Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Joe Hart, kalsonger, dans - och Birmingham mot Europa?

Birmingham tog ytterligare en seger på tisdagskvällen – 2-1 hemma på St Andrew’s mot Blackburn – och ligger nu sexa, tre poäng före Liverpool före kvällens matcher. Det är en otrolig insats av Alex McLeishs män och något som bör uppmärksammas.

Jag måste säga att jag inte var säker på om Birmingham hade gjort rätt val när de anställde McLeish som Steve Bruces efterträdare i november 2007. Men en eloge är på plats till McLeish och en eloge till fd Birminghamägarna David Gold och David Sullivan som inte sparkade skotten när Birmingham åkte ur Premier League 2008.

**********
McLeish, om ni kommer ihåg, har ett förflutet som tränare för Rangers (där han fick Jean-Alain Boumsong att se ut som en bra försvarare) samt förbundskapten för Skottland (där han var nära att slå ut Italien och Frankrike och kvalificera sig för EM2008).

**********
Förra säsongen blev Birmingham tvåa i the Championship och den här säsongen har man överraskat alla med ett tajt försvarsspel och fina kontringar. Och framför allt är det McLeishs sommarköp som har fallit väl ut.

Vem kunde ha trott att gratiskillen Lee Bowyer skulle vara en av säsongens mest målfarliga mittfältare? Och vem hade trott att Barry Ferguson – som hade supit och pekat finger åt allt och alla under fyra galna dagar med Skottland – skulle klara av Premier League-spel bättre nu än när han floppade med Blackburn för några år sedan?

Och vem hade trott att Scott Dann – som Coventrysupporten Jonny på the Guardian tyckte var en “ok Championshipspelare” – skulle vara så duktig som mittback i Premier League?

Inte jag i varje fall.

Tänka sig att endast Chelsea, United och Aston Villa har släppt in mindre mål den här säsongen.  

**********
Vi svenskar visste dock att Sebastian Larsson håller hög Premier League-klass och de flesta av oss trodde väl att målvakten Joe Hart skulle vara en bra låninvestering från Manchester City. Däremot så visste jag inte att Hart kunde dansa…

Här har ni Hart. Dansandes. I Filsingar. Det kanske räcker. Ta en titt på det här underbara youtube-klippet (om ni inte har sett det tidigare). Mina favoritmoves är definitivt “språngskallarna”.

Är det någon som säger filsingar nuförtiden? Vilket härligt ord.

**********
Manchester Uniteds 3-0 seger mot Wolves var, tycker jag, ytterligare ett sorgligt steg mot storlagens totala dominans i Premier League. Wolves tränare Mick McCarthy vilade 10 spelare efter vinsten mot Tottenham i lördags och hade naturligtvis inte en chans på Old Trafford.

Att inte ens försöka…

**********
Jag undrar jag om inte det här beslutet kan få samma katastrofala resultat som Martin O’Neills beslut att skicka Villas reservlag till en Uefa Cupmatch borta mot CSKA Moskva förra säsongen. Villa förlorade med 2-0, åkte ut och säsongen rasade samman.

På ett sätt hopppas jag nästan att Wolves förlorar hemma mot Burnley till helgen. För fotbollens integritet.

**********
På tal om Villa så vann de igen, den här gången 2-0 borta mot Sunderland, och jag måste säga att den segern var väldigt imponerande. Det är nämligen lätt att få en reaktion efter en stor seger som den mot United i lördags men Martin O’Neill lyckades återigen att motivera sina spelare.

-At times the movement of James Milner, Ashley Young and Stewart Downing left Sunderland chasing shadows, skrev Louise Taylor på the Guardian.

Och jag måste säga att jag tycker det är ganska kul att Villa, med “föredettingen” Richard Dunne har släppt in ungefär hälften så många mål som Manchester City men alla sina dyra nyförvärv i försvaret. Inte för att jag har något emot City men det är kul att pengar inte är allt i dagens fotboll.   

**********
Här har vi en ganska rolig artikel om Chelseatränaren Carlo Ancelotti och hur han håller på att lära sig svära på engelska så han kan “chocka” sina spelare. Och vad säger ni om vår rubrik på the Guardian då: Ancelotti swears by his new Chelsea approach. Clever, uh?

**********
Ikväll har vi:

Tottenham-City
Burnley-Arsenal
Liverpool-Wigan
Chelsea-Portsmouth
Basel-Fulham

The fun just keeps coming.

Publicerad 2009-12-16 kl 11:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons