Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dags för Aquilani att visa vad han går för

Rafa Benitez har varit ganska talför den här veckan. Han bland annat pratat om hur familjens hund – Cocker spanieln Honey – nyligen blev påkörd av en bil men klarade sig. Han har också sagt att hans favoritspelare när han växte upp var Franz Beckenbauer.

Dessutom är han övertygad om att Liverpool kommer att börja klättra i tabellen nu och morgondagens match mot Manchester City känns lite som en ödesmatch.

Förlust där och Liverpool kan vara fyra poäng efter City på en Champions League-plats – men en match mer spelad. Det kan alltså vara sju poäng upp till en Champions League plats om City vinner sin uppskjutna match. Inte bra.

**********

Och nu är det alltså dags för Alberto Aquilani att visa vad han går för. Italienaren köptes ju in för 20 miljoner pund för att ersätta Xabi Alonso men opererades i maj och det är först nu som han är spelklar. Han spelade ju en kvart mot Arsenal i Ligacupen men sedan drabbades han av ett virus och kunde inte vara med mot Fulham och Lyon.

Idag ryktas det här i England om ett fotproblem för Aquilani men Benitez sa tidigare i veckan att italienaren borde kunna spela.

**********

Själv hade jag med Aqualini på min lista på sommarens sämsta värvningar och grundade detta på hans ständiga skador och att han kanske kan få problem med tempot i England. Han har snittat 17 ligamatcher per säsong för Roma de tre senaste säsongerna.

Francesco Totti, däremot, är övertygad om att Aquilani kommer att bli en succé och han lär ju vara en bättre bedömare än vad jag är. Fast å andra sidan har ju Totti växt upp med Aquilani i Rom och kanske inte är helt opartisk.

Hur som helst. Så här sa Totti i veckan: -Alberto kan spela på alla positioner på mitten, antingen lite mer framåt, eller lite tillbakadragen. Hans fördel är att han verkligen förstår spelet fotboll och har en fantastisk blick för spelet. Han är dynamisk och kan slå en avgörande passning eller göra mål själv. För Roma, med vår 4-2-3-1 uppställning, spelade han precis framför försvaret med Daniele De Rossi eller David Pizarro men han kunde också spela offensiv mittfältare bredvid mig.

**********

Här kan ni titta på ett video-klipp med Aquilani och jag måste säga att passningen efter 55 sekunder är härlig.

**********

Hur tror ni det kommer att få för italienaren? Blir han en Andrea Dossena, en Massimo Maccarone eller en Gianfranco Zola?

**********

Tittade på Brasilien-England från VM 1970 häromdagen (I know, I am sad) som jag fick låna av en kollega på the Guardian. Jösses, vilket lågt tempo det var. Jag vet att det var varmt i Mexico men ändå! Vilken gåfotboll. Och tänk vad man har vant sig vid att målvakterna inte får plocka upp bakåtpassningar. Varje gång Gordon Banks tog upp bollen skrek hjärnan: -Nej!

Det var ju för övrigt i den matchen som Gordon Banks gjorde den där räddningen från Pele som har beskrivits som den bästa någonsin. Vi på the Guardian har haft en liten diskussion den här veckan om räddningen verkligen var så fantastisk. Här kan ni läsa artikeln och titta på räddningen.

**********

David Gold, porrbaronen som ju sålde Birmingham City till Carson Yeung förra månaden, är beredd att ta över skuldsatta West Ham – men bara om han inte behöver betala något för klubben. Cheeky! Men faktum är att the Hammers befinner sig i en så bedrövlig ekonomisk situation att man kanske ger bort klubben till någon som kan ta hand om skulderna.

Men eftersom Gold och David Sullivan lämnade Birmingham för att de inte kunde skjuta till tillräckligt med pengar så bådar ju inte den här nyheten speciellt gott för West Ham. 

**********

Thierry Henry sågas i de engelska tidningarna idag. Men han är väl en trevlig prick. Eller?

December 2001: Alan Shearer måste hålla tillbaka Henry så han inte attackerar Graham Poll efter Patrick Vieiras utvisning.

Juni 2002: Utvisad efter bara 25 minuter för en ful tackling för Frankrike mot Uruguay. Frankrike kryssar och åker ur i gruppspelet.

Maj 2006: Tycker synd om sig själv efter Barcas vinstmål i Champions League-finalen ser ut att vara offside. -Ett sådant domslut dödar dig. Det dödar dig för att du har jobbat hårt och sprungit hela matchen. Att förlora på ett sådant domslut är tragiskt. Jag kan ta att förlora en match, men inte på det här sättet.

Juni 2006: Förnekar att han filmade för att få straff mot Spanien i VM: -Jag är ingen kvinna, säger han.

Februari 2007: Hånar Chris Kirkland, som ligger på marken, efter att ha gjort mål för Arsenal, några veckor efter han har gjort samma sak mot Gary Neville.

**********

Helgens matcher:

Lördag:

Liverpool-Manchester City (Benayoun och Riera kanske kan vara med)
Birmingham City-Fulham (Danny Murphy och Andy Johnson har en liten chans att vara med efter skador)
Burnley-Aston Villa (Heskey tillbaka, men får han spela?)
Chelsea-Wolves (Terry, Drogba och Ballack tveksamma till spel)
Hull City-West Ham (Otroligt viktig match och Hammers saknar fortfarande Ilunga, Dyer och Cole)
Sunderland-Arsenal (Armand Traore, Denilson – efter tre månader – Fabianski och Vela tillbaka efter skador)
United-Everton (Alex Fergusons avstängning har inte börjat än)

Söndag:

Bolton-Blackburn (Benni McCarthy har gjort tre mål på de tre senaste matcherna mot Bolton)
Tottenham-Wigan (Jermain Defoe tillbaka efter avstängning)
Stoke-Portsmouth (Dags för Ricardo Fullers första ligamål för säsongen, mot sin före detta klubb?)

**********

På dagens presskonferens så jämförde tydligen Sir Alex Ferguson Uniteds förlust mot Chelsea men Irlands öde mot Frankrike. Det gäller att ha distans…

**********

Avslutar med fyra klassiska matcher mellan United och Everton från the Daily Mail.

Ha en trevlig helg.

Publicerad 2009-11-20 kl 10:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons