Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingenting stämmer för Johan Elmander just nu

Christensons blogg

När jag såg rubriken på fotbollskanalens rapport från Bolton-Tottenham kunde jag inte låta bli att höja på ögonbrynen. “Elmander spelade fram när Bolton kryssade i cupen“, stod det.

Det är i och för sig inget som helst fel på den rubriksättningen – all fakta stämmer ju. Men det är inte direkt den vinkeln de engelska tidningarna har tagit, om vi säger så. Elmander missade fyra bra chanser på en halvtimme och hemmafansen var i uppror. Framspelningen nämns mer som en eftertanke här borta.

**********

Så här skrev Andy Hunter i the Guardian:

It was Harry Redknapp’s good fortune to confront a striker in Johan Elmander whose finishing bears no relation to his work rate or price tag. Signed for a club record £10m from Toulouse in 2008 by Owen Coyle’s predecessor Gary Megson, the Bolton striker has long exhausted patience at the Reebok with a meagre return of nine goals in all competitions. His performance here suggested the Swede has done well to get that many. Bolton totally dominated the opening 35 minutes against a mediocre Tottenham display, but unfortunately almost all their early chances fell to the confidence-shorn Elmander.

Annons

The Bolton centre-forward brought the Reebok to its feet in protest after missing his fourth good chance of the first half, a figure that reflected the home side’s authority, only to redeem himself by creating Kevin Davies’s sixth goal in seven appearances against Spurs on this ground.  

**********

Rory Smith i the Telegraph var lite mer positiv angående Elmanders insats…

**********

Det är verkligen synd att det inte går så bra för Elmander just nu. Han är definitivt tillräckligt bra för att spela Premier League-fotboll och det verkar som om måltorkan har satt sig i huvudet. Det är bara hoppas att Owen Coyle ger honom fler chanser – för kommer det bara några mål tror jag det kan lossna för Elmander.

Det är egentligen otroligt hur mycket självförtroende betyder i olika sammanhang. Jag kom idag att tänka på Darko Pancev, anfallaren som var suverän för Röda Stjärnan men som tappade all tro på sin egen förmåga när han flyttade till Inter och slutade göra mål. Till slut såg han ut som en division sex-spelare.

Annons

**********

Matchen slutade alltså 1-1 och nu blir det omspel. Tottenham är knappa favoriter men verkar också ha lite problem med självförtroendet. För att inte tala om straffsparkarna. Tom Huddlestone tog över från Jermain Defoe som straffläggare – men missade även han. Vem tar nästa straff? Niko Kranjcar?

**********

Det blir även omspel mellan Crystal Palace och Aston Villa efter Stilian Petrovs sena kvittering på Selhurst Park. Synd om Palace spelare som hade kommit så nära en kvartsfinal men klubben tar nog hellre ett omspel på Villa Park och trolig tv-sändning med tanke på de pengar en sådan match inbringar. Det är inte säker att en kvartsfinal med Palace skulle ha sänts på tv men med tanke på att det nu är ett omspel så ökar chanserna.

**********

Det var en härlig match på Selhurst Park och Crystal Palace – på samma sätt som Portsmouth – vägrar att ge upp. Tänk att de har slagit ut Wolves och kryssat mot Villa sedan de satts under förvaltning och sålde Victor Moses.

Annons

**********

Neil Warnock var som vanligt rasande på domartrion.

 **********

David Elm ägnas tyvärr inte många spaltmeter i tidningarna här i England trots sin klackframspelning till Bobby Zamora i Fulhams 4-0 vinst över Svennis Notts County. Men det är oerhört positivt att han får spela och att han göra bra ifrån sig. Vi behöver lite svenska framgångar här borta nu.

Idag blev jag bland annat hånad på Guardian-kontoret för att Holland har plockat fler medaljer i vinter-OS än vad Sverige har så här långt…

-Spelar ingen roll. Ishockeyn är allt som räknas, ljög jag.

**********

Lottningen till kvartsfinalerna gjordes igår eftermiddag och som ni kanske har sett så kan det bli Chelsea-City. Mångmiljonärer mot mångmiljonärer och/eller John Terry mot Wayne Bridge. Men underskatta för all den del inte Stoke, som mycket väl kan slå City hemma i omspelet.

Annons

Chelsea v Manchester City eller Stoke City
Fulham v Bolton Wanderers eller Tottenham Hotspur
Reading or West Bromwich Albion v Crystal Palace eller Aston Villa
Portsmouth v Birmingham City

**********

Veckans fråga. Vem är spelaren? Engelsk landslagsman. Skadade sig mot Sverige men spelade igen. Vann Ligacupen, FA Cupen och en av de europeiska cuperna.

Went on to become a p**t**n. 

Nu räcker det med ledtrådar va?

**********

Mer om Milan-United imorgon naturligtvis men jag tänkte bara bjuda på de här raderna från en av söndagstidningarna.

Nemanja Vidic är på väg att skapa sig ovänner bland sina United lagkamrater på grund av sin buttra attityd. Den serbiske försvararen har återigen överraskat sina lagkamrater med aggressiva tacklingar på ungdomsspelare. Han lämnade unge Cameron Stewart i en “hög av smulor” förra veckan och missade sedan ett träningspass till helgen när han ringde och sa att han var sjuk.

Annons

Smulig hög? Jösses. Laddar serben för Milan kanske? Vilken match det kommer att bli!

**********

Glöm inte att det är Porto-Arsenal den här veckan också. För att inte tala om Everton-Sporting, Stoke-Manchester City och – ikväll – Bristol Rovers-Charlton.  

Gotta love it.

Publicerad 2010-02-15 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto