Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fabianskis katastrofkväll

Christensons blogg

Arsenal gjorde en ok insats mot Porto på Dragao-stadion och Sol Campbell imponerade när han gjorde Champions League-comeback. Ändå förlorade Arsene Wengers manskap med 2-1 och går en oviss andra match till mötes. Anledningen? Lukasz Fabianskis katastrofkväll.

**********

Först gick ett lågt inlägg under den stackards reservmålvakten och sedan plockade han upp en bakåtpassning från Campbell som ledde till en snabb frispark och 2-1 till Porto. Wenger var rasande på domaren Martin Hansson för att Porto fick ta den snabba frisparken, men såvitt jag vet gjorde svensken inget misstag.

Och på engelsk tv satt Andy Townsend och sågade Arsenalspelarna för att de inte hängde med. Men jag frågar alla er som spelat fotboll: hade ni reagerat tillräckligt snabbt för att stoppa den snabba frisparken? Är det inte så att man som spelare förväntar sig att målvakten ska organisera en mur på linjen och det ska ta en evig tid före frisparken slås?

Annons

Nej, istället för att såga Arsenalspelarna tycker jag vi ska berömma Portospelarna.

**********

Stor diskussion här – som i resten av världen naturligtvis – om Hanssons insats. Alla experter – inklusive Graham Poll i the Daily Mail – säger att Hansson inte gjorde någon missstag men att han skulle ha använt lite “commonsense” och hållt i bollen lite längre så att Arsenal hade någon chans att försvara sig.

Jag vet inte jag…

Och det är ju inte så att Arsenal aldrig slår snabba frisparkar. Gjorde inte Thierry Henry mål på en snabb frispark i en toppmatch en gång? Var det mot Chelsea?

**********

Tror inte att Fabianski väljer att läsa några tidningar idag – här är rubrikerna:

What a shambles – Daily Telegraph

Gift of the Fab – The Mirror

Fabianski’s horror show leaves Arsenal furious and frustrated – The Guardian

Annons

Fabianski hands victory to Porto – The Times

Wenger S-Martin – The Star (very clever with the headlines those tabloids…)

**********

Måste erkänna att jag smålog när Campbell gjorde sitt nickmål. Vilken säsong 35-åringen har haft. I september blev han uppsnurrad av Morecambeanfallarna när han spelade för Notts County i den engelska fjärdedivisionen – och fyra månader senare gör han mål för Arsenal i en Champions Leagueåttondel.

Helt otroligt egentligen. Och fascinerande. Det verkar som om han aldrig varit borta från Arsenal och Champions League-fotboll. Det är imponerande på samma sätt som att Ledley King aldrig tränar men ofta är suverän när han väl spelar.

Paul McGrath var ju en något annorlunda historia. Han tränade ju inte heller så mycket på grund av knäproblemen – och var dessutom ibland full eller bakfull när han spelade. Men var ändå strålande ofta. Om det är imponerande eller inte låter jag vara osagt.

Annons

**********

Jim Beglin, expertkommentatorn på ITV, är ändå övertygad om att Arsenal kommer att gå vidare. -Jag undrar jag om Porto har tillräckligt med tro och tillräckligt med expertis för att gå vidare, sa han igårkväll.

**********

 Newcastles anfallare Andy Carroll har börjat göra mål igen nu när han ska inför rätta för ett krogslagsmål. Det blev två mål när Newcastle slog Coventry med 4-1 och ryckte i Championshiptoppen. Den unge anfallaren har nu gjort fyra mål på fyra matcher.

Stackars Crystal Palace. Tufft, sent, baklängesmål mot Villa i Cupen i helgen och tung 1-3 förlust hemma mot bottenkollegan Reading igår. Och idag träffar Neil Warnock klubbens förvaltare för att få reda på om han kan/bör stanna som tränare.

**********

Och jag måste säga att jag inte alls tycker om det senaste Champions League-upplägget. Michel Platini säger att han försöker göra allt för de mindre klubbarna men att ha Champions League åttondelarna över fyra veckor istället för två veckor förstör ju bara för de mindre klubbarna och deras publiksiffror.

Annons

Ett solklart exempel: Crystal Palaces framtid kan hänga på tv-pengarna de kunde fått från omspelet mot Villa men nu lär det inte bli något tv-framträdande eftersom ITV kan välja en Champions League-match den kvällen.

Jävligt trist.

**********

Boltontränaren Owen Coyle har sagt att han stöttar Johan Elmander och tror att det kommer att lossna för svensken. Igår fick Elmander 90 minuter mot Wigan på en urusel plan men jag kan ju inte tänka mig att svensken får spela när Ivan Klasnic är frisk (om han inte börjar spruta in mål förstås).  

**********

Jag har blivit kritiserad för mycket under mitt liv men häromdagen tog priset. Frugan började gapskratta när jag körde mina patenterade svenska grodljud för ettårige Lucas.

Kvack, kvack, koaaack, koaack, körde jag, som vilken annan svensk som helst.

Vet ni vad grodorna säger i England? Ribbit.

Annons

Ribbit? Skämtar de med oss?

Hur är det möjligt? Hur kan djur säga två olika saker? Det är som grisarna antar jag. Nöff på svenska och ionk på engelska (hur stavar man oink?).

Frugan låg på golvet och asgarvade när jag körde mitt första “nöff”.

Trist.

**********

Liverpool-Unirea Urziceni och Fulham-Shakhtar Donetsk ikväll. Och likt Ajax-Juve (bloggkrig, bloggsåpa ha ha, jag håller mig neutral PHy…) har Fulham-Shakhtar fått extra krydda efter varuhuset Harrods (som ägs av Fulhams ägare Mohammed Al-Fayeds) slängde ut Shakhtarspelarna för att de inte var tillräckligt uppklädda.

Ha ha. Undrar om de kommer att vara tända på Craven Cottage ikväll.

**********

Dagens bästa rykte: Joe Cole (vars kontrakt går ut i sommar) till Manchester United. Mycket intressant.

Publicerad 2010-02-18 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto