Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan "the Red Knights" verkligen rädda United från Glazers?

Christensons blogg

Ryktena har pågått ganska länge. Ett gäng rika Unitedsupportrar planerar att köpa United från the Glazers. Fram tills igår kväll kändes det som en våt United-dröm, en utopi som aldrig skulle förverkligas.

Men igår började rapporter sippra fram här i England att en grupp som inom media kallas the Red Knights har träffats för första gången för att diskutera ett eventuellt köp av United.  

**********

Hur mycket skulle det kosta? Cirka 11 miljarder kronor. Har de råd? Ja, kanske, faktiskt, om man tittar på vilka personer som är inblandade. Jim O’Neill, chefsekonomist på Goldman Sachs, kan mycket väl komma att leda diskussionerna med Glazers (om det nu blir några).

Mike Rawlinson, som rådgav United när de köptes av Glazers för fem år sedan, är också inblandad. Likaså Paul Marshall från Marshall Wace och Richard Hytner från världsberömda reklambyrån Saatchi & Saatchi.

Annons

Det här är seriöst rika personer med enormt inflytande i “the City” , Londonds finansiella distrikt.

**********

The Glazers sa igår kväll att United inte är till salu men om “the Red Knights” kommer i närheten av en tio-elva miljarder kronor så kan det här bli väldigt intressant.

**********

Här kan ni läsa The Times utmärkta artikel om händelserna. Very exciting. O’Neill är tydligen bekant med Sir Alex Ferguson.

The plot thickens…

Fortsättning följer.

**********

Intressant statistik angående Arsenal och vilka lag som har spelat fulast mot Arsene Wengers lag de senaste säsongerna. Högst upp på listan: Aston Villa. Längst ner på listan: Stoke City med ett genomsnitt på 12 frisparkar emot sig per match mot Arsenal. Det är inte speciellt mycket.

Dirty Stoke? Det verkar inte som det.

Annons

**********

Wales förbundskapten John Toshack har pratat med Aaron Ramsey och sa att Arsenalspelaren “var på förvånansvärt bra humör” efter operationen. Det låter ju positivt. Låt oss hoppas att Toshack har rätt när han säger att Ramsey kan vara tillbaka så tidigt som september.

**********

Så gårdagens fråga: Vilken målvakt (som har spelat fler än fem ligamatcher den här säsongen) har sämst räddningsprocent?

Många av er gissade på Manuel Almunia, vilket jag nog också hade gjort om jag inte suttit med facit i hand. För rätt svar är nämligen David James. Englands landslagsmålvakt alltså. Och detta visste (gissade) izzydizzy, Vicke Hallon, Kildo, Spursaren och Viktor Lindgren. Högst imponerande.

**********

En tankeställare: Warren Aspinall, som blev köpt för rekordsummor av Everton och Aston Villa, har erkänt att han drogs ner i stora spelskulder och alkoholproblem efter karriären.

Annons

En gång för två år sedan satt han på en tågräls och funderade på att begå självmord.

Aspinall tog sig samman – men hans berättelse är en varning för spelare som tror att livet efter karriären är enkelt.  Det är det inte.

**********

Neil Warnock har lämnat krisdrabbade Crystal Palace och skrivit tre-års kontrakt med QPR. Tråkigt tycker jag. Nu undrar jag om inte stackars Palace åker ur. Jag antar – och hoppas – att de fick ganska bra betalt för Warnock.

**********

England mot Egypten i landskamp i morgon och Wayne Rooney hoppas han kan spela från start.

Publicerad 2010-03-02 01:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto