Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svagt, Liverpool

Christensons blogg

Liverpool blev stundtals utspelat av Fiorentina i Florens och förlorade rättvist med 2-0. Det var, framför allt i den första halvleken, nästan pinsamt dåligt spel av Liverpool. Fiorentinas Stevan Jovetic var suverän och gjorde två mål.

Rafael Benitez var ovanligt rak i sina kommentarer efter matchen. När han fick frågan om Liverpool hade saknat Javier Mascherano (som är sjuk tydligen) så svarade han:

-Nej, det tycker jag inte att man kan säga. En enda spelare spelar ingen roll när man förlorar på det här sättet. Fiorentina var bättre i varje lagdel och förtjänade att vinna. Allt var fel i den första halvleken. Vi stod stilla och tittade på, vi gav bort bollar, vi vann inga andra-bollar.

På Guardian försökte vi sätta rubrik på matchen och undrade vilket adjektiv som skulle passa bäst. Det slutade med att nattchefen bestämde sig för woeful.

Annons

Woeful på svenska? Enligt Norstedts: bedrövlig, sorglig, jämmerlig…

**********

Visst, Liverpool skapade en hel del chanser i den andra halvleken men det här resultatet var inte bra. Och med tanke på att Lyon vann med 4-0 så ser det plötsligt lite knepigt ut för Liverpool. Det kan sluta med att man kanske behöver slå Fiorentina med 3-0 hemma på Anfield och det blir inte lätt.

Men först handlar det om Lyon hemma och borta. Och allra först handlar det om Chelsea borta.

**********

Arsenal spelade verkligen ut Olof Mellbergs Olympiakos och vann rättvist med 2-0. Cesc Fabregas stod för några fantastiska passningar och sköt i ribban. Robin van Persie skojade med Mellberg och gjorde ett mål. Andrei Arshavin såg pigg ut och gjorde andra målet. Eduardo var med igen och spelade fram till Van Persies 1-0 mål.

Annons

Att Arshavins otroliga klackmål var offside spelar egentligen ingen roll. Arsenal förtjänade att vinna med 3-0 eller 4-0 och hade det inte varit för några jätteräddningar från Antonios Nikopolidis så hade segermarginalen varit ännu större.

I Sky-studion satt legenden Tony Adams och undrade om Arsenal kan vinna Champions League den här säsongen. –De har en bättre chans att vinna Champions League än ligan, var försvararens slutsats.

Men när presentatören Richard Keys (med världens hårigaste händer) började jämföra Arsenal med Barcelona så slutade jag lyssna.

**********

Svenske domaren Jonas Eriksson blev sågad av Skys kommentatorer eftersom han inte gav Rangers en solklar straff (de hade rätt, det skulle varit straff) och till slut kollapsade Walter Smiths lag som ett korthus och förlorade med 4-0.

Annons

Efter matchen gav Freddie Kanoute en tröstande kram till Pedro Mendes (fd lagkamrater på White Hart Lane). Skotsk fotboll är inte bra just nu.

Gordan Strachan tyckte att misstaget var så grovt att Eriksson bör stängas av i två matcher.

**********

Tungt för Ipswich och Roy Keane igår. 3-1 ledning mot Sheffield United och jag hade plockat fram en Ipswich jubelbild på the Guardian men det slutade 3-3 efter misstag av Richard Wright (kommer ni ihåg honom, fd Arsenal och Everton?) och kvittering i 90:e minuten.

Säga vad man vill om Roy Keane, men han är i varje fall ärlig. Så här sa han före matchen mot United:

"If I was a supporter, looking at our results, I would be booing me. The bottom line is that if results don’t change I’m sure there will
be changes. Since I’ve been in football I’ve always brought something to the clubs I’ve been involved with but I’ve not brought anything to
Ipswich".

Annons

**********

Fyra mål för fd Sunderlandanfallaren Michael Chopra för Cardiff i 6-1 segern mot Derby. Tänk om Keane bara hade sin före detta anfallare att tillgå…

**********

På tal om fula matchställ: någon nämnde Norwich bortaställ när Ruel Fox och grabbarna spelade där. Hittade inte bortadräkten men väl den här pärlan. Herregud. Nu måste vi väl ändå kunna enas om att det här är det fulaste någonsin?

Eller någon som tror att han eller hon kan slå det? Hör av er på mejl eller bland kommentarerna.

**********

Några av kvällens matcher:

Manchester United-Wolfsburg
APOEL-Chelsea
Newcastle-QPR

**********

Är det pinsamt att fortfarande tycka om Pet Shop Boys? Måste erkänna att jag tycker senaste plattan är ganska bra. Ta det här exemplet. Bra pop, helt enkelt.

Annons

Men så tänker jag: herregud, jag är 36 år. Var är jag på väg musikmässigt? Är jag fast i 80-talet? Kommer jag att sitta fast för evigt? Ska jag inte börja gilla jazz och klassiskt musik snart? Är det någon som kan hjälpa till…

And on that note, good night.

Publicerad 2009-09-30 02:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto