Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Carlo Ancelotti en ny Luiz Felipe Scolari?

Christensons blogg

Vi inleder väl med Sunderland-Wolves eftersom det var enda matchen här i England igår.

Wolves tränare Mick McCarthy var ju Sunderlandtränare en gång i tiden och det slutade olyckligt med nedflyttning från Premier League efter en katastrofal säsong. McCarthy lyckades med konststycket att spela 19 Premier Leaguematcher hemma på Stadium of Light – utan att vinna en enda.

Igår var han ute efter revansch, men vad hände? En feldömd straff och 0-1 i baken efter nio minuter. Det blev 5-2 till Sunderland till slut efter två mål av Kenwyne Jones, den gamle Southamptonräven.

**********

Black Catstränaren Steve Bruce var nöjd med allt – utom det faktum att Darren Bent lät Jones ta en av straffarna för att ”get off the mark”, som man säger i England (att göra första målet).

Annons

-Jag tyckte det var en god idé och Kenwyne fick ju självförtroende och gjorde ju ett mål till men… jag fick en utskällning av tränaren efter matchen så lär nog inte göra om det, sa Bent med glimten i ögat.

Verkar vara en skön snubbe Bent och jag tror Sunderland har gjort ett riktigt bra köp där. John Mensah och Paulo Da Silva (lagkaptener för Paraguay och Ghana) spelade sina första ligamatcher från start och Sunderland är nu uppe på en åttonde plats.

**********

Jag tror dock att Wolves kan klara sig undan nedflyttning. Andy Keogh och Kevin Doyle ser pigga ut framåt och Sylvan Ebanks-Blake fick 14 minuter Premier League-spel i benen igår.

**********

På tal om Mick McCarthy. Lyssna på den här grymma presskonferensen med irländaren efter hans Wolves hade förlorat mot Reading efter ett tidigt självmål.

Annons

**********

Är Carlo Ancelotti en ny Luiz Felipe Scolari? Efter 3-1 förlusten mot Wigan – som inte hade slagit ett topp-fyra lag på 34 matcher – så kan man ju undra.

Likheterna är slående: extremt bra början på säsongen, många experters favoriter att vinna ligan, anfallande ytterbackar, Deco i fin form, tränaren vägrar att skylla på domaren.

Förra säsongen var det nio raka matcher utan förlust i ligan. Den här gången var det sex raka segrar i ligan.

Och nästa söndag väntar Liverpool hemma – med Petr Cech avstängd efter utvisningen mot Wigan.

**********

Starkt av Ancelotti att inte skylla på straffen som gav Wigan 2-1 i den andra halvleken (som jag tyckte var solklar i och för sig).

Annons

-Jag vill inte kommentera om straffen var rättdömd eller inte men jag kan säga att vi inte förlorade på grund av straffen. Wigan spelade bättre än vad vi gjorde och det var ett rättvist resultat.

Stort.

Wigan då? Kul för tränaren Roberto Martinez att ta en stor skalp, speciellt efter 0-4 förlusten mot Arsenal förra helgen. Jason Scotland spelade från start för första gången i ligan med Hugo Rodallega till vänster. Fungerade utmärkt.

Och även om jag smålog lite grann när Paul Scharner hade fått rollen som spelfördelare (inte en klassisk No10 om vi säger så…) så gjorde han bra ifrån sig och avslutade med att göra 3-1). Det var även kul att se Titus Bramble göra mål. Han har fått mycket skit genom åren.

Annons

**********

Liverpool krossade Hull hemma med 6-1 och det var tung match för Liam Cooper, 18-årig, Hull-född debutant i Phil Browns försvar.

Han måste ha haft mardrömmar om Fernando Torres i lördags natt (vilken säkerligen Ibrahima Sonko också hade). Torres var fantastisk och kunde ha gjort fler än tre mål. Vilken spelare.

Men vi ska även komma ihåg att Hull nog är Premier Leagues sämsta lag just nu och kommer säkerligen att åka ur om inte Brown för sparken snart.

Intressant att notera med Liverpool: Javier Mascherano – inte Lucas – satt på bänken igen, tillsammans med Fabio Aurelio (Emiliano Insua får fortsatt förtroende som vänsterback).

**********

Många Tottenhamfans – och undertecknad – tyckte nog det var dags att peta Robbie Keane och spela Peter Crouch med Jermain Defoe mot Burnley.

Annons

Nu blev det inte så och Harry Redknapp såg väldigt nöjd ut efter matchen. Och undra på det. Fyra mål av Keane i en enkel 5-0 vinst.

-That’s why I am the manager, sa han efter matchen.

Spurs smyger med och ligger fyra. Och detta med Tom Huddlestone i mittförsvaret och kanske bästa spelaren, Luka Modric, på skadelistan. Imponerande.

**********

Everton smyger också med. 1-0 borta mot Portsmouth och fyra raka segrar med 12-0 i målskillnad för David Moyes lag. Tim Howard var suverän i målet (10 av 10 i betyg av en tidning, vilket är ovanligt) och Louis Saha har redan sju mål på sju matcher. Lysande.

Men vad f-n är det här för en bortadräkt? Fulaste någonsin?

Inget lag hade någonsin förlorat de första sju matcherna på en Premier League-säsong. Nu har Pompey gjort det och jag kan inte tänka mig att de klarar att undvika nedflyttning.

Annons

**********

Starkt av United att slå Stoke borta med 2-0. Stoke är en av de svåraste bortamatcherna på hela säsongen och Sir Alex Ferguson måste vara helnöjd med sina spelare – och framför allt med Ryan Giggs som kom in i den andra halvleken och blev Uniteds matchvinnare med två framspelningar.

Men fick United beröm i tidningarna? Inte alls. Paul Wilson i the Observer, till exempel, skrev så här:

Don’t believe the hype. While United may be back on top of the league as a result of their fifth successive win coupled with Wigan’s unlikely toppling of Chelsea, the extent to which the champions are relying on Ryan Giggs is in danger of becoming embarrassing.

Har han rätt? Är det “pinsamt” att United behöver lita på en 35-åring gång efter annan för att vinna ligamatcher?

Annons

Hur som helst: Nani och Antonio Valencia imponerade inte. Bra dock för Dimitar Berbatov att få göra mål. Han har lite oflyt med målskyttet på sistone.

**********

Arsenal vann också – mot Fulham – men imponerade inte heller. Men vad spelar det för roll när man har just plockat upp tre poäng på Craven Cottage, en arena man förlorat två av de tre senaste matcherna på?

Unge målvakten Vito Mannone var Arsenals bästa spelare och det är aldrig ett bra tecken. Cesc Fabregas fick mycket kritik för sin insats här i England men vilken framspelning till Robin van Persies vinstmål.

Och Van Persies teknik när han avgjorde matchen? Det är sådant som får en fotbollsälskare att smälta. Nedtagning med vänstern, direktskott med högern.

Annons

**********

Och vad hade Alan Hansen att säga på Match of the Day?

The difference between Arsenal and United was that Fulham had a lot of chances whereas Stoke didn’t have any.

**********

Signaturen Phy i högform under helgen. Inte nog med at than hade läst David Lacey (det borde fler läsare göra) men han slog även till med det här stycket, vilket jag tyckte var fruktansvärt roligt):

Roligt det där med Tipsextra. Jag kommer ihåg att man kunde få reda på tidningen typ på torsdagen vilken match de skulle sända på lördagen. Så man gick där i en halv vecka och väntade och hoppades och sedan slog man andäktigt upp torsdagstidningen och upptäckte att de skulle visa … Oxford mot Southampton!! 🙂

Annons

**********

Bolton slog Birmingham med 2-1 borta. Mittfältaren Tamir Cohen har nu gjort tre ligamål den här säsongen, anfallaren Johan Elmander inte något. Mot Birmingham blev det ytterligare 90 minuter på bänken för Elmander med Ivan Klasnic på topp.

**********

Helgens stormatch i the Championship var Ipswich mot Newcastle. Skatorna vann med 4-0 efter något så ovanligt som ett Kevin Nolan hat-trick.

Roy Keanes Ipswich har inte vunnit en enda av lagets nio matcher i ligan och han och spelarna blev utbuade av fansen efter matchen.

För Newcastle ser det ljusare ut. Serieledning och mycket positivt runt klubben.

**********

Veckans fråga: Vilken spelare tror ni har spelat flest minuter i Premier League den här säsongen utan att dra på sig en frispark (och han har spelat över 350 minuter)?

Annons
Publicerad 2009-09-28 01:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto