Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Heja Pompey! Katastrof för Liverpool

Ibland finns det lag som har det så tufft att det inte verkar finnas något hopp. Portsmouth har befunnit sig i ett sådant läge. Bästa spelarna hade sålts, Harry Redknapp hade lämnat skutan och ägaren Alexandre Gaydamak likaså.

Nye ägaren Sulaiman al-Fahim hade inte tillräckligt med pengar för att betala löner och klubben blev i veckan tillsagda att de har ett värvningsstopp tills de betalar skulder till Chelsea och Arsenal för köpen av Glen Johnson och Lassana Diarra.

**********

Det hade varit väldigt, väldigt lätt för tränaren, Paul Hart, att hänga med huvudet. För att inte tala om spelarna. Titta på startelvan från gårdagens match och jämför den med en startelva som man kunde ha haft om man inte sålt alla sina bästa spelare.

Mot Wigan igår: James, Finnan (Belhadj 41), Ben-Haim, Kaboul, Brown, Boateng, O’Hara, Wilson, Yebda (Mullins 85), Piquionne (Kanu 57), Dindane

Möjlig startelva annars: James, G Johnson, Campbell, Distin, O’Neil, Mendes, Muntari, Diarra, Kranjcar, Crouch, Defoe

**********

Men det fantastiska är att Hart och grabbarna och har aldrig givit upp. Hart har aldrig tröttnat. Hart har aldrig gnällt. Man hör Benitez gnälla om pengar, man hör Ferguson gnälla om att Englands landskamp mot Brasilien blir för mycket för hans spelare och så vidare.

Hart bara jobbar på. Inte ens efter sju raka Premier League-förluster i början av säsongen hörde vi ett pip från Hart. Stort

Och nu? Turen verkar ha vänt. 4-0 mot Wigan och hat-trick av Aruna Dindane igår. Pompey är på väg uppåt – och jag måste säga att det är härligt att se.

Bara en förlust på de fem senaste matcherna och nu är man uppe på lika många poäng som West Ham. Kan de verkligen undvika nedflyttning? Det vore ett mirakal.

**********

En rolig anekdot från i veckan: Lånet från Lyon, Frederic Piquionne, hade gjort två mål mot Stoke i Ligacupen och Hart fick frågan om varför de köpte honom: “He was recommended to us. When we signed him we were absolutely brassic and free sounds good.

Ha ha. Free sounds good.

Fick slå upp “brassic“. Är slang för att vara pank, tydligen. Man lär sig alltid något nytt.

**********

Lördagen var en katastrof för Liverpool. Finns inget annat ord. Tänk att slänga bort de tre poängen man vann mot United genom att spela ett reservlag och förlora med 3-1 mot Fulham. Bedrövligt.

Även om utvisningen på Philipp Degen var felaktig så spelade det knappast ingen roll. Benitez hade redan plockat av Fernando Torres och Liverpool skapade väldigt lite i den andra halvleken.

Men nog om Liverpool. Fulham och Roy Hodgson förtjänar mcyket beröm för den här vinsten. Hodgson har inte världens största trupp och saknade lagkaptenen Danny Murphy och anfallaren Andy Johnson medan Damien Duff och Doimansy Kamara skadade sig och tvingades gå av i halvtid. Och ändå vann man alltså ganska enkelt.

Liverpool, enligt Alan Hansen, var “lamentable“. -Och det värsta av allt, de visade ingen fight. De bara vek ner sig.

Sex förluster på sju matcher för Liverpool… och ytterligare ett år utan en ligatitel. Frågan är: kan man verkligen ta en Champions League-plats till nästa år?

**********

Undrar hur många minusgrader det är i Ryan Babels frysfack?
**********

Chelsea hade inga som helst problem med Bolton och vann med 4-0 på Reebok Stadium. Visst, det var jämnt fram tills Jlloyd Samuel fällde Didier Drogba i straffområdet och blev utvisad i slutet på den första halvleken. Frank Lampard gjorde mål på straffen och efter det kollapsade Bolton.

Drogbas 4-0 mål var fantastiskt. Helt fantastiskt. Liten chip från Nicolas Anelka, nedbröstning från Deco, klack från Lampard och avslut från Drogba. Fotboll är vackert ibland – och nästa helg kommer Manchester United på besök på Stamford Bridge. Ska bli mycket intressant.

**********

United vann också. 2-0 hemma mot Blackburn, utan att egentligen imponera. Men vad spelar det för roll? Tre poäng är tre poäng och viktigt för Dimitar Berbatov att göra mål (fantastiskt snyggt dessutom). Wayne Rooney gjorde det andra målet och man höll nollan med båda ordinarie mittbackarna skadade (Wes Brown och Jonny Evans inga dåliga ersättare dock).

Joe Lovejoy inledde sin matchrapport med den här härliga meningen i the Observer: Perhaps it’s the swine flu, but Blackburn continue to make a pig’s ear of defending, and Manchester United were able to win with something to spare and without ever playing as well as they can.

**********

Och nästa match i ligan alltså på Stamford Bridge. Vad tror ni United-fans? Räcker United till borta mot Chelsea? Själv är jag tveksam.

Och vad tycker vi om Gabriel Obertan så här långt?

**********

Arsenal lekte med Spurs igår förmiddag. Jag hade verkligen sett fram emot matchen men Tottenham vek ner sig efter Robin van Persies 1-0 mål strax före halvtid. Men against boys. Eller boys against men – and the boys won.

3-0 resultatet fick vår rubrik på framsidan av the Guardians sportdel i lördags att se lite fånig ut: -Arsenal are there for the taking, says Redknapp.

**********

Harry Redknapp bråkade med en Arsenalsupporter efter matchen (verbalt bråk i varje fall) medan Arsene Wenger såg rasande ut trots att hans lag ledde med 3-0. Han slet av sig kavajen och slängde den mot bänken och träffade assisterande tränaren Pat Rice i ansiktet. Rice såg lika förvånad ut som vi andra.

Wenger försökte skämta bort incidenten efter matchen: -I couldn’t communicate with the players because of the noise of the crowd. I’m not used to that.

Själv tycker jag att det är ett bra tecken att han inte är nöjd trots att hans lag leder ett derby med 3-0. Kan Arsenal vinna ligan? Jag tror faktiskt det.

**********

Vet inte om ni såg det i fredags men klassiska Alex Ferguson-citat efter spekulation i media att Rio Ferdinand skulle petas. -Jag kan bara tro att det beror på den moderna kulturen där personer ska förnedras, vilket ni journalister gör väldigt bra, sa skotten.

Och Fergusons kommentarer häromveckan om Alan Wiley…? Inget förnedrande med dem heller hur?

Det finns ett bra uttryck på engelska för det där: Pot calling the kettle black

**********

Burnley slog Hull med 2-0 och nu får nog Phil Brown sparken. Oturen grinar laget i ansiktet just nu. Underläge 1-0 och Geovanni slår in en underbar frispark i krysset. Vad händer? Domaren dömer bort det på grund av en liten, liten knuff i muren.

**********

Ingen bra dag för domarna igår. Everton-Villa (1-1) var ingen ful match men ändå åkte Diniyar Bilyaletdinov och Carlos Cuellar ut. Onödigt av domaren Lee Probert. Bilyaletdinov gjorde mål igen och han ser vass ut men det känns ändå som om Villa är ett större hot mot topp-fyra än Everton den här säsongen.

Stoke-Wolves och Sunderland-West Ham, likt Everton-Villa, slutade oavgjort.

**********

Veckans fråga: Vilken spelare tror ni har skjutit flest skott som har gått utanför i Premier League den här säsongen? Alltså: vem har missat målet hela 22 gånger redan den här säsongen?

**********

Nu dags för jobb på the Guardian och sedan Green Day på Wembley Arena. Vilken dag

Publicerad 2009-11-01 kl 12:52
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons