Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad kan Jermain Defoe hitta på i VM?

Christensons blogg

Jermain Defoe stod för alla tre målen när Tottenham slog ut Leeds ur FA Cupen med en 3-1 seger på Elland Road. Tre mål mot ett League One-lag lär inte få spanska eller brasilianska försvarare att darra på benen men Defoe har gjort 23 mål den här säsongen och jag undrar om han inte håller på att spela till sig en startplats i Englands VM-lag nu.

**********

Fabio Capello har hittills föredragit att spela med en jätte bredvid Wayne Rooney, typ Emile Heskey eller Peter Crouch, men snabbhet är ofta en avgörande faktor i internationella matcher och man får ju anta att Defoe kommer att göra fler mål än Heskey i ett VM. Men vågar Capello chansa med Tottenhamanfallaren?

**********

Vad tycker ni? Hur bra är Defoe? Är han “bara” en jätteduktig Premier Leaguespelare eller håller han hög internationell klass?

Tänka sig att Svennis tog med 17-årige Theo Walcott – som inte hade spelat en landskamp då eller ens, tror jag, en endaste Premier Leaguematch – istället för Defoe till VM 2006. Speciellt med tanke på att Wayne Rooney hade varit skadad hela våren.

Annons

**********

Defoe har alltid setts som en liten partynisse men i den här exklusiva intervjun med the Evening Standard berättar han om varför han har valt fotbollen framför alkoholen. Han dricker inte en droppe sprit och har uppmanat sina lagkamrater att ta efter honom.

Anfallaren har dessutom startat en ungdomsturnering (imaginatively called the Jermain Defoe Cup) tillsammans med en organisation för välgörande ändamål.   

**********

Äntligen en liten insikt i hur Tottenham bedriver sina transferaffärer. Så här berättar Birminghams vice ordförande Peter Pannu (ja, han heter faktiskt så): “With [Roman] Pavlyuchenko we managed to negotiate down from £13m to £10m but when we put in a written bid we were told after three days of negotiations that he was not available for sale at £15m.”

**********

Annons

John Terry-storyn rullar vidare här i England utan att avta i styrka. I gårdagkvällens korta “extrablogg” kunde ni läsa om de senaste ryktena och i dagens Mirror kan vi läsa att han har haft en affär med en annan Premier League-spelares tjej. The Sun har inte rört storyn. Än.

Det står inte vilken klubb det handlar om men jag tror inte vi har läst det sista om det här. På söndagarna brukar de riktiga bomberna komma.

Och i morgon ska Terry möta Fabio Capello.

Men nog om Terry nu för ett tag.

**********

Arsenal har tydligen inte skrivit kontrakt med försvararen från Montenegro, Stefan Savic. Spelaren hävdade igår att han var klar för the Gunners men det verkar inte som om Wenger har bestämt sig ännu.

**********

Liverpools skadesituation är på väg att börja lätta något. Rafael Benitez sa igår att Fernando Torres och Glen Johnson kan vara tillbaka om tre veckor medan Yossi Benayoun kanske kan spela om två veckor.

Annons

**********

Patrick Vieira kan spela sin första match för Manchester City på lördag mot Hull. Ska blir intressant att se hur han klarar sig. Själv tror jag att han har blivit för långsam – men jag hoppas jag har fel. Det är aldrig roligt att se en legend som är på väg  nedåt.

**********

Det fullständiga kaoset på Fratton Park fortsätter. Igår missade Portsmouth betalningen på ett stort lån och kunde ha gått under men köptes till slut av Balram Chainrai. Den Hong Kong-baserade affärsmannen är klubbens FJÄRDE ägare på ett år. Har det någonsin inträffat i en annan toppklubb?

Spelarna har fått lön för januari nu i varje fall men vad hjälper det när man fortsätter att förlora matcher. Igår dominerade man stora delar av matchen mot Fulham på Craven Cottage – men förlorade ändå med 1-0. På ett mål som såg ut att vara offside.

Annons

When you’re down, you’re down, som engelsmännen säger.

**********

Lånet från Roma, Stefano Okaka, debuterade för Fulham men såg lite valpig ut. Men efter nyheten att Andy Johnson troligen behöver en operation för att fixa sin knäskada så kan Okaka få en del chanser under våren.

Tänk vad Roy Hodgson måste önska att Brian McBride fortfarande var i klubben.

**********

Tidernas roligaste rykte. The Sun skriver att Barcelona återigen försöker ta tillbaka Cesc Fabregas till Katalonien men att de även vill ha en annan Arsenalspelare.

Vem?

Emmanuel Eboue. Ha ha ha.

**********

Avslutar med ett fantastiskt videoklipp med Dean Windass, som har slutat spelat och nu hjälper till att kommentera för Skys Saturday Soccer. Helt lysande.

-Someone has been sent off but I wasn’t concentrating so I don’t know who it was… Bara en av höjdarkommentarerna.

Annons
Publicerad 2010-02-04 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto