Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

David Moyes lilla blå armé

Christensons blogg

Everton stod för omgångens insats här i England när man slog mästarna Manchester United med 3-1 hemma på Goodison. Det var ytterligare en fantastisk insats av David Moyes män, som ju nyligen slog Chelsea hemma också.

Jag undrar jag var Everton kunde ha legat i tabellen om de inte hade drabbats av alla dessa skador – och om bortaformen varit något bättre. Hade de haft lika många poäng som Arsenal? Inte alls omöjligt.

**********

Everton hade bara vunnit en av de senaste 29 Premier Leaguematcherna mot United och saknade stjärnorna Tim Cahill och Marouane Fellaini igår. Och United kunde inte skylla på Champions Leaguematchen i tisdags eftersom Everton spelade samma dag, även om det var hemma mot Sporting.

Moyes är en skön snubbe och sa efter matchen: -Ja, det var tur för mig att mina byten gick hem idag för mot Sporting var de en katastrof…

Annons

**********

Moyes berättade även – med glimten i ögat – att Landon Donovan inte ville spela eftersom han var krafigt förkyld. -Han kom till mig på morgonen och sa att han inte trodde att han skulle kunna spela eftersom han hade en besvärlig förkylning. Jag sa till honom att spelare i England inte missar matcher på grund av förkylningar.

-Men han är ju från Los Angeles och kanske aldrig varit förkyld förut… men han såg lite bättre ut senare på dagen och vi bestämde oss för att han skulle spela.

**********

Donovan var kanske bäst på plan – men vad vet vi egentligen om ungdomarna som avgjorde: Jack Rodwell och Dan Gosling?

Rodwell är bara 18 år men ni kanske kommer ihåg honom från U21-EM förra sommaren där han bland annat gjorde mål mot Tyskland. Hans farbror (eller morbror, man vet ju aldrig på det här språket (engelskan)) Tony, spelade professionell fotboll för Blackpool.

Annons

Den unge talangen kan spela på mittfältet men började karriären som mittförsvarare och expertkommentatorn och före detta Arsenalanfallaren Alan Smith sa så här om Rodwell: -Han är redan en mycket bra spelare och jag pratade med David Moyes och han ser honom långsiktigt som en mittförsvarare. Jag tror faktiskt att han kan bli lika bra som Rio Ferdinand.

Oroväckande för Everton: Det ryktas om att Manchester United är intresserade av att köpa 18-åringen.

**********

Här kan ni läsa om vad Mikel Arteta har att säga om Rodwell. Han jämför honom också med Ferdinand.

**********

Gosling har hunnit bli 20 år och kom till Everton för två år sedan från Plymouth Argyle. Även han har representerat Englands ungdomslag och spelade för U19-laget i EM förra sommaren när de nådde finalen mot Ukraina.

Det var ju Gosling som avgjorde FA Cup-mötet mot Liverpool förra säsongen och är en mer offensiv spelare än Rodwell.

Annons

Här berättar hans fotbollstränare på skolan i Devon varför Gosling har blivit så bra.

Bland annat säger John Charles att Gosling var väldigt duktig på att lyssna på instruktioner – även som 10-åring. -Det är inte många 10-åringar som orkar koncentrera sig speciellt länge, men det kunde Dan, säger Charles.

**********

Vi lär nog få höra mer om både Gosling och Rodwell i framtiden: när de spelar för Everton och – troligen – det engelska a-landslaget.

**********

Tack för trevliga kommentarer efter Justin Fashanubloggen. Ska kanske försöka skriva fler sådana bloggar som handlar om personer som har haft en stor betydelse för den engelska fotbollen, på ett eller annat sätt.

**********

Nu ska jag gå till jobbet. Resten av helgens matcher avhandlar jag i morgondagens blogg. Tyckte bara att Everton var värda en liten hyllning så här på söndagsförmiddagen.

Annons
Publicerad 2010-02-21 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto