste dessutom erkänna att jag inte visste att Fabian Ernst och Matteo Ferrari spelade för det turkiska laget.

Man lär sig något nytt varje dag.

**********

Att det går riktigt tungt för Portsmouth visste vi. Men att fansen verkar ha givit upp också visste jag inte. Det brukar vara härlig stämning på Fratton Park men i helgen, mot Bolton, så sänkte klubben biljettpriset till 130 kronor för vissa biljetter.

Annons

Och när inte det hjälpte släppte klubben in 1000 skolbarn gratis. Och ändå så kom bara 17,564 till matchen. Aj, aj, aj.

**********

Sex raka förlusten för John Barnes och Jason McAteer med Tranmere. Katastrof. Men är det någon som är förvånad?

**********

På begäran: bilder på Alan Smiths trendiga skägg.

**********

Kommer ni ihåg Liam Miller, Sir Alex Fergusons konstiga mittfältsköp från Celtic sommaren 2004? Kostade han inte runt 30 miljoner kronor?

Hur som helst, det glädjer mig att han nu – efter disciplinära problem när han spelade för Sunderland – har hittat ett hem igen. Han kommer från och med nu att spela för Hibernian i den skotska ligan.

Annons

Vi önskar honom naturligtvis lycka till.

**********

Plymouth förlorade igen igårkväll i the Championship, den här gången hemma mot Watford, och nu får nog tränaren Paul Sturrock sparken. United-lånet Tom Cleverley gjorde enda målet.

Roy Keanes Ipswich lyckades inte vinna den här gången heller. Det blev 1-1 hemma mot Nottingham Forest efter kvittering i den andra halvleken av gamle räven Robbie Earnshaw.

Middlesbrough och West Brom – två mål av Jonas Olsson som ni säkert redan läst – vann också. Newcastle spelar ikväll.

**********

Ikväll är det också Liverpool-Debrecen och Rafael Benitez har klagat lite på det nya Premier League-reglerna som säger att man måste ha åtta ungdomsspelare som spelat tre år i England eller Wales före de är 21 år gamla i en 25-manna trupp.

Annons

Han gör dessutom sin 300:e match som Liverpooltränare. –Jag vet inte speciellt mycket om motståndarna och det gör det svårt. Det innebär också att jag inte lär vila många spelare, sa han igår.

Räkna med ett bra Liverpoollag ikväll och tre poäng.

**********

Arsenal spelar mot Standard Liege och det var någon på Guardiankontoret som sa att Eduardo da Silva definitivt kommer att spela från start. Vet inte om det stämmer.

**********

Det engelska fotbollförbundet meddelade igår att domaren Mark Clattenburg inte hade sett Emmanuel Adebayors stämpling mot Robin Van Persie och det innebär med största sannolikhet en tre matchers avstängning för mannen från Togo.

Annons

Men det kan bli mer för målfirandet också.

Manchester City och Adebayor har tills klockan sex idag, onsdag, på sig att svara på Van Persie-incidenten men fram till den 30 september när det gäller målfirandet.

**********

Carson Yeung håller på att köpa Birmingham från porrbaronerna men det oroar mig lite när jag läser om vilka före detta spelare han hoppas ska få ordning på klubben: Steve McManaman och Christian Karembeu.

Vilken duo. Jösses. Kan bli intressant i framtiden för Sebastian Larsson.

**********

James Vaughan på väg att lånas ut från Everton till Middlesbrough. Kan bli en kanonvärvning för Boro.

Publicerad 2009-09-16 00:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto