Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Liverpool förtjänade att åka ur

Liverpool är utslaget ur Champions League. 1-0 segern mot Debrecen räckte inte eftersom Fiorentina slog Lyon med 1-0 och går vidare tillsammans med fransmännen. För Liverpool blir det Europa League och, vem vet, kanske matcher mot Fulham och Everton…

**********

David Ngog gjorde Liverpools mål efter fyra minuter men faktum är att Debrecen var nära att kvittera på övertid. Och om sanningen ska fram har Liverpool har gjort en enda bra match i Champions League den här säsongen (1-1 borta mot Lyon) och då förtjänar man inte att gå vidare. Rafa Benitez lag har gjort två mål på två matcher mot Debrecen.

**********

I Sky-studion satt expertkommentatorn Andy Gray och såg “grim-faced” ut. -Liverpools kommer nu att få stora, stora problem om man inte kvalificerar sig för Champions League nästa säsong. Och jag undrar om det här laget klarar det. Förut har jag alltid sagt: “Liverpool kan hitta toppformen och vinna en 10-12 matcher i rad” men när jag tittar på årets trupp så kan jag inte tänka mig att de klarar det.

Jag kan bara hålla med.

**********

Arsenal slog Standard Liege lätt med 2-0 och är vidare från gruppen men det säger väl egentligen allt att vår matchrapport på the Guardian handlade en hel del om mötet mot Chelsea på söndag. Arsene Wenger visste redan att Arsenal skulle gå vidare i Champions League. Vad han inte vet är om laget är mentalt tillräckligt starka för att slå Chelsea.

Mot Liege var Arsenal stundtals riktigt, riktigt bra och passningsspelet en fröjd att skåda. Men William Gallas skadade sig och är nu ett frågetecken för söndagens match och det är på innerbackspositionen – såväl som spetsanfallspositionen – där Arsenal inte har någon vidare bredd. När dessutom Kieran Gibbs nu kommer att vara borta i tre månader efter den horribla tacklingen från Eliaquim Mangala så förstår ni att Arsenal har en del problem nu.

Chelsea öppnar man inte upp lika lätt som Standard utan skadade Robin van Persie på topp. Men visst är det härligt att se spelare som Samir Nasri, Andrei Arshavin, Cesc Fabregas och Carlos Vela rulla boll. Synd bara att den där Emmanuel Eboue ska försöka filma till sig en straff. För det var väl en filmning, eller vad säger ni?

**********

Standard Liege skulle ha haft en straff och träffade ribban och stolpen och det är de här incidenterna som kommer oroa Arsene Wenger fram till mötet på söndag.

Det här var tionde året i följd som Wenger har tagit Arsenal vidare från gruppspelet. Kan han äntligen få vinna turneringen? Kanske, kanske, men då måste man spela bra mycket bättre än igår kväll.
**********

Hur f-n kan Portsmouth sparka Paul Hart? Jag fattar det inte. Det var ju han som höll spelarna och laget tillsammans. Klubben sålde alla de bästa spelarna men han jobbade bara vidare och gnällde aldrig. Att Pompey bara har fyra poäng upp till säker mark är ett mirakel med tanke på vilken turbulens det har varit i klubben.

Och nu ska Avram Grant ta över igen tydligen. Som sagt, jag fattar det inte. Jag kan slå vad en hundring med alla er som vill att Pompey inte klarar sig kvar nu. Det är bara att mejla.

**********

Sunderlands Andy Reid visar att han kanske kunde ha blivit rockstjärna om inte fotbollen gått bra för honom. Den här covern på Damien Rices låt är inte alls dålig. Eller vad tycker ni?

Här kan ni se resten av truppen uppträda som modeller. Välgörenhetsgala på Stadium of Light och klubben drog in 2.5 miljoner till välgörande ändamål. Starkt.

**********

Dimitar Berbatov troligen tillbaka för Manchester United ikväll mot Besiktas men det är ju inte säkert att han får spela för det. United är ju redan vidare. Chelsea – som också är vidare – spelar borta mot Porto.

**********

Tack för alla tips om Liverpoolspelarna igår. Ska konfrontera Ben med svaren idag.

Hur kunde jag glömma Titi?

**********

Vilken värvning: Nottingham Forest har lånat in Nicky Shorey från Aston Villa. Herregud. Mannen var engelsk landslagsman och kostade 70 miljoner kronor för drygt ett år sedan. Vad hände?

På torsdag är det deadline för klubbarna här i England att låna in spelare. Vad kan Roy Keane och hans Ipswich hitta på före det? Något behöver irländaren göra.

Publicerad 2009-11-25 kl 09:20
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons