Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Portsmouth verkligen vinna FA Cupen?

Christensons blogg

Både ligamatcher och FA Cupen den här helgen och vi börjar naturligtvis med världens äldsta cupturnering. Portsmouth stod för helgens insats med 2-0 segern hemma mot Birmingham.  Frederic Piquionne gjorde båda målen.

Den krisdrabbade klubben kommer troligen att tjäna runt 15 miljoner kronor på att ha nått Wembley och semi-finalen mot Tottenham eller Fulham. Kaffepengar med tanke på deras skulder men vartenda öre är viktigt just nu.

**********

Birmingham skulle ha reducerat med sju minuter kvar men assisterande domaren såg inte att bollen hade gått över mållinjen och Pompey var på väg till Wembley.

-They can break many things but they cannot break our spirit, sa en nöjd Avram Grant efter matchen.

**********

Fulham-Tottenham i lördags var ingen höjdare (0-0) och nu blir det omspel medan Aston Villa vände mot Reading på bortaplan och gick vidare efter ett klassiskt hat-trick av John Carew.

Annons

John Terry var det stora samtalsämnet på Stamford Bridge efter Chelseas 2-0 vinst mot envisa Stoke City. Lagkaptenen gjorde 2-0 målet efter 67 minuter och Chelseafansen sjöng “There’s only one England captain” – trots att tre olika spelare hade armbandet på sig i onsdags mot Egypten och Terry inte var en av dem…

Chelsea-Villa i den andra semi-finalen alltså. Båda semi-finalerna ska bli riktigt roliga.

**********

I Premier League vann Arsenal med 3-1 mot Burnley och det var väl inget konstigt med det med tanke på att Brian Laws lag har den sämsta bortastatistiken i hela det professionella ligasystemet.

Men det gladde mig att högeryttern i min engelska startelva i VM – Theo Walcott – var suverän. Han gjorde ett mål och skulle ha haft minst två assist om inte framspelningarna hade gått rakt till målsumparen nummer ett Nicklas Bendtner.

Annons

**********

 -He could have scored six or seven goals, sa Alan Shearer på Match of the Day.

-He rarely wears those though, svarade Gary Lineker.

**********

Arsenalspelarna hade t-tröjor på sig före matchen med “Get well soon Aaron” och svarta armband på sig under matchen för att hedra Keith Alexander.

Cesc Fabregas har nu gjort 14 mål den här säsongen. Tangerat Premier League-rekord för en Arsenalmittfältare. Tangerat med vem? Den här mannen.

**********

Manchester United vilade en hel del spelare mot Wolves borta men lär inte bli bötfällda av fotbollförbundet eftersom de vann med 1-0 efter Paul Scholes-mål.

Darren Fletcher satt på bänken, Wayne Rooney var inte ens med i truppen och United, i all ärlighet, spelade inte speciellt bra. Wolves hade en jättechans på slutet och och Carlo Ancelotti måste ha satt sin Birra Moretti eller Chianti-vin i halsen när Sam Vokes sköt över helt fri från en två-tre meter.  

Annons

Men det viktiga för United var naturligtvis de tre poängen och på tal om Scholes: målet var det 100:e i Premier League för den rödhåriga giganten. Här kan ni njuta av 10 klassiska Scholes-mål (luta er tillbaka och kom ihåg varför ni älskar fotboll, det spelar ingen roll vilket lag man håller på).

**********

Stat attack: Uniteds senaste åtta Premier League-matcher utan Rooney i laget? Åtta vinster…

Sug på den karamellen ni…

**********

Katastrofal förlust för West Ham hemma mot Bolton men kul för oss svenskar att Johan Elmander fick spela från start trots måltorka och det fakutm att Ivan Klasnic var med i truppen. Är han Boltons Emile Heskey månne? Med tanke på missen i andra halvlek så kan man ju undra…

Åtta mål på 10 matcher mot West Ham för Kevin Davies. Om Bolton mötte West Ham varje vecka skulle King Kev garanterat sitta på planet till Sydafrika.

Annons

Måste dessutom säga att Boltons sydkorean, Chung-Yong Lee, har varit grymt bra den här säsongen. Vilket fynd av Gary Megson.

Notera även att Boltontränaren Owen Coyle satsade offensivt trots att det var bortaplan och att lånet från Arsenal, unge Jack Wilshere, gjorde lagets andra mål.

**********

Everton krossade Hull hemma med 5-1 och Mikel Arteta var suverän. Spanjoren gjorde två mål och stod för en assist. Tänka sig att Everton bara är åtta poäng från en Champions League-plats. Kan Everton klara det omöjliga?

Vem vet? Det återstår 10 matcher.  

Läs den här artikeln och kolla hur mycket viktigare Arteta verkar vara för Everton än Tim Cahill (see grafiken).

**********

Veckans fråga Vilken spelare (såvitt jag vet) har gjort flest mål med huvudet under en Premier League-säsong? Wayne Rooney har gjort hela fem den här säsongen – men det är inte han.

Annons

**********

Det var allt för den här gången. Jag hoppas dock få med lite fotboll från de lägre divisionerna senare i veckan.

Publicerad 2010-03-07 22:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto