Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Allt inför Arsenal-Chelsea

Otroligt viktig match på The Emirates imorgon, söndag. Det känns som en sådan match som kan avgöra var ligan hamnar i vår.

Visst, det kan mycket väl sluta 1-1 och det kan mycket väl vara så att både Chelsea och Arsenal är med i kampen om ligaguldet i maj.

Men det kan känns som om det kan bli en sådan där match där man stannar till och tänker “F-n, det här laget vinner nog ligan nu.” Jag tänker på matcher som när Chelsea slog Liverpool borta på nyårsdagen 2005 efter sent mål av Joe Cole. Eller när Chelsea vann med 2-0 mot Arsenal på bortaplan december 2005. Eller varför inte när United slog Liverpool på bortaplan i mars 2007 när John O’Shea gjorde mål i 90:e minuten.

**********

Först de preliminära laguppställningarna från min tidning The Guardian:

Arsenal: Almunia – Sagna, Gallas, Vermaelen, Silvestre – Fabregas, Song, Denilson – Nasri, Eduardo, Arshavin

Chelsea: Cech – Ivanovic, Terry, Carvalho, A Cole – Ballack, Essien, Deco, Lampard – Anelka, Drogba.

**********

Det är en hel del sviter som kan brytas eller försämras i morgon:

Arsenal har 11 raka segrar på the Emirates den här säsongen och har gjort två eller fler mål i varje match.

Chelsea har bara släppt in två mål på de senaste 720 minuterna.

Arsenal har bara förlorat en av 20 ligamatcher som Andrei Arshavin har spelat från start.

Chelsea har vunnit sju av de senaste åtta ligamatcherna mot Arsenal när Didier Drogba har varit med från start.

**********

Här har vi ett ganska kul snack med två fd Arsenalspelare (Martin Keown och Ray Parlour) och två gamla Chelseaspelare (John Hollins och Jason Cundy) och dusterna mellan Arsenal och Chelsea. De snackar bland annat om hur det skulle bli minst fyra utvisningar per match om de spelade lika tufft som de gjorde på den tiden och att Dennis Wise var den tuffaste motståndaren Parlour mötte när de spelade mot Chelsea.

Parlour berättar dessutom en kul anekdot om hur han åkte till Anfield med Arsenal och trodde han skulle sitta på läktaren. Så han gick till puben på Anfield och började bärsa. Då kom någon inspringade och sa att Arsenal hade råkat ut för en skada och han skulle spela – från start.

Ha ha ha. Jamie Redknapp luktade på Parlours andedräkt och sa: -Jag ska springa sönder dig idag.

**********

Intressanta kommentarer från Tomas Rosicky inför morgondagens match. Den mest skadedrabbade av alla Arsenalspelare har sagt att the Gunners måste tuffa till sig för att slå Chelsea. “Let’s get physical” är rubriken på den här intervjun.

Och han har ju rätt. 

**********

Här kan ni läsa mer om fem höjdarmatcher mellan Arsenal och Chelsea sedan 2003.

**********

Min analys då (for what it is worth…):

Jag har imponerats något oerhört av Chelsea den här säsongen. Jag trodde det skulle ta mycket längre tid för Carlo Ancelotti att installera en vinnande taktik med tanke på att han aldrig tränat ett Premier League-lag förut.

Det enda som har bekymrat mig angående Chelsea är att de inte har varit 100-procentigt skärpta i vissa bortamatcher och då tänker jag naturligtvis framför allt på Wigan men också på förlusten mot Aston Villa. Och fortsätter man på det sättet kan man få problem. Men med tanke på att helgens match är mot Arsenal (dvs ett topplag) så tror jag inte att man har några problem att ladda inför matchen.

Chelsea har en helt annan tyngd än Arsenal. Michael Essien och Michael Ballack kör ju över Denilson, Alex Song och Cesc Fabregas när det gäller fysiken och även om det är härligt att se Arsenalspelarna rulla boll så består ju ett komplett lag av en mix av tuffhet och teknik. Jag tycker Arsenal har för många spelare som är för lika varandra: Rosicky, Nasri, Walcott, Arshavin, Vela.

Hade Robin van Persie varit frisk för Arsenal hade jag kanske tippat hemmaseger men nu tror jag att Chelsea vinner matchen med 2-1, Lampard och Drogba målskyttar för bortalaget, Nasri för hemmalaget.

Vad tror ni?

**********

Tänka sig att Chelsea har haft åtta tränare under Arsene Wengers tid i norra London.

**********

Enjoy the game!

Publicerad 2009-11-28 kl 11:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons