Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rooney körde hårtorken i halvtid

Christensons blogg

Wayne Rooney var återigen strålande på San Siro när United slog Milan med 3-2 och gjorde två fina nickmål. Men jag undrar om inte hans främsta insats kom i halvtid då han skällde ut en kollega för att inte göra sitt jobb. Hela laget ryckte upp sig och spelade mycket, mycket bättre i den andra halvleken.

**********

Så Rooney körde alltså hårtorken i paus. Are you Fergie’s son in disguise? Inte konstigt att Ferguson älskar den Liverpoolfödde anfallaren. Men var det Rooney skällde ut?

En portugisisk ytter tydligen… Och Darren Fletcher om man får tro vissa rapporter.

**********

Nani inte bara sprang fel (eller för lite eller båda) utan hade även lämnat inläggsdojorna hemma. Rooney fick vänta tills den 65:e minuten före  han fick chansen att testa Dida från ett inlägg och gjorde mål direkt på inbytte Antonio Valencias sköna framspelning. Och det ska sägas direkt att det inte var en enkel nick. Tvärtom så var den svår. Men Rooneys position var perfekt och nicken kunde inte ha varit bättre placerad. Världsklass.

Annons

Fletchers framspelning till Rooneys andra mål var suverän. Milans markering bedrövlig.

**********

Ronaldinho är så tekniskt briljant att jag undrar om han kunde ha gjort Paul Scholes mål – med flit.

**********

Rooney är så inflytelserik och så komplett att jag undrar om han kanske inte är Fergusons bästa värvning någonsin. Visst, Eric Cantona och Peter Schmeichel kom otroligt billigt och på det sättet kanske representerar bättre affärer men fransmannen var bara i klubben i fem år.

Rooney är bara 24 år gammal men har redan spelat för United i fem år. Schmeichel och Roy Keane är de enda som kan utmana Rooney om att vara Fergusons bästa värvning. Eller vad tycker ni? Eric Djemba-Djemba? No?

Fabio Capello måste bli kallsvettig varje gång Rooney går in i en tackling.

**********

Skön kommentar från Neil Warnock två dagar efter han fick ett utbrott på en linjeman som gav Aston Villa en felaktig hörna i cupmötet: “My wife reminded me that in the last round we got a corner against Wolves and it was a goal-kick and we scored the first goal that way…”

Annons

**********

Everton slog Sporting Lissabon med 2-1 på Goodison Park men i slutändad kändes det nästan som en förlust. Miguel Veloso gjorde portugisernas viktiga bortamål med bara tre minuter kvar efter tabbar av Sylvain Distin (som blev utvisad) och Jack Rodwell.

Everton were on easy street but ended up in a cul-de-sac, skrev en tidning här i England som en bra sammanfattning.

David Moyes var så rasande att han lämnade presskonferensen medan tolken fortfarande oversatte hans ord till den portugisiska pressen.

**********

Måste säga att jag tyckte Steven Pienaar visade prov på sin härliga teknik när han gjorde 1-0 målet men annars var det en mörk, mörk dag för the Toffees. Tim Cahill skadade sig, Distin är nu avstängd och till råga på allt så kommer inte Marouane Fellaini kunna spela igen den här säsongen på grund av en operation.

Annons

Och jag som har för mig att det var några Liverpoolfans som inte tyckte att Sotirios Kyrgiakos skulle ha blivit utvisad för sin tackling i derbyt… 

**********

Arsenal tar sig an Porto i en av kvällens Champions League-matcher och även Arsene Wenger har stora skadeproblem. William Gallas, Manuel Almunia, Alex Song, Andrei Arshavin och Eduardo saknas och Portos Fernando Belluschi har varnad Cesc Fabregas att han kommer få en väldigt tuff kväll på Estadio do Dragao.

**********

-Vi kommer att sätta mycket press på Fabregas så att han inte kan vara den där länken mellan mittfältet och anfallet. Vi har förberett oss väldigt länge för det här vi är redo för det här slaget, säger Belluschi.

Intressant. Lätt att säga att man ska plocka bort Cesc, svårare att göra det.

Men trots alla problem och det faktum att Arsenal troligen kommer att spela med Nicklas Bendtner ensam på topp är de engelska tidningarna ganska övertygade om att Arsenal kommer att gå vidare ganska lätt.

Annons

Jag är inte lika säker.

**********

Inget engelsk lag har någonsin gjort fler än ett mål i en Champions League match på Dragao.

**********

Manchester City är uppe på den åtråvärda fjärdeplatsen efter 1-1 borta mot Stoke och sen kvittering av Gareth Barry. Men Stokes tränare Tony Pulis var rasande efter matchen och sa att fotbollförbundet borde titta på vissa incidenter under matchen och kanske till och med stänga av Patrick Vieira för en pungspark mot Glenn Whelan.

Men han var stor nog att erkänna att Abdoulaye Fayes utvisning var korrekt.

City kom faktiskt undan med blotta förskräckelsen eftersom Ryan Shawcross övertidsmål underkändes.

City-Liverpool på söndag. Vilken match.

**********

Leeds hade chansen att rycka ifrån Charlton i League One men förlorade hemma mot Walsall. Aj, aj, aj. Walsalls vinstmål kanske inte ens var över mållinjen men Leeds tränare Simon Grayson erkände: -We were dire in the first half. It was unbelievable. We made ragbag decisions.

Annons

Dire. A good word.

**********

Nästan full omgång i Championship också:

Derby-Preston 5-3. Nigel Cloughs Derby bara åtta poäng en kvalplats till Premier League nu. Darren Ferguson i Preston har dock stora problem. Kan Fergies pojke ha råd med ett misslyckande till?

Nottingham Forest-Sheffield United 1-0. Robbie Earnshaw gjorde sitt 150 mål i karriären men Uniteds tränare Kevin Blackwell var rasande efter Darius Hendersons utvisning. -Jag är skitförbannad men kan inte säga något. Vi tränare har inga rättigheter längre.

Strong words.

Cardiff-West Brom 1-1. Oavgjort i toppmötet men West Brom dominerade och borde ha vunnit. Cardiffs Peter Whittingham gjorde hemmalagets mål men skadade sig sedan. Ett tungt avbräck för walesarna.

Blackpool-Middlesbrough 2-0. Aj, aj, aj. En spelare som Gordon Strachan köpte för nio år sedan när han tränade Southampton, Brett Ormerod, gjorde första målet efter misstag av fd Arsenalspelaren Justin Hoyte.

Annons

**********

Skulle gärna skriva 1200 tecken om Carlisle-Huddersfield i League One men det är på tiden att jag skaffar mig ett liv.

Ciao (until tomorrow that is).

Publicerad 2010-02-17 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto