Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Viktig seger för Chelsea, ännu viktigare för Arsenal

Christensons blogg

Om man ser nyktert på Arsenals seger mot Hull (och jag gör det eftersom jag jobbade till midnatt igår och var uppe klockan sju i morse) så var en 2-1 vinst  mot ett bottenlag som fick en man utvisad efter 46 minuter inte speciellt imponerande.

Men med tanke på hur Arsenal vann matchen – mål på övertid av Nicklas Bendtner – så undrar jag om inte de här tre poängen kan bli väldigt avgörande för Arsene Wengers manskap när vi når slutet av ligan. Hull hade bara förlorat en hemmamatch på sex månader och tiden höll på att rinna ut för Arsenal.

**********

Men då klev alltså “Super-Nic” (som Bendtner nu kallas bland Arsenalfansen på Guardiankontoret) fram och avgjorde matchen, trots att han inte såg ut att få kontroll på sina långa ben.

Det är i sådana lägen som en ligatitel kan avgöras. Tidigare i matchen kunde Sol Campbell mycket väl blivit utvisad (vid straffsituationen och vid en tackling i andra halvleken som kunde resulterat i ytterligare ett gult kort) och nog skulle Boaz Myhill ha hållit Denilsons skott i den 93:e matchminuten?

Annons

Men nu gjorde han inte det och Arsenals titeldrömmar lever.

**********

-Vi är trötta nu, inget snack om saken, erkände Arsene Wenger efter matchen. “But we’ll keep going”.

Och det här är nog en av de roligaste bortförklaringarna jag har hört från en spelare som orsakat en solklar straff (Sol Campbell): -“I think he came from an offside position and the ball was behind his head so technically it was a coming together.”

Ha ha ha. Good old Sol. Good to have him back.

(Och ja, jag vet mycket väl att det var offside före straffincidenten men man spelar tills domaren blåser – och då var det en solklar straff. Jag köper inte snacket om att det var offside så därför var det ingen straff och det tror jag inte någon annan gör heller. Om man inte håller på Arsenal förstås…)

Annons

**********

Så Arsenal hänger på – men Chelsea och United är fortfarande favoriter. Chelsea saknade Ricardo Carvalho, Petr Cech och Henrique Hilario mot West Ham men vann lätt ändå med 4-1. Tredjemålvakten Ross Turnbull hade inte mycket att göra – han var chanslös på Scott Parkers pärla – men han lär testas betydligt mer på tisdag mot Inter om han får stå igen.

Florent Malouda gjorde ett av målen och är verkligen i storform. Han var Chelseas bästa spelare igår.

**********

En intressant och välskriven artikel av Paul Hayward hittar ni här om att Chelsea inte bara har en kapten, utan två: John Terry och Didier Drogba.

Anfallaren har verkligen blivit en ledare på planen. Mer så än Ballack och co.

**********

West Ham hade inte mycket att hämta och vilade till och med Carlton Cole eftersom han dras med en lättare knäskada. Varför riskera honom i en match som vi ändå lär förlora, tänkte nog Gianfranco Zola.

Annons

Intressant att se 19-årige vänsterbacken Fabio Deprela göra Premier League-debut och vi kan väl också nämna att Kieron Dyer spelade från start för sjätte gången – på tre år.

**********

Tottenham slog Blackburn rättvist med 3-1 på White Hart Lane även om det såg lite darrigt ut försvarsmässigt ibland. Två mål till av Roman Pavlyuchenko och ytterligare en briljant insats av Gareth Bale. Hans framspelning till 3-1 målet var perfekt. Inch-perfect.

**********

Howard Webb var katastrofalt dålig (han kan väl inte få dömma i VM) men om vi ändå pratar om domare kan så måste jag bara nämna den här kommentaren från matchen Watford-Peterborough: Matchen var inte speciellt bra. Spelarna var riktigt dåliga. Men matchen var väldigt väldömd.

Skönt att se.

**********

Tungt för Blackburns målvakt Paul Robinson att tvingas utgå på grund av skada när han jagar en plats i VM-truppen. Men hyllningen han fick från hemmapubliken måste ha värmt honom.

Annons

**********

Skönt för Johan Elmander att få göra mål i Boltons 4-0 kross av Wigan. Bollen tog på Chris Kirkland före den tog sig in i buren och det måste ha varit en fantastisk känsla för Elmander.

Intressant dessutom att Coyle plockade ut Kevin Davies (och inte Elmander) när Ivan Klasnic byttes in med 16 minuter kvar.

Och när till och med Fabrice Muamba gör mål så vet man att saker och ting är på väg åt rätt håll. Han har inte gjort mål på två år, den unge engelsmannen.

Kan bli en rolig vår för Bolton.

**********

Bye Bye Burnley. Brian Laws har vunnit en av 11 matcher sedan han tog över från Owen Coyle och gårdagens 1-2 hemma mot Wolves var nog spiken i kistan. Jag kan inte tänka mig att de reser sig efter det här. Burnley åker ur.

Otroligt viktig seger för Wolves och jag måste säga att jag gärna ser att Midlandslaget klarar sig kvar. Jag tycker Mick McCarthys lag har gjort tillräckligt för att få chansen en säsong till i Premier League. Matthew Jarvis är en härlig spelare och hans 1-0 mål igår var anfallsspel när det är som bäst (han petade bollen ena sidan av Brian Jensen och sprang runt på den andra).

Annons

**********

Aston Villa spelade 0-0 borta mot Stoke och även om man har två matcher mindre spelade än Spurs så verkar man sakteliga tappa mark i jakten på den där fjärdeplatsen. Mars har inte varig någon bra månad för Martin O’Neills gäng när det gäller ligaspelet.

“March is about as popular with Martin O’Neill as it was with Julius Ceasar,” skrev Joe Lovejoy i the Observer.

Vad gick snett för Julius Ceasar i mars (förutom att han dog förstås…)?

**********

Signaturen Rille skriver följande kommentar om min blogg klockan 09.40 på söndagsmorgonen:

“fy fan vilken usel blogg du har…läser mycket hellre Anton Forss blogg fast jag inte är alls lika intresserad av tysk fotboll..han skriver passionerat om…just det,FOTBOLL….Du suger mARCUS ”

All den ilska som finns där ute. Man häpnar.

Annons

OK, att man inte tycker om bloggen men det är den där totala ilskan, nästan hatet, som framkommer ibland som jag har svårt att förstå.

**********

Jag har mejlat Rille och frågat vad han sysslar med men jag lär väl inte få något svar.

Jag borde kanske lägga in Rilles mejladress i bloggen så kan vi alla mejla och fråga varför han är så arg…

**********

PHys utläggning om de olika ligorna och vilken som är jämnast etc var fascinerande läsning. Kan jag lägga upp den som en blogg en lördag någon gång, PHy?

**********

Och så får jag väl ta med mina tips inför lördagsmatcherna igen, blygsam som jag är…

Tottenham-Blackburn (3-1)
Birmingham-Everton (1-1)
Bolton-Wigan (2-1)
Burnley-Wolves (0-1)
Chelsea-West Ham (3-0)
Stoke-Aston Villa (1-0)
Hull-Arsenal (1-3)

Publicerad 2010-03-14 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto