Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vann Citys töntige vd Garry Cook matchen åt United?

Christensons blogg

Ligacupsemi-finalen mellan Manchester United och City på Old Trafford blev lika bra och spännande som alla hade hoppats på här i England. Det var länge sedan det låg en sådan förväntansfull stämning på the Guardians sportkontor före en match.

Ni vet säkert alla nu att United vann med 3-1 efter ett mål på övertid av den otrolige Wayne Rooney och gick därmed vidare med 4-3. Hade inte landslagsanfallaren slagit till så hade det blivit förlängning. Sir Alex Ferguson tyckte Rooney var mycket bättre igårkväll än när han gjorde fyra mål mot Hull i lördags och kallade anfallaren “truly world-class”.

Det är svårt att säga emot.

**********

Det var en fruktansvärt bra stämning på Old Trafford och det var länge sedan jag såg United så laddat. Och efter matchen berättade Darren Fletcher att Ferguson hade använt kommentarer från Citys vd Garry Cook för att elda up spelarna.

Annons

It seems to have worked…

**********

Jag har inte mycket till övers för Cook måste jag säga. Det finns en hel del bra ord på engelska som kan beskriva den här mannen. Här är några: berk, twit och twat (obs! not interchangeable), plank, clown, berk, twerp.

Efter den första semi-finalen besökte Cook en tillställning för City fans på en pub i New York där han bland annat sa att City var på väg att gå om United som världens största klubb samt att det bara var en fråga “när och inte om” City skulle slå United i semi-finalen och nå finalen på Wembley.

Och detta skrek han alltså i en mikrofon trots att han visste att det fanns tv-kameror på plats. Hyfsad tändvätska.

**********

Cook är mannen som kom från Nike när den där helylle killen Thaksin Shinawatra tog över City. Han har ett ego stort som en bondgård. Han verkar osympatisk och han visade hur lite han förstår om engelsk fotboll när han ville ta bort uppflyttning och nedflyttning mellan Premier League och the Championship.

Annons

Som i amerikansk sport. Ingen kan åka ur. Den högsta ligan stängs för stora delar av landet. I Cooks lilla fantasivärld hade Hulls och Burnleys supportrar aldrig fått uppleva de senaste årens äventyr. Hemska tanke.

**********

Här kan ni läsa en skrämmande intervju med mannen, gjord av the Daily Telegraph, där Cook bland annat försvarar clownen Thaksin.

**********

Rooneys framspelning till Ryan Giggs före 1-0 målet var fantastisk. En sådan passning slår bara spelare av allra högsta rang. Men totalt sett kan man väl säga att City har visat att de inte är långt efter United just nu och med tanke på det ekonomiska läget i de två klubbarna så är känslan här i England att United är på väg nedåt och City på väg uppåt.

Så njut ordentligt av den här segern nu alla Unitedfans – för nästa säsong kan det se väldigt annorlunda ut.

Annons

**********

Det var ju en hel del Premier League-matcher igår också och vi börjar på Stamford Bridge där Birminghams svit på 13 matcher utan förlust fick att abrupt slut. Joe Cole var tillbaka i startelvan när Chelsea vann med 3-0 och stod för en härlig framspelning till Florent Maloudas 1-0 mål.

Då hade det bara gått fem minuter – men det kändes som om matchen var över. Who needs Didier Drogba?

**********

Deco övertygade, Ashley Cole var suverän och Frank Lampard gjorde två mål. Chelsea har inte förlorat hemma på 35 matcher nu. -Vem hade trott att Chelsea skulle spela den bästa fotbollen i hela Premier League, sa Alan Hansen på BBC:s Match of the Day.

Chelsea har ju inte alltid stått för den mest inspirirande fotbolllen de senaste åren (speciellt under Mourinho) men just nu är det härligt att skåda Londonlagets passningsspel och rörelse.

Annons

**********

Tung kväll för Arsenal. Riktigt tung. En poäng borta mot Aston Villa (0-0) är visserligen inget katastrofalt resultat (Villa har bland annat slagit Chelsea på hemmaplan den här säsongen) men dessutom skadade sig Thomas Vermaelen och Eduardo också.

Och för att runda av en miserabel kväll så anklagade en sur Arsene Wenger Villa för att spela “långbollsfotboll”. Hardly magnanimous, is it? Visst, Arsenal kanske spelar en finare fotboll än Villa men det är ju inte så att Birminghamlaget spelar ful fotboll. Och det är väl inte olagligt att komma runt på kanterna och slå en massa inlägg. Eller?  

**********

Cesc Fabregas sköt i stolpen och Tomas Rosicky prickade ribban när det nästan hade varit enklare att göra mål. Men Villa hade en hel del chanser också. Och efter matchen var Martin O’Neill rasande när han fick höra Wengers kommentarer om långbollsfotboll och kallade det för en “hemsk förolämpning”.

Annons

Det enda positiva för Arsenal var att Samir Nasri och Nicklas Bendtner var tillbaka efter skador. Båda inledde på bänken. Och nu väntar United till helgen…

**********

Everton fortsätter att imponera. Visserligen är Sunderland ligans kanske mest formsvaga lag men David Moyes lag har en formkurva som pekar spikrakt uppåt. Landon Donovan gjorde sitt första mål i England och amerikanen har anpassat sig förvånansvärt bra efter bara några matcher. Kanske dags för alla oss som bor i Europa att sluta underskatta MLS nu.

Evertons grannar Liverpool har ju varit på jakt efter Sunderlands anfallare Kenwyne Jones och varje gång anfallaren missade en bra chans sjöng Evertonfansen “Rafa, Rafa, sign him up”. Småroligt.

**********

På tal om frukt. Finns det någon som slår en pakistansk mango? Jag tror inte det. Har man någonsin ätit en pakistansk mango så förvandlas en vanlig mango till något ganska medelmåttigt.

Annons

Signaturen Bengan föreslår Fruktkanalen.se ? Ha ha. I like it…

**********

Bara tre poäng ner till nedflyttningsstrecket för Sunderland nu. Worrying times indeed.

**********

Blackburn slog Wigan med 2-1 efter mål av Morten Gamst Pedersen och Nikola Kalinic, som bara blir bättre och bättre. Men samtalsämnet efter matchen handlade mest om hur vissa spelaragenter har fått Erik Edmans konkurrent Maynor Figueroa att fundera mer på sin lön än att spela fotboll. Wigans tränare Roberto Martinez var rasande igårkväll.

Så här sa han: “Unhappy is not the right word, I’m disgusted with what has been happening in this transfer window. We don’t want to sell him and I wanted to play him, but he is bound to find what is happening a distraction. The player is a human being.”

**********

Annons

Så här skrev signaturen Hamme 14 timmar före matchstart igår: Jag tror 3-1 till United. 2-1 in i det sista och alla tror att matchen går till förlängning…

Genialiskt.

**********

Chris Smalling på plats på Old Trafford igårkväll och då får vi väl utgå att han spelar för United nästa säsong.

**********

I the Championship slog ledarlaget Newcastle Crystal Palace med 2-0. Crystal Palace har fruktansvärda ekonomiska problem och hade bara tre spelare på bänken. Men mer om det i morgon.

God natt.

Publicerad 2010-01-28 03:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto