POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Problemet med Manchester United

Då och då blir vi påminda om hur Manchester Uniteds ekonomiska situation egentligen ser ut. Klubben har alltså skulder på runt nio miljarder kronor. En sorglig och skrämmande summa med tanke på hur framgångsrik klubben har varit de senaste 20 åren.

Och det är lätt att låta sig luras av framgångarna de senaste åren och det faktum att Sir Alex Ferguson har lyckats spendera runt 200 miljoner kronor på spelare som till exempel Nani och Anderson utan att behöva bekymra sig.

**********

Men jag blir än mer orolig när jag hör att någon som fortfarande arbetar för klubben kritiserar Glazer-familjen och deras lån. Då måste det vara riktigt illa. Det brukar ju trots allt vara så att man inte uttalar sig kritiskt om en klubb man arbetar för (om man inte är spelare och har blivit petad förstås).

Nu har Martin Edwards, före detta ordförande och numera ”life honorary president” på Old Trafford, sagt följande: -Det gör mig orolig att klubben har så mycket skulder. Klubben har inte kontroll på läget längre. Glazer-familjen har kontroll – och det är inte bra. Jag kan förstå varför supportrarna är oroliga.

-Men den viktigaste stunden kommer att komma när de säljer klubben. Kommer de att lämna klubben med alla dessa skulder eller bara sälja klubben och försöka göra en så stor vinst som möjligt? Att göra en så stor vinst är allt de är intresserade av.

**********

16-åringen Paul Pogba har nu fått klartecken att skriva på för Manchester United från Le Havre. Den franska klubben hade ju kritiserat United kraftigt för deras uppträdande och anmält United till Fifa men Fifa har nu bestämt att United inte bröt några regler.

Och jag måste säga att det aldrig kändes som som Pogba-fallet var lika allvarligt som Chelseas Kakuta-fall.

**********

På tal om engelska klubbar och skulder och transferförbud… Unitedfansen må vara oroliga, men befinner sig i varje fall i en mycket bättre position än Bournemouth. Bournemouth spelar i League Two (samma serie som Notts County) men har haft så stora ekonomiska problem att man inte får köpa några spelare längre.

Men faktum är att Bournemouth på ett sätt är en liten solskenshistoria. För ett år sedan låg man näst sist i League Two med minus sju poäng medan man nu leder ligan efter att ha undvikit nedflyttning förra säsongen.

Tränaren Eddie Howe är största anledningen till att klubben har lyckats så otroligt bra. Och detta trots att han den här veckan bara har haft 13 friska spelare (två avbytare alltså) till förfogande. En spelare var tvungen att spela direkt efter han hade haft svininfluensan och en spelare ställde upp trots att han var skadad och haltade fram på planen. Helt otroligt att de leder serien.

I cupmatchen mot Northampton i veckan spelade assisterande tränaren Jason Tindall från start. Han har inte spelat tävlingsfotboll på tre år…

**********

Så Howe har gjort ett fantastiskt jobb med laget. Karln är bara 31 år gammal – men redan en Bournemouth-legend. Han spelade en massa år för klubben – över 200 matcher – och var så populär att fansen samlade in över 200,000 kronor när han skulle köpas tillbaka från Portsmouth.

-Allt jag kan göra är att koncentrera mig på fotbollen, säger Howe.

Cool snubbe och vilket jättejobb han har gjort med Bournemouth, trots att han alltså är den yngste tränaren i de fyra högsta divisionerna.

Come on you Cherries.

**********

Tungt för svensken på the Guardians sportredaktion (dvs undertecknad) just nu. Först kommer Simon Burnton (som redan kritiserat dansk öl på svensk festival i London samt hånat mig när det stod 0-0 mot Malta) och säger att Sverige är det enda land i Europa där man kan gifta sig om man har en gemensam förälder.

Stämmer det verkligen?

Sedan börjades den här filmen att diskuteras. Det spelar tydligen ingen roll att regissörerna är från England. Slutsatsen är ändå att vi svenskar är sexgalna.

Gregg Roughly på guardian.co.uk till och med mejlar sitt favoritstycke från the Guardians recension.

Trees are subject to fondles, caresses and out-and-out hugs. Red-hot coals are walked on, feelings are shared, and on the last day the participants pair off, strip off and sit opposite each other naked for a Tantric encounter to worship each other’s respective male and femaleness.

Och till sist har jag fått en massa skit för Kim Christensens stolpflyttande. Det spelar ingen roll hur många gånger jag har förklarat att han är dansk, jag får fortfarande höra ”jag trodde ni svenskar var ärliga” och liknande kommentarer.

Till och med grönsakshandlaren på East Finchley High Street hoppade på mig angående stolpflyttandet.

Och nu är det alltså ödesmatch mot Danmark.

Tänk om man ändå vore norrman.

**********

Signaturen Oba mejlar och berättar att han genomförde det omöjliga QWOP 100-metersloppet. Han bifogar till och med oba och följande referat.

Jag vet inte riktigt hur jag gjorde, men större delen av loppet hasade jag mig fram på vänster knä och höger häl (du kan se på bilden att jag även gick i mål i denna obekväma ställning). Den lilla vita pinnen som hotar att träffa mig i skrevet är i själva verket foten av en häck som man stöter på vid 50m. Du läste rätt – man måste hoppa över en häck för att komma vidare. Eftersom jag redan var nere på knä vid 50m så ångade jag rakt in i häcken och sköt den sedan framför/under mig ända fram till mållinjen.

**********

Och en eloge till signaturen Nemo som tog sig till Premier League i Jumpers for goalposts. Men nog skulle jag gräma mig lite om jag missade ett jätteläge i VM-finalen…

**********

Idag möts the Football League (organisationen ansvarig för Championship. League One och League Two) för att ta beslut om ägandefrågorna när det gäller Leeds, Queens Park Rangers (ska Flavio Briatore kastas ut?) och Svennis Notts County. Ska bli mycket intressant att se vad de beslutar. Mer om det i morgondagens blogg.

**********

Michael Carrick tror fortfarande att han kan knipa en plats i englands startelva till VM i Sydafrika. Hmmm, två matcher från start under Fabio Capello tyder på att italienaren inte uppskattar Carricks kvaliteter. Och dessutom är Owen Hargreaves på väg tillbaka.

Publicerad 2009-10-08 kl 10:06
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå