Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beviset - United får mer tilläggstid när de behöver

Christensons blogg

På dagens framsida på the Guardians sportdel har vi en artikel med rubriken: Revealed: United get more injury time when they need it.

Vår Manchesterreporter Daniel Taylor har tagit reda på hur mycket tilläggstid domarna spelar på Old Trafford när United leder och när United behöver ett vinstmål eller en kvittering.

Han har gått tillbaka till starten på 2006-07 säsongen och fått fram följande siffror:

Tilläggstide på Old Trafford när United leder: 3 minuter och 11 sekunder.

Tilläggstid på Old Trafford när United behöver göra mål: 4 minuter och 17 sekunder.

Det är alltså en skillnad på över en minut. Det kanske inte låter så mycket men det är ju trots allt runt 30 procent mer än när United inte behöver göra mål…

Annons

Här kan ni läsa artikeln om ni vill.

**********

Manchester City har sagt att man inte kommer att straffa Craig Bellamy för att han slog till en supporter på Old Trafford.

Däremot tycker tränaren Mark Hughes att Gary Neville, som sprang upp från avbytarbänken för att fira Michael Owens vinstmål framför Cityfansen, uppträdde ”som en galning”.

Undrar vilket som är värst: att slå till en supporter eller att fira framför dem?

**********

Tårfyllt farväl av Sir Bobby Robson i Durham Cathedral igår. Paul Gascoigne och Gary Lineker var bara två av stjärnspelarna som var där. Titta på bilderna här.

Läs Paul Haywards härliga artikel/hyllning här.

**********

Annons

Det är något som inte stämmer med Steven Gerrard just nu, eller hur? Detta är ingen kritik utan snarare en fråga riktigt till alla Liverpoolfans. Satt och tittade på matchen mot West Ham i lördags och det var ofta han inte jagade hem när han hade förlorat bollen och dessutom skakade han på huvudet och/eller skällde ut medspelare efter misslyckade passningar. Så gör väl inte en kapten?

Jamie Carragher har varit riktigt dålig också. Vågar Rafael Benitez peta honom? Annars starkt att vinna borta mot West Ham. Liverpool smyger med och Fernando Torres är på väg mot toppformen.

Kul med bra inhopp från Ryan Babel också. Kanske, kanske kan han snart börja visa hur bra han är.

Annons

**********

Annars var ju Zavon Hines en av de bästa på planen i lördags. Men vem är han? Jo, ytterligare en produkt från the Hammers härliga ungdomsakademi. Man undrar ju var West Ham skulle vara om de hade fått behålla alla sina spelare (som Frank Lampard, Joe Cole, Glen Johnson, Rio Ferdinand m fl).

Hur som helst, Hines är 20 år gammal, född i Jamaica men uppväxt i östra London. I lördags skojade han friskt med Carragher och vi lär få se mer av honom i år.

Här kan ni läsa mer om honom.

**********

Intressanta namn i skytteligatoppen just nu:

1. Wayne Rooney 6
2. Darren Bent 5
2. Jermain Defoe 5
2. Didier Drogba 5
2. Fernando Torres 5
6. Emmanuel Adebayor 4
6. Louis Saha
8. Gabriel Agbonlahor 3
8. Michael Ballack 3
8. Craig Bellamy 3
8. Yossi Benayoun 3
8. Cesc Fabregas 3
8. Dirk Kuyt 3
8. Thomas Vermaelen 3

Annons

Vem tror ni vinner skytteligan? Rooney kanske.

Men var är Dimitar Berbatov? Nowhere to be seen. Nicolas Anelka, Eduardo och Carlton Cole ligger på två.

**********

Ibland måste jag småle när jag läser kommentarerna efter mina bloggar.

Signaturen JJ skriver: Måste bara säga en sak ang. din blogg Marcus. Den är det första jag tänker på när jag vaknar, och det sista jag tänker på innan jag somnar.

En rörande snäll sak att skriva.

Men sedan har vi de här också: Marcus, jag börjar märka att dina bloggar inte alls är lika långa som förut…

Och

Ett misstag från dig MC att bara skriva om Utd och City, samt Chelsea – Tottenham, även om dessa självklart var de mest spektakulära mötena i helgen…Skärpning!

Annons

**********

Lite småroligt är det när folk klagar på en sak som är gratis måste jag säga.

Hur som helst så tar jag inte illa upp och det visar bara att folk bryr sig. En normal helg hade jag naturligtvis skrivit om Thomas Vermaelen och hans målform men nu hann jag helt enkelt inte.

Det folk kanske inte tänker på alltid är att jag har ett heltidsjobb utanför bloggen och en nio månader gammal son vid namn Lucas (nej, han är inte döpt efter Liverpoolmittfältaren).

**********

Och så till veckans fråga: vilken spelare vann skytteligorna i tredje divisionen, andra divisionen och första divisionen tre år i rad under 80-talet?

En enda person svarade rätt: Gunnar Hagberg. Imponerande. Man undrar ju om Herr Hagberg är Reading eller Chelseasupporter eftersom rätt svar var Kerry Dixon, aka The Blond Bombshell.

Annons

Han toppade skytteligan 1982 i trean, 1983 i tvåan (båda med Reading) och 1984 i högsta divisionen (med Chelsea). Han sågs ett tag som en större talang än Gary Lineker. Här är ett av hans många mål (kolla in de korta shortsen och publikhavet! Härligt).

**********

El Hadji Diouf är en härlig person. NOT. Nu ska han ha sagt "Fuck off white boy" till en bollkalle på Goodison Park. Snyggt. Det är väl inte samma kille som spottade på en Celticsupporter för några år sedan. Jomenvisst.

**********

Sebastien Bassong ådrog sig inte några allvarliga skador mot Chelsea. Skönt.

**********

Många intressanta matcher i ligacupen idag:

Arsenal-West Brom
Barnsley-Burnley
Bolton-West Ham
Carlisle-Portsmouth
Leeds-Liverpool
Nottingham Forest-Blackburn
Peterborough-Newcastle
Scunthorpe-Port Vale
Stoke-Blackpool
Sunderland-Birmingham

Annons
Publicerad 2009-09-22 04:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto