Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United med eller utan Vidic. Skrämmande statistik

Christensons blogg

Massor med rykten om Nemanja Vidic här i England för tillfället. The Times hade en stor artikel om Real Madrids försök att köpa serben – men jag är ju övertygad om att inget händer nu i januari.

Vidic har sagt att han inte har några problem med Alex Ferguson och managern måste nog göra allt för att behålla 28-åringen.  Speciellt om man kollar på den här statistiken.

Enligt the Daily Mail har Vidic spelat 79 Premier League matcher de tre senaste säsongerna – och bara förlorat nio gånger.

Och vad sägs om det här? Med Vidic i laget plockar United upp 2.38 poäng i snitt per match. Utan Vidic är det låga 1.88.

Så om man gör en ganska omöjlig – men ändå intressant – omräkning av tabellerna de tre senaste åren så kommer man fram till följande tabell med United med 11 spelare men utan Vidic som mittback:

Annons

09/10

1. Chelsea 45p
2. Arsenal 41p
3. Tottenham 37p
3. United 37p

**********

08/09

1. Liverpool 90p
2. Chelsea 83p
3. Arsenal 72p
4. United 71p

**********

07/08

1. Chelsea 85p
2. Arsenal 83p
3. Liverpool 76p
4. United 71p

 **********

Som sagt: Fergie, keep hold of that Nemanja if you can.

**********

Michael Owen gör mål var fjärde timme just nu. Räcker nog inte till en plats på flygplanet till Sydafrika nästa sommar.

**********

Bistra, bistra nyheter för Liverpool och Liverpoolfans också. Rafael Benitez lyckas troligen sälja Andriy Voronin (Dynamo Moskva) och Andrea Dossena (Napoli) samt Phillip Degen (ett gäng Bundesligaklubbar intresserade) men kan ändå bara köpa Maxi Rodriquez för ynka 20 miljoner kronor och kanske låna in en till spelare. Räcker det för att komma ifatt Spurs, Villa och City i jakten på fjärdeplatsen? Skulle inte tro det. Speciellt inte om Steven Gerrard eller Fernando Torres går sönder.

Annons

Birmingham har tydligen bjudit runt 100 miljoner kronor för Ryan Babel men det är osäkert om Benitez vill sälja. Holländaren kanske får en chans till.

**********

Det glädjer mig att äntligen se David Elms namn i en engelsk tidning. Svensken är med på en lista som stora Londontidningen The Evening Standard har plockat fram som tänkbara nyförvärv för Paul Hart i Queens Park Rangers.

It is a motley crew:

Nigel Quashie (lever han?)
Jamie Ashdown
Danny Webber
Caleb Folan
David Elm
Amdy Faye

Vilket gäng…

**********

Fd Sheffield Unitedtränaren Neil Warnock (numera Crystal Palace) har sagt att han kan tänka sig ta över Sheffield Wednesday, bara två dagar efter att han satt på TV och sa att det var extra skönt att slå ut The Owls ur FA Cupen. Han måste skämta.

**********

Hur är det möjligt? Jag läser att det engelska fotbollförbundet äntligen ska inleda förhören angående bråket före, under och efter cupmatchen mellan West Ham och Millwall i augusti. Fyra månader efter matchen spelades! Vad sysslar de med på fotbollförbundet egentligen. Hur kan det ta så lång tid?

Annons

**********

Tung, tung förlust för Fulham igår. 3-2 borta mot Stoke och lagets kanske två viktigaste spelare (Brede Hangeland och Bobby Zamora) skadade. Roy Hodgson önskar nog att matchen inte hade spelats överhuvudtaget.

Otroligt viktig seger för Stoke dock som var på väg att dras in i bottenstriden ordentligt.

**********

Det var några av er som undrade varför båda ligacupsemi-finalerna mellan Blackburn-Aston Villa och City-United blev inställda och då kan ni ju ta en titt på den här bilden. Dessutom hävdade både City och Blackburn att planerna var i speldugligt skick – men att det hade varit farligt för fansen att åka till matcherna. Och det stämmer faktiskt. Det finns inte en människa i det här landet som har vinterdäck – och kaoset runt arenan hade varit totalt.

**********

Mer angånde vädret. Igår tog snön upp 20 minuter av ITV kvällsnyheter (som varar 30 minuter) och en rubrik om en stad i norra England som hade haft en hel del snö: City under siege.

Annons

Ett gäng grabbar har varit insnöade i en pub i sex dagar nu. Det lät inte så ledsna när de intervjuades på radio – men snart kommer ölen ta slut. Aj aj aj.

Arsenals match mot Bolton på Emirates borde gå av stapeln även om det ser oroväckande vitt ut här där jag sitter några kilometer norr om arenan. Och det ska tydligen snöa ännu mer i eftermiddag.

**********

Darren Ferguson (Sir Alexs son) kommer troligen ta över Preston efter Alan Irvine och det kanske blir en annan skotte, John Hughes från Hibernian, som ersätter Owen Coyle som Burnleytränare. Andra alternativ: Mike Phelan från United, Steve Davies (reservlagstränare, Burnley) eller Paulo Sousa (Swansea).

Listan lär inte få många Burnleyfans att dregla av förväntan direkt…

**********

Signaturerna Sean, Pippo (journalistutbildning 70 procent England, 30 procent Dagens Nyheter), Jakob, Niklas och Almonius: stort tack. Era kommentarer värmer.

Annons

Och kan inte annat än imponeras av Lönnqvists inlägg igår. Det blir mer om Uniteds och Citys ekonomi i “läsning på engelska” på lördag. Och jag lovar att jag inte har glömt bort att skriva om Bill Shankly. Det kommer.  

**********

Och till slut tänkte jag länka till den här artikeln där fd elitdomaren Graham Poll går igenom den andra halvleken mellan Manchester United och Leeds United för att se hur många minuter som egentligen skulle ha lagts till…

Publicerad 2010-01-06 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto