Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Wenger dålig förlorare - vägrade skaka hand med Hughes

Manchester City slog Arsenals reserver med 3-0 på City of Manchester Stadium igår kväll och gick därmed till semi-final i Ligacupen. Arsenal spelade som vanligt småtrevligt och pressade City stundtals men i slutändan avgjorde ändå Citys rutin.

Det något ironiska med matchen var att det var ett misstag från en av Arsenals mest rutinerade spelare, Tomas Rosicky, som ledde till Citys ledningsmål i den 50:e minuten. Citys tre mål – av Carlos Tevez, Shaun Wright-Phillips och yngligen Vladimir Weiss – var kanonsnygga (ribba in) och i slutändan var det inget snack om vilket lag som förtjänade att vinna.

**********

Arsene Wenger fick utstå kritik från före detta Arsenalspelarna Alan Smith (i studion) och David Platt (bisittare).

-Jag förstår att Arsene vill ge de unga spelarna en chans att visa upp sig men när man kommer så här nära att vinna en buckla (kvartsfinal) så tycker jag man kan plocka med några a-lagsspelare i startelvan eller på bänken. United har ofta haft spelare som Wayne Rooney och Darren Fletcher på bänken om de skulle hamna i underläge, sa Platt.

-5 000 Arsenalfans har betalat en hel del pengar för att åka hit och titta på matchen. Jag undrar vad de tycker om Wengers laguttagning. För visst är det kul att se Eastmond på mitten och Ramsey få en till chans men i slutändan handlar det om tredje raka förlusten och tredje matchen i rad utan att göra mål.

**********

Jag håller på Wenger dock. Vem bryr sig om Ligacupen? För Wenger handlar det om att de här spelarna ska få så mycket erfarenhet som möjligt och jag hoppas att han lyckas med sitt projekt att ta fram unga, lovande spelare som kan slåss om ligatiteln.

**********

Jack Wilshere visade att han inte bara är teknisk utan att harn är tuff också. Tryckte dit Gareth Barry rejält några gånger. Carlos Vela gjorde också bra ifrån sig.

Planens bästa spelare – in my humble opinion – var dock Craig Bellamy. Vad har hänt med mannen? Utslängd på en vänsterkant springer han ju livet ur sig. Han jobbar stenhårt framåt – och bakåt. En komplett ytterspringare som kunde ha gjort minst ett mål och spelade fram till Citys sista balja. Vem hade kunnat tro det för ett par år sedan?

Jag tror tamigfan att karln har mognat. Jag vädjar till er att läsa den här artikeln om Craig Bellamy och hans fotbollsskola i Sierra Leone.

Den kanske ändrar er bild av “galningen” Bellamy.

**********

Wenger fick dessutom en massa kritik för att han inte skakade hand med Mark Hughes efter matchen. Hughes hjälpte inte situationen med att kommentera incidenten med följande ord: “I think you need to be gracious in defeat as well as in winning and Arsene wasn’t too gracious. He is not used to losing games and then he doesn’t know how to behave.”

Ouch.

Wengers svar: -Jag har rätt att skaka hand med vem jag vill.

Dubbel-ouch.

**********

Såg ni matchen? Då såg ni också Weiss fina inhopp. Målet var snyggt, visst, men det som imponerade mest på mig var den fantastiska nedtagningen han gjorde på en långboll några minuter tidigare. Helt magnifik.

Kolla in det här klippet också. Han är bara 20 år gammal men jag ser redan fram emot att se mer från honom, i Premier League till våren och för Slovakien i VM nästa sommar.

**********

En stor eloge till Blackburn Rovers, som slog Chelsea på straffar i kvällens andra kvartsfinal. Det såg mörkt ut när Chelsea slängde in Didier Drogba och superlöftet Gael Kakuta i halvtid och vände 1-0 till 2-1 på några minuter.

Men Blackburn kom igen. Man kvitterade genom Brett Emerton och tog ledningen i förlängningen genom Benni McCarthy och vann sedan på straffar efter det att Paulo Ferreira kvitterat i sista minuten. Och allt detta alltså utan tränaren Sam Allardyce, som fortfarande är hemma och vilar upp sig efter en hjärtoperation.

Kul även för Blackburns dyra nyförvärv Nikola Kalinic att göra mål (1-0). Han har fått mycket kritik hittills men nu kanske det kan lossna. Tycker även att det var kul för Blackburns målvakt Paul Robinson att bli hjälte. Han har inte alltid haft det så lätt de senaste åren.

**********

Och vilken semi-final lottning. Mancester City-Manchester United och Blackburn-Villa. Dubbelmöte. Kommer Sir Alex Ferguson verkligen att spela ett b-lag mot Mark Hughes? Jag undrar jag…

**********

Åker till Luxemburg på fredag. Någon som varit där? Någon som vet vad man bör göra om man besöker landet?

**********

Fernando Torres tillbaka i träning igår. Viktigt för Liverpool.

**********

Skadederabbade Everton slog AEK Aten borta med 1-0 efter mål av Diniyar Bilyaletdinov och är vidare i Europa League. Men tro det eller ej – David Moyes lag drabbades av ytterligare tre skador.

Nu återstår det bara för Moyes att se hur allvarliga skadorna på Sylvain Distin, Dan Gosling och Jo är.

Läs mer här.

**********

Var beredd på en hel del när jag gick till jobbet på the Guardian idag. Men hade inte trott att jag skulle vara i en position att skriva följande rubrik: Craig Short appointed manager of Ferencvaros.

Ha. Vilken höjdare. Visar sig att Sheffield United och Ferencvaros är systerklubbar (vad det nu innebär).

**********

Ingen höjdarvecka för Derby Countys maskot Rammie the Ram. Men så här i efterhand kan man ju tycka att det var lite onödigt att håna Readings Brian Howard när han låg skadad på Pride Park nyligen. Rammie the Ram trodde att Howard filmade när han låg på gräsmattan och gick fram och gjorde narr av honom.

Det visade sig tyvärr att Howard låg där med bruten käke. Han blir borta i fyra till sex veckor. Aj aj aj.

Publicerad 2009-12-03 kl 01:47
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons