Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ikväll smäller det på Stamford Bridge

Christensons blogg

Alltid tråkigt med bloggare som använder klyschor i rubrikerna. “Ikväll smäller det på Stamford Bridge” – vad f-n är det för en rubrik? Katastrof. Vad skulle mina gamla chefer på sporten på DN säga? “Christenson, bättre kan du för i helvete!” kanske.

Men ändå… det känns som det är just den rubriken som speglar stämningen i fotbollsengland idag. Vi är förväntansfulla, vi är spända. Chelsea-Inter på Stamford Bridge.

Jag jobbar från 17-01.30 på the Guardian ikväll – och jag längtar. Jag längtar till laguppställningarna släpps, jag längtar till Jose Mourinho-intervjun före matchen, jag längtar till själva matchen och jag längtar till eftersnacket.

Mourinho tillbaka på Stamford Bridge – mycket större än så blir det inte i det här landet.

********** 

Mourinho körde presskonferens igår – som ni säkert redan har läst om – och tidningarna här i England fokuserar rubrikena på följande mening från portugisen “I should still be Chelsea manager”.

Annons

Vad tror ni ärkerivalen Carlo Ancelotti tyckte om den smockan?  

********** 

Mourinho var i högform igår och det märktes att han trivdes i sällskap med de engelska journalisterna. Det är ju lite spänt mellan portugisen och de italienska journalisterna nuförtiden. It feels as if I have come home, sa Mourinho.

Han avslöjade även sju av de 11 spelare han har tänkt sig i startelvan och sa att han inte tänkte jubla även om Inter vann eftersom han för mycket respekt för Chelsea. Han sa att han hade tittat på första matchen mellan Inter och Chelsea hela sju gånger på DVD för att vara så bra förbered som möjligt inför kvällen.

********** 

Så här kommer lagen att se ut (enligt de engelska tidningarna):

Chelsea: Turnbull – Ivanovic, Terry, Carvalho, Zhirkov – Ballack, Mikel, Lampard – Anelka, Drogba, Malouda.

Annons

Inter: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Cordoba – Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Thiago Motta – Eto’o, Milito

Några invändningar?

********** 

Här kan ni läsa Jaime Redknapps krönika i the Daily Mail och varför han tippar 3-1 till Chelsea. Själv tror jag att Inter kommer att göra mål. Jag tror att Ross Turnbull kommer att få en tuff afton i Chelseamålet, brottandes med sina nerver.

Men jag är även övertygad om att Chelsea gör mål. Fler än ett mål. Jag tror det blir 2-1 och förlängning. Hur det går sedan vågar jag inte ens gissa.

Vad tror ni?

********** 

Sedan måste jag bara få avsluta det här Chelsea-Inter-paketet med den här fantastiska Mourinho-videon/sången.

Jag hade sett den tidigare – men glömt har bra den var.

-Damien, shut up.

-Didier, I can get Rooney on Amazon for 35 million, do you want me to do that, Didier?

Annons

Ha ha.  

********** 

Liverpool vann mot Portsmouth med 4-1 men det mesta eftersnacket handlade om Steven Gerrards fula armbåge mot Michael Brown. Nu verkar det som om domaren såg incidenten och att Liverpoolkaptenen klarar sig från ett straff.

Positivt för Liverpool att Fernando Torres ser starkare och starkare ut för varje minut han spelar – och att Ryan Babel gjorde mål och spelade helt ok. Men det viktigaste för Liverpool var kanske att Alberto Aquilani dominerade på mitten (men jag kan ändå inte skriva den meningen utan att undra varför inte Rafael Benitez har använt honom oftare).

Jag undrar om Liverpool hade förlorat borta mot Wigan om Aquilani spelat från start.

********** 

Ikväll fortsätter jakten på fjärdeplatsen med Wigan-Aston Villa.

********** 

Domstolen här i England har godkänt Portsmouths tvångsförvaltning vilket innebär att de inte kan tvingas i konkurs (just nu i varje fall). Det här beslutet innebär också att Premier League kommer att straffa Pompey med nio minuspoäng den här veckan.

Annons

********** 

Jose Mourinho förlorade inte en enda match på Stamford Bridge under tre och ett halvt år som Chelseatränare (om man räknar efter 90 minuter, han förlorade en Ligacupmatch mot Charlton på straffar).

Inget dumt facit. Fortsätter han den sviten är Inter i Champions League-kvartsfinal.

********** 

Mörka dagar på Humberside. Hull sparkade Phil Brown igår och meddelade även att de går skulder på 300 miljoner kronor till mötes om de inte klarar sig kvar i Premier League.

Vem tar över? Iain Dowie och Steve Coppell har nämnts som tänkbara efterträdare.

********** 

Och så veckans fråga, som löd så här:

Vilken Premier League-spelare har bäst procent när det gäller att göra mål på sina skott? Det handlar alltså om att en spelare som gjort fem mål på tio skott är bättre (han slösar alltså inte med skotten) än en spelare som gjort sex mål på 20 skott.

Annons

Vem är mest pricksäker i Premier Leauge alltså.

Spelaren måste ha gjort minst 20 avslut för att räknas.

**********

Svaret var Emmanuel Adebayor, som duncanf, våga är att göra och Taylor (som troligen har tvättat händerna nu) visste.

Tyckte även den här gissningen var bra: Gissar på Kuyt. han har en 8 mål.. undra bara om han har fått ihop 20 avslut än. räknas snesparkar som går till inkast eller blir hörna till motståndaren?

Många gissade på Roman Pavlyuchenko – och det hade nog jag gjort också om jag inte hade facit i hand.

**********

Och naturligtvis var det säsongen 07-08 som Cristiano Ronaldo gjorde sina 42 mål.

**********

Trevlig fotbollskväll.

Publicerad 2010-03-16 12:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto