Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Drogba eller Torres bäst i världen? Gerrard tror sig veta

Snöstorm på Villa Park i Birmingham igårkväll och en match mellan Aston Villa och Liverpool som kunde ha slutat hur som helst. Hemmalaget hade de hetaste chanserna men i slutändan avgjordes matchen efter att en Villaspelare hade halkat (Richard Dunne) och ett motlägg mellan Yossi Benayoun och Gabriel Agbonlahor hamnade vid fötterna på Fernando Torres.

1-0 till Liverpool och allt prat på Merseyside (den röda hälften i varje fall) kommer att handla om “revival” och “a push for top four”.

**********

-And the one place Aston Villa would not have wanted the ball to fall was at Fernando Torres’ feet, sa Andy GraySky här i England. Och visst har han rätt. Torres hade i stort sett ett ställe han kunde sätta bollen bakom en utrusande Brad Friedel och där satte han den.

Steven Gerrard sa efter matchen att Torres “är den bäste anfallaren i världen” och det är klart att han säger det som lagkamrat. Själv undrar jag om inte Didier Drogba är bättre just nu. Eller glömmer jag någon från en annan liga? David Villa? Zlatan? Samuel Eto’o? Vad tycker ni?

Min röst faller nog på Drogba.

**********

Oerhört tungt för Villa att förlora, bara några dagar efter 0-3 förlusten mot Arsenal. Men jag tror att Martin O’Neills lag har en mycket bättre chans att ta en Champions League plats än förra säsongen. Det här var första hemmaförlusten sedan augusti och spelarna har visat att de har mognat.

Det kommer att bli en oerhört spännande jakt om fjärdeplatsen. Manchester City börjar hitta formen och kan vara fem poäng före Liverpool om de vinner sin inställda match. Och räkna inte bort Tottenham, som besöker Anfield i den kommande ligaomgången.

**********

Bolton fick bara 2-2 hemma mot Hull trots 2-0 ledning och hemmafansen buade ut tränaren Gary Megson eftersom han bytte ut favoriten Ivan Klasnic (som hade gjort ytterligare ett mål) mot Gavin McCann (som mest glädjer de personer som tycker att den defensive mittfältaren är ett lags viktigaste spelare).

Och jag måste säga att jag tycker synd om Megson. Han har gjort ett grymt bra jobb med Bolton. Och jag tycker också om det faktum att han försvarade sig själv efter matchen. Så här sa han:

 “I made a decision to withdraw Klasnic and it went down like the Bismarck, but I did the same thing against Burnley and West Ham and it worked. The fans weren’t telling me what to do then. It’s a bit galling if people can’t see what’s happening here and what we are trying to do. Who do they think brought Klasnic here in the first place? Do I think I’ll ever get a fair crack of the whip here? No.”

**********

Hur bra är Abou Diaby på en skala 1 till 10? Underskattad? Överskattad? Jag ger honom en sjua – men undrar om det är lite snålt.

**********

 Sir Alex Ferguson har inte spelat samma lag i två matcher i 98 matcher nu och lär inte göra det mot Wigan ikväll heller. Men han har inte fått utstå samma kritik som Claudio Ranieri eller Rafa Benitez fick för några år sedan. Och naturligtvis har det med resultaten att göra. Här kan ni läsa mer om vad engelsmännen tycker om Fergusons nya rykte som The Tinkerman.

**********

Portsmouth-Arsenal ikväll. Väldigt intressant.

**********

Jag antar att ni läste om Premier League-tränaren som har besökt bordeller till höger och vänster. Jag vet vem det är – men kan inte säga något. Då kan jag bli stämd – och det vill varken ni, jag eller fotbollskanalen. Men något överraskande var det.

**********

Många av er som var besvikna att jag inte skrev om Arsenal-Aston Villa igår och jag kan förstå det. Det finns inget bättre än att läsa om ens lag när det har vunnit men jag var på resande fot och såg inte en enda minut av matchen. Och jag hann inte läsa mycket om matchen heller. Därför fanns det ingen anledning att kommentera.

Dessutom är det ganska roligt att många tycker sig ha anledning att klaga på en service som trots allt är gratis.  Men så är det med fotboll – och det är därför jag älskar den här sporten. Det finns så mycket passion.

**********

Däremot måste jag säga att jag blev glad av Luis Rizos kommentar. Det är därför jag skriver den här bloggen.

**********

Måste erkänna att jag trodde Rigobert Song var äldre än 33…

**********

Hörde den här låten före jag gick till jobbet på the Guardian igår. Det glädjer en man född 1973 och som gick på sin första Jovi-konsert i Oregon 1987. Även om jag blir hånad på jobbet för min musiksmak.

**********

Avslutar med en länk till en artikel i the Daily Mail om varför Wayne Rooney och United är kontringarnas konungar. Samma tidning bidrar dessutom med en härlig video med några strålande kontringsmål. Sit back and enjoy.

Publicerad 2009-12-30 kl 02:45
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons