Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Seb Larssons Birmingham - nästa katastrof för United?

Christensons blogg

Fortfarande kaos här i England på grund av vädret och den ena matchen efter den andra ställs in medan jag skriver det här. Men jag chansar ändå: jag skriver en blogg om Birmingham City inför morgondagens match mot Manchester United.

United måste resa sig efter smällen mot Leeds men Birmingham har varit årets positiva överraskning i Premier League (tillsammans med Burnleys hemmaspel). Alex McLeishs lag ligger åtta i ligan, bara en poäng efter Liverpool och bara tre poäng efter storsatsande Manchester City, vilket är en enastående prestation.

**********

Men detta kanske bara är början. Det kanske inte är vida känt i Sverige att Birmingham har nya ägare, med affärsmannen Carson Yeung från Hong Kong i spetsen. Likt Portsmouth är det oklart exakt vem som ligger bakom företaget som nu äger klubben – Grandtop International Holdings Limited heter det – men till skillnad från Portsmouth så verkar det här företaget ha en hel del pengar.

Annons

McLeish hade väldigt lite pengar att köpa spelare för under före detta ägarna, David Gold och David Sullivan, men nu skulle jag säga att Birmingham och Manchester City är de två klubbar som kommer att spendera mest under transferfönstret i januari. McLeish har redan köpt mittfältaren Michel från Sporting Gijon och kanske handlar hos Sunderland (Kenwyne Jones) och Liverpool (Ryan Babel) även om Babel har tackat nej till en övergång.

**********

Men pengarna ligger inte bakom Birminghams fantastiska form den här säsongen (man har släppt in näst minst mål i hela ligan tillsammans med Manchester United) eftersom GIH inte hade tagit över klubben i somras när McLeish senaste kunde spendera pengar. Nej, jag skulle vilja säga att det är till 80 procent McLeishs förtjänst.

McLeish, som har tränat Rangers och Skottland tidigare, väljer dock att berömma sina spelare. -Vi har en otrolig sammanhållning här i Birmingham. Det är bland den bästa sammanhållning jag har upplevt. Dessutom har spelarna en fantastisk inställning och vilja att vinna. De här spelarna, precis som spelarna när jag spelade för Aberdeen under Alex Ferguson, skulle sparka ner deras mormödrar på planen om det behövdes för att vinna en match…

Annons

Just det sista kanske inte är att rekommendera… men jag förstår vad han menar.

**********

McLeish spelade alltså för Sir Alex Ferguson i Aberdeen på 80-talet och erkänner villigt att han har tagit med sig en hel del av Unitedtränarens filosofi med sig in i tränarjobbet. Och det är därför Birmingham har varit en sådan framgång den här säsongen. United vann hemmamatchen med knappa 1-0 i augusti och det ska bli mycket intressant att se hur det går i morgon.

**********

För United kan 22-årige anfallaren Mame Biran Diouf göra debut. Senegalesen köptes ju från Ole Gunnar Solskjaers Molde i somras men stannade i Norge till årskiftet. Nu har han fått Carlos Tevez gamla nummer – 32 – och Ferguson är imponerad. Läs mer här.  

 

Bologna är sugna på att låna Manchester Uniteds Federico Macheda resten av säsongen. Macheda har inte fått lika mycket speltid som man kunde ha trott efter förra säsongens succé.

Annons

********** 

Landon Donovan är äntligen spelklar för Everton (som möter Arsenal borta i morgon) och konstigt nog var han inte lika kritisk mot David Beckham igår när han mötte den engelska pressen som han var när de två var lagkamrater i LA Galaxy.

Dessutom börjar Evertons skadelista krympa och spelare som Dan Gosling, Sylvain Distin, Jack Rodwell och Phil Jagielka är tillbaka i träning. Kan bli en rolig vår för Everton (för det kan ju knappast bli mycket sämre än hösten med tanke på alla skador).

********** 

Alan Irvine är Sheffield Wednesdays nye tränare. Bra för honom att få jobb så snabbt efter debaclet i Preston och bra för the Owls att få klart med en ny tränare som inte heter Alan Shearer eller Neil Warnock.

**********

Kul att se så många vettiga kommentarer om Patrick Vieiras övergång från Inter till City av Arsenalfansen här på bloggen (och som csfc_se skrev igår så är standarden på kommentarerna här imponerande hög). Angående  Kan väl som bäst sammanfattas så här: “Det gör ont, men han gjorde allt för oss och förtjänar en chans att tjäna lite pengar och komma med i Frankrikes VM-trupp). Men det hade varit en helt annan sak om det hade varit United eller Tottenham.

Annons

********** 

Chelseas tränare Carlo Ancelotti har erkänt att han kan prova Nemanja Matic – som ju köptes in i somras – som defensiv mittfältare nu när Michael Essien är borta. Ska bli intressant att se (som så är fallet).

********** 

Manchester City kan mycket väl köpa argentinske landslagsbacken Cristian Ansaldi från ryska Rubin Kazan före transferfönstret stänger.

********** 

Och så nyheten som kan knäcka vilken West Ham-supporter som helst: klubben funderar på att köpa tillbaka Marlon Harewood

********** 

Och till slut: The Daily Mail meddelar att Marseille vill köpa Johan Elmander.

Publicerad 2010-01-08 16:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto