Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Leeds hyllas efter skrällen på Old Trafford

Christensons blogg

Leeds United hyllas i engelsk press idag – och det måste vara en härlig känsla att hålla på Yorkshireklubben idag. Leeds fans har lidit något oerhört de senaste 10 åren men gårdagens 1-0 vinst mot Manchester United på Old Trafford visar att klubben är på väg i rätt riktning igen.

Och även om United hade med en hel del reservlagsspelare så tycker jag inte att det förringar Leeds prestation. Sir Alex Ferguson startade med Wayne Rooney och Dimitar Berbatov på topp och slängde in Antonio Valencia, Michael Owen och Ryan Giggs i den andra halvleken.

**********

En stor eloge måste gå till Leeds tränare Simon Grayson. 40-åringen – som är född i Leeds och en riktig Leedssupporter – pratade hela tiden före matchen om hur Leeds kunde vinna på Old Trafford och en av spelarna sa efter matchen att det hade varit nyckeln till segern. -Vi kände i omklädningsrummet före matchen att vi kunde skriva lite historia här och det var Simons förtjänst, sa Jonathan Howson.

Annons

**********

Och för att ni ska förstå exakt hur stor Leeds prestation var så kan jag bjuda på lite fakta:

* Sir Alex Ferguson hade aldrig åkt ut i den tredje omgången av FA Cupen under 23 år som Unitedtränare.

 * Det var Leeds första vinst på Old Trafford sedan 1981. Inte ens David O’Learys dyra lag på början av 90-talet lyckades vinna i Manchester.

* United hade inte förlorat mot motstånd från en lägre division sedan 1984, då Harry Redknapps Bournemouth slog ut dem.

**********

Kul även att se Simon Grayson hylla Leeds fans efter matchen. -Den här segern är för fansen, inget snack om saken. Inte för att det kom 9,000 till Old Trafford utan mer för att 4,000 fans åkte till bortamatchen mot Bristol City på en tisdagsnatt samt det faktum att vi har sålt slut på varenda biljett vi har fått för alla bortamatcher den här säsongen.

Annons

**********

Jermaine Beckford gjorde matchens enda mål efter 19 minuter – hans 20:e den här säsongen – efter en fantastisk passning av Howson och Leeds kunde mycket väl gjort flera mål. Robert Snodgrass prickade ribban i den andra halvleken och United var överraskande uddlösa. Beckford kan mycket väl säljas nu (troligen till Newcastle United) men jag undrar fortfarande om han är tillräckligt bra för Premier League. Visst, han gjorde mål i går men hans teknik är inte alltid den bästa.

Men å andra sidan hade ju inte Ian Rush världens bästa teknik heller och han gjorde ju en del mål…

********** 

Ferguson – to be fair – sa att Leeds förtjänade segern men det var ganska patetiskt att säga  att det faktum att domaren bara la till fem minuter var “en förolämpning mot fotboll”.

Annons

Ha ha ha. Ja, han sa faktiskt det. -How can he give five minutes of injury time? It’s an insult to the game, an absolute insult.

Skämtade han? Jag tror tyvärr inte det. Vad vill han ha? 10 minuter? En kvart?

**********

Här kan ni läsa en bra blogg på BBC om Leeds vinst.

**********

Chelseas slog Watford med 5-0 och det bästa med den matchen för Carlo Ancelotti var att Daniel Sturridge – ynglingen som lämnade Manchester City i somras eftersom de inte ville betala en miljon i veckan till en spelare som knappt spelat några a-lagsmatcher – gjorde två mål. Nu när Didier Drogba och Salomon Kalou är på Afrikanska Mästerskapen och Nicolas Anelka just på väg tillbaka från skada kommer Sturridge få en nyckelroll under januari.

Ska bli mycket intressant att se hur det går för honom.

**********

Annons

Mycket starkt av Arsenal att vända 1-0 underläge mot West Ham till vinst 2-1. Arsenal kan tacka Lukasz Fabianski för en jätteräddning på Junior Stanislas skott när West Ham ledde med 1-0 men även Aaron Ramsey vars kvittering var magnifik. Den påminde faktiskt lite om Fernando Torres: han hade en enda liten lucka att pricka – och gjorde det.

Imponerande.  För att inte tala om Carlos Velas inlägg och Eduardos nick vid vinstmålet.

**********

Leeds belöning för vinsten på Old Trafford? En match i fjärde omgången borta mot Tottenham (med fd Leedsspelare som Aaron Lennon, Jonathan Woodgate och Robbie Keane). Arsenal har en tuff uppgift borta mot Stoke.

Här har ni hela lottningen.

**********

Värt att notera från lördagens matcher:

Rafa Benitez överraskade med att spela två anfallare mot Reading – som har spelat uruselt i the Championship den här säsongen ska ni veta – men det hjälpte inte Liverpool. Det blev 1-1 till slut men Reading hade minst lika många chanser som Liverpool. Det enda roliga från Liverpools synvinkel var att unga löftet Stephen Darby fick chansen som högerback.

Annons

**********

Laget från min gamla universitetsstad, Coventry, fick 1-1 borta mot krislaget Portsmouth. Avram Grant – iklädd svart naturligtvis, som alltid – sa: -Vi är inte glada med situationen i klubben just nu men mitt jobb är att göra allting jag kan med laget på planen. Det är allt jag kan göra.

Utanför stod fansen och skanderade “Sort it out! Sort it out! Sort it out” med riktning Pompeys styrelse.

**********

Om man anordnar en stor protest mot klubbens styrelse och ordföranden så hjälper det ju inte som laget vinner med 7-0 senare på dagen. Men det är exakt vad som hände på Deepdale, där Prestonfansen demonstrerade mot beslutet att sparka Alan Irvine förra veckan. Men stämningen var inte alls lika bitter efter ett hat-trick av Jon “The Beast” Parkin och en 7-0 vinst mot Colchester.  

Annons

**********

Nottingham Forest – som inte har förlorat på 16 matcher – missade en straff mot Premier Leagues formlag Birmingham och matchen slutade 0-0. Omspel på St Andrew’s. Robbie Earnshaws straff var bedrövlig.

**********

Katastrofal publiksiffra på Riverside, 12 474, där Gordon Strachans Middlesberough förlorade med 1-0 mot Manchester City i snöfallet. Benjani – kommer ni ihåg honom? – gjorde målet och det var kul att se slovaken Vladimir Weiss få ytterligare en chans från start och debut för unge mittbacken Dedryck Boyata. Är han engelsman? Självklart inte. Från Belgien.  

**********

Everton kom undan med blotta förskräckelsen mot Carlisle – som tog 6,000 fans till Goodison – men vann till slut med 3-1 efter sena mål av Tim Cahill och Leighton Baines.

Annons

Phil Neville har spelat två matcher efter sin skada – och det har blivit två vinster för Everton. Visserligen mot Burnley och Carlisle men man ska inte underskatta kaptenen betydelse för laget.

**********

Harry Redknapp har en sund inställning till FA Cupen. När många tränare väljer att vila nyckelspelare så ställde han upp med ett starkt lag mot Peterborough på White Hart Lane och vann med 4-0. Kroaterna Luka Modric och Niko Kranjcar spelade första matchen tillsammans för Spurs och den sistnämnde gjorde två mål.

-Som jag ser det är vi bara kvar i FA Cupen och i ligan så varför inte spela med våra bästa spelare, sa Redknapp efter matchen.

**********

På tal om dåliga publiksiffror… Patetiska 5335 såg Wigan slå Hull med 4-1. Stackars, stackars FA Cupen. Den giriga Premier League-fotbollen har verkligen gjort en hel del för att förinta den här cupturneringens magi.  

Annons

**********

Aston Villa slog Blackburn med 3-1 efter ytterligare en straffräddning av Brad Guzan (som ju stoppade fyra straffsparkar i en ligacupmatch den här säsongen), två framspelningar av Ashley Young, ett rött kort för El Hadji Diouf och ett mål för 18-åringen Nathan Delfouneso.

**********

Över 25,000 på läktarna på Stadium of Light och två mål för fd Manchester Unitedanfallaren Fraizer Campbell när Sunderland slog Barrow från femte divisionen med 3-0. Unge Ryan Noble gjorde debut för Sunderland och såg riktigt vass ut. Lägg det namnet på minnet.

**********

Veckans fråga: Vilken spelare och framtida Premier League-tränare gjorde mål för Oxford i FA Cupens tredje omgång 1961?

Ledtråd: Marcel Desailly

Publicerad 2010-01-04 11:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto