Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Behöver Arsenal verkligen Cesc Fabregas?

Christensons blogg

Arsenal krossade Porto med 5-0 på Emirates igår och konstigt nog var det ingen som längre pratade om Martin Hansson och den snabba frispark som han lät Porto lägga i den första matchen.

**********

Och det var bara före matchen alla pratade om Cesc Fabregas. Efter matchen pratade alla om Samir Nasri.

Jag skojade naturligtvis lite när jag skrev rubriken “Behöver Arsenal verkligen Cesc Fabregas?” Vartenda lag i världen skulle behöva en Fabregas i truppen. Det jag ville poängtera var väl mer att Arsenal klarar sig förvånansvärt bra utan kaptenen. Och William Gallas för den delen.

**********

Nu var Porto riktigt dåliga – They haven’t got a clue defensively, sa Tony Adams i tv-studion – men det var flera saker med Arsenal som imponerade.

Nicklas Bendtner reste sig efter kritiken i lördags och gjorde ett hat-trick

Annons

Nasri tog över från Fabregas och gjorde ett av de snyggaste målen i Europa den här säsongen

– Försvaret höll tätt trots att nyckelspelaren Gallas saknades.

Andrei Arsjavin lekte med motståndarna trots att Wenger sagt att han inte var i bästa form efter skadan

**********

The Sun var så imponerade av dansken de körde den här baksidan (framsidan på sporten om ni förstår vad jag menar): Mr Nicklas Bendtner: AN APOLOGY – He is a great striker after all!

Artikeln började: The Sun today unreservedly apologises to Nicklas Bendtner after his stunning treble sent the Gunners storming into the Champions League quarter-finals. Yesterday we may have inadvertently given the impression that Bendtner could not hit a cow’s arse with a banjo after his Burnley misses. But last night the giant striker proves us wrong.

Annons

**********

Arsenalspelarnas betyg i dagens tidningar:

Almunia 7

Sagna 6
Campbell 7
Vermaelen 7
Clichy 7

Diaby 7
Song 7
Rosicky 7

Nasri 9
Bendtner 8
Arsjavin 8

Rosicky kunde väl ha fått en åtta också, eller vad säger ni?

**********

Nu är tiden rätt att tackla United och Chelsea, sa en kaxig Arsene Wenger efter matchen.

Vi har hört det förut och vad har hänt? 1-3, 0-3 och 0-3. Hemma.

**********

Och så har vi ju United-Milan ikväll förstås. Return of the David Beckham circus.

Jag är ganska övertygad om att Beckham kommer att få en fantastisk mottagning på Old Trafford ikväll. Och det är ju inte mer än rätt. Han gav allt för klubben i 10 år och hade en stor del i de framgångar United firade från 1993 till 2003.

Och nu leder ju dessutom United med 3-2 från första matchen så fansen kan kosta på sig att vara lite extra storsinta.

Annons

**********

Wayne Rooney var ju skillnaden mellan de två lagen i det första mötet. Men nu hävdar Ronaldinho att Milanspelarna har studerat videos av Rooney och vet hur de ska stoppa honom.

Er, skulle ni inte ha tänkt på det lite tidigare?

 **********

Enda chansen att det ska bli spännande ikväll är ju att Milan tar ledningen men jag undrar jag om de klarar ens det.

**********

Här kan ni läsa vår stora förhandsartikel på the Guardian inför matchen.

Här har ni de troliga laguppställningarna och ni som kan något om italiensk fotboll får väl kommentera om vilka misstag våra reportrar har gjort på Milans elva.

United: Van der Sar – Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra – Scholes, Fletcher, Park – Valencia, Rooney, Nani.

Milan: Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Pirlo, Ambrosini – Pato, Ronaldinho – Huntelaar, Borriello.

Annons

Vad? 4-2-2-2? Hmmm.

**********

Otroligt vikti seger för Sunderland mot Bolton Wanderers igårkväll. Till slut lossnade det för Steve Bruces dyra trupp. Efter nästa fyra månader och 14 Premier Leaguematcher så vann laget från Wearside.

Fraizer Campbell gjorde mål efter 44 sekunder och Darren Bent hjälpte till med ett hat-trick.

-Det har varit en lång, lång vinter – och då snackar jag inte bara om vädret, sa Bruce efter matchen. -Det har varit otroligt tufft och ikväll känner jag bara en enorm lättnad.

**********

Birmingham slog Portsmouth borta medan Jonas Olssons West Bromwich tog en otroligt viktig seger i the Championship. Roberto Matteos lag slog Sheffield Wednesday med 1-0 utan att spela speciellt bra.

Det var bara lagets andra seger på sju matcher men det var framför allt spelarnas vilja och jävlar anamma som imponerade. Det hade varit lätt att hänga med huvudena – men istället så malde man ner Wednesday och vann tack vare ett kanonskott från Robert Koren med 11 minuter kvar.

Annons

**********

Stackars Crystal Palace förlorade hemma mot Bristol City medan bottenlaget Peterborough vann igen (mot Sheffield United). Troligen för sent för Posh att vakna nu dock – man har fortfarande 10 poäng upp till nedflyttningsstrecket.

**********

Veckans fråga i måndags var lite av ett fiasko, måste jag tyvärr erkänna. När jag började titta på era svar och tänka “hmm, shearer är ingen dum gissning” eller “andy cole, varför inte?” eller “Les Ferdinand, good guess!” så tittade jag återigen på min källa och såg till min fasa att jag ställt frågan fel.

Jag frågade “Vilken spelare har gjort flest mål med huvudet under en Premier League-säsong?” men skulle ha frågat “Vilken skytteligavinnare har gjort flest mål med huvudet under en Premier League-säsong?”

Annons

Detta ändrar ju parametrarna något men jag väljer att framhäva de som gissade rätt (Henka, Holmgren och Thomas): svaret är nämligen Teddy Sheringham med sex mål för Tottenham säsongen 92-93. Wayne Rooney kan gå om honom den här säsongen och övriga spelare på fem nickade mål på en säsong är Cristiano Ronaldo, Didier Drogba och Dion Dublin.

Stora pluspoäng till er som gissade på Dublin. En klassiker. Mannen som bröt nacken men som kom tillbaka.

PHy och Linhem. Aj aj aj, vad nära.

**********

Shearer gjorde tydligen 46 nickade mål under hela sin Premier League-karriär – men så spelade han också 14 säsonger. Det är bara 3.28 i snitt…

**********

Signaturen “Redwan“: Ha ha. Ingen som har frågat mig om jag ska vara med i Football Weekly än. Konstigt. Får ändra på det.

Jag älskar förresten James Richardson (säg inget till frugan). Vilken legend.

Annons

Övrebo (hemskt uttal) missed so many penalties he could probably play for England. Ha ha.

Publicerad 2010-03-10 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto