Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Darren Fletcher - bättre än Gerrard, Lamps och Fabregas?

Darren Fletcher är ingen glamorös spelare. Han gör ett jobb. Han gör ett förbannat bra jobb. Och på några säsonger har han gått från att vara Old Traffords hackkyckling till att vara lagets nya Roy Keane. Jag beundrar honom verkligen. Det krävs en enorm mental styrka för att kunna gå igenom en sådan förvandling.

**********

Hur bra han är i jämförelse med andra mittfältsgiganter i Premier League är naturligtvis väldigt svårt att säga. Men häromdagen hittade jag mycket intressant statistik som visade hur bra det har gått för storlagen när deras mittfältsgeneraler spelar.

Och även om jag tenderar att ta en hel del statistik med en nypa salt så måste jag säga att Fletcher är långt före sina kollegor att jag undrar om det kanske ligger lite sanning bakom de här siffrorna.

Kolla in det här.

Darren Fletcher
Matcher: 142
Vinstprocent: 71.1

Cesc Fabregas
Matcher: 171
Vinstprocent: 59.6

Frank Lampard
Matcher: 443
Vinstprocent: 55.5

Steven Gerrard
Matcher: 171
Vinstprocent: 53.6

Endast ligamatcher medräknade.

**********

United vinner alltså 71 procent av sina matcher när Fletcher är med. En otrolig statistik.

**********

Fletcher var inte med igårkväll när United föll överraskande hemma mot Besiktas. Senast United förlorade hemma i Champions League gruppspelet var för åtta år sedan, mot Deportivo La Coruna.  Resultatet mot Besiktas betyder inte mycket för framtiden förstås eftersom United redan var vidare men Sir Alex Ferguson måste ha varit ganska missnöjd efter matchen.

Wes Brown och Federico Macheda var nära att kvittera och Patrice Evra kunde mycket väl ha fått en straff men det ville sig inte för United.

Så här sammanfattade Daniel Taylor på the Guardian några av insatserna:

Darron Gibson would be a regular at most Premier League clubs but his distribution was poor. The fit-again Park Ji-sung looked rusty and Anderson was unable to dictate the game. It was a disjointed, occasionally listless performance and it was surprising how long it took before the home side finally worked up a head of steam.

**********

Många tidningar här i England tycker att Ben Foster skulle ha räddat målet men jag tycker det är väldigt hårt. Skottet tog på en spelare och ställde en skymd Foster helt. Men letar man tillräckligt länge efter en “scapegoat” så brukar man hitta en till slut…

**********

Chelsea slog Porto på bortaplan och det mest glädjande – med tanke på att man redan kvalificerat sig för åttondelsfinalerna – var att Didier Drogba och Michael Ballack var tiillbaka från skador och att Frank Lampard tränade för fullt här i London. Stackars Arsenal – Arsene Wengers gubbar ser ut att få möta ett starkt Chelsea på söndag.

Chelsea har vunnit tre matcher med 1-0 i gruppspelet – och Nicolas Anelka har gjort mål i alla de tre matcherna. Den mannen får inte tillräckligt uppmärksamhet ibland. En otroligt duktig anfallare.

**********
 
Såg bara höjdpunkterna från den matchen och har en fråga till er som såg hela matchen: Hur gick det för Yuri Zhirkov, 200-miljoner-kronors mannen som bara spelade sin andra match från start?

Han såg ut att vara ganska offensiv när jag tittade upp på kontoret och var ju inblandad i målet. Petar han Ashley?

**********

Deco fick en stående ovation från Portofansen. Snyggt att se. Han spelade ju trots allt för dem i sex år, mellan 1998 och 2004 och vann Champions League med klubben sista året.

**********

Ny tung förlust för Everton i Premier League igår, 2-3 borta mot Hull. Man låg under med 3-0 efter 28 minuter och på söndag är det Merseysidederby…

Tränaren David Moyes såg mest uppgiven ut efter matchen. Jag tror faktiskt aldrig att jag har sett honom så uppgiven som igår. Inget bra tecken för fansen och för Moyes, framför allt eftersom han inte verkar tycka att spelarna ger allt för honom.

-Idag handlade om att försöka så gott vi kunde och att visa rätt attityd, vilket Hull gjorde men inte vi. Hullspelarna sprang omkring och visade att de ville vinna och jag måste ta ansvar för att mina spelare inte gjorde det. Det är ju jag som tar ut laget.

**********

Men förlusten på KC Stadium var inte de sämsta nyheterna för Everton igår. Nej, det meddelades nämligen att regeringen har gjort avslag på Evertons planer att flytta till en ny arena i Kirkby.

Och jag undrar nu vad som kommer att hända med ägaren Bill Kenwright nu. Hur länge orkar han vara kvar?

Det är motigt nu för båda Liverpoolklubbarna.

**********

Suverän läsning här om de ännu ouppredda morden på två Leeds-fans i Istanbul för nio år sedan.

**********

Clint Dempsey gjorde två mål när Fulham slog Blackburn med hela 3-0. Måste erkänna att jag aldrig trodde att amerikanen skulle slå igenom i Premier League men fortsättar han så här kan han mycket väl bli en ny Brian McBride (som i varje fall jag tyckte var väldigt bra).

Han har inte alltid haft det lätt alltid, Dempsey. Här kan ni läsa om hur hans syster gick bort för 14 år sedan och hur han dedikerar varenda mål till henne.

Publicerad 2009-11-26 kl 09:10
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons