POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

The north London derby

The North London derby. Arsenal-Tottenham. 12.45 lokal tid i morgon, lördag. Emirates Stadium. Härligt.

**********

Tänkte gå igenom lagen för att få några ledtrådar till hur det kommer att gå…

Målvakt
Arsenal 7/10
Tottenham 8/10

Allt tyder på att Manuel Almunia får stå igen för Arsenal men han har inte spelat på länge och hade bristande självförtroende redan innan han blev skadad. Heurelho Gomes är en fantastiskt bra målvakt men kan helt plötsligt göra en jättetabbe.

Försvar
Arsenal 7/10
Tottenham 7/10

Ett ordinarie Tottenhamförsvar skulle få mycket högre betyg men med frågetecken för Ledley King och Jonathan Woodgate så får en sjua räcka. Arsenal har inte spelat bra försvarsmässigt den här säsongen trots att Thomas Vermaelen har sett stabil ut.  Är det ytterbackarna som falerar? Eller osäkerheten när det gäller målvaktsfrågan?

Mittfält
Arsenal 9/10
Tottenham 8/10

Cesc Fabregas är en härlig ledare på mitten för Arsenal och jag tycker att Alex Song har mognat också. Offensivt vimlar det av bra spelare, som till exempel Andrei Arshavin och nu även Samir Nasri, även om han kanske får inleda på bänken. Tottenham kommer nog att sakna skadade Aaron Lennon något oerhört. Ska bli intressant att se om Wilson Palacios kan dominera…

Anfall
Arsenal 9/10
Tottenham 8/10

Samma sak här. Jag hade givit Tottenham ett högre betyg om Jermain Defoe hade varit med men nu är ju han avstängd och Robbie Keane är inte lika farlig. Arsenals betyg beror lite på hur de kommer att spela men om det blir 4-3-3 med Robin van Persie som spets så ser det vassare ut än Spurs variant.

Totalt
Arsenal 32/40
Tottenham 31/40
Håller ni med? Någon lagdel jag givit för högt eller lågt betyg?

 

**********

Vi har sett några klassiker de senaste åren. Kommer ni ihåg när Arsenal vann 5-4 på White Hart Lane (inte bästa kvaliten på klippet tyvärr)?

Eller den klassiska 4-4 matchen på Emirates förra säsongen? Vilket första mål av Arsenal, för att inte snacka om David Bentleys otroliga kvittering…

För att inte tala om när Fredrik Ljungberg och Martin Keown blev utvisade 1999 när Arsenal förlorade på White Hart Lane. Steffen Iversen och Tim Sherwood gjorde mål. Vilka klassiska namn. Här är några rapporter från den matchen (notera dock att det är en Arsenalsida och att resltatet kallas “groteskt” på ett ställa. Ha ha).

Det är väl ingen som vet var man kan se höjdpunkter från den matchen?

**********

Ni har säkert läst om Marlon King-skandalen. Wigan-anfallaren har fått ett 18 månaders fängelsestraff för att ha ofredat och slagit en student i ansiktet så att hon bröt näsbenet. Och det mest skrämmande är att det tydligen inte är första gången han har hoppat på tjejer.

Hoppas han aldrig får spela professionell fotboll igen (även om Joey Barton är beviset på att det finns många klubbar som inte bryr sig om hur man uppträder på eller utanför planen, bara man är en hyfsad fotbollsspelare).

Tydligen skrek King “Don’t you know who I am?” före han slog till studenten. Hur sorgligt är inte det. Jag menar, det är något man kanske kan säge om man är David Beckham eller Diego Maradona. Men Marlon King?

Dessutom hade han fått reda på att hans fru var gravid samma dag. Går man ut och firar genom att tafsa på yngre kvinnor då?

**********

Kommer ni ihåg Evander Sno, lovande mittfältare som spelade för Ajax och det holländska U21-landslaget? Hur som helst, han är nu utlånad till… Bristol City. Han gjorde mål för City i helgen, hoppas fortfarande att komma med i hollands VM-trupp och, som vi alla misstänkte, är döpt efter Evander Holyfield.

**********

Steven Gerrards 23-årige kusin, Anthony Gerrard, spelar för Cardiff City i the Championship, och gör det riktigt bra för tillfället. Ska bli intressant att följa hans karriär.

**********

Före detta Manchester City-försvararen – och galningen, måste väl sägas – Danny Mills har pratat med en av tabloiderna och säger bland annat:

-Robert Pires filmningar gjorde mig galen.

-Alan Pardew var fantastisk men tror faktiskt att han är snyggast i hela London

-Det fanns ingen som helst disciplin när Kevin Keegan tränade oss.

Tar inte Mills på fullaste allvar måste jag säga, men gillade Pardew kommentaren.

**********

QPRs Gavin Mahon säger att lånet från Tottenham, Adal Taraabt, är den bästa spelaren han någonsin har sett… Jösses. Did he not get a bit carried away there?

**********

Helgens matcher i Premier League med mina tips:

Lördag:
Arsenal-Spurs 3-1
Bolton-Chelsea 0-1
Burnley-Hull 1-1
Everton-Aston Villa 0-2
Fulham-Liverpool 1-1 (Gerrard kanske måste operera sig)
Portsmouth-Wigan 1-0
Stoke-Wolves 2-0
Sunderland-West Ham 3-1
Manchester United-Blackburn 4-0

Söndag:
Birmingham-Manchester City 0-1

Vad tror ni?

**********

Trevlig helg.

Publicerad 2009-10-30 kl 11:38
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå