Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Torres till Chelsea? Och Shearer svarar på dumma frågor

Christensons blogg

Dagens tidningar här i England domineras av två nyheter: Chelseas nya transferoffensiv och Albert Rieras attack på Rafa Benitez.

De journalister som har bra källor på Stamford Bridge hävdar att Roman Abramovich är beredd att öppna plånboken igen för att se till att vinna den där Champions League-titeln till slut.

**********

Största namnet på listorna som tidningarna plockat fram är naturligtvis Fernando Torres. Skulle han kunna gå till Chelsea? Ja, varför inte. Liverpool behöver pengar (se skrämmande artikel längre ner i bloggen) och Torres vill vinna titlar.

Liverpool måste helt enkelt få in lite pengar för att fortsätta betala av jänkarnas lån.

Så det skulle inte förvåna mig om Torres spelar i blått nästa säsong, speciellt om Liverpool missar Champions League nästa säsong och Chelsea är beredda att betala 550 miljoner kronor.

Annons

Eller vad tror ni?

**********

 Vilka andra spelare kan vara på väg till Stamford Bridge?

Sergio Aguero från Atletico Madrid för 440 miljoner kronor.

Maicon från Inter för 275 miljoner kronor.

Bastian Schweinsteiger från Bayern München för 165 miljoner kronor

Asenjo från Atletico Madrid för 44 miljoner kronor.

Vad tycker ni? Hyfsade nyförvärv? Eller finns det några andra spelare Chelsea borde köpa för att vinna Champions League?

**********

Liverpool-Lille (0-1) och Fulham-Juventus ikväll (1-3). Ska bli trevligt.

**********

‘Hade tänkt att skriva en del om Albert Rieras utbrott mot Rafa Benitez, men ser att fotbollskanalen redan lagt ut nyheten. Här kan ni läsa hur the Daily Mail rapporterade mittfältarens kommentarer till en spansk radiostation.

**********

Bra men skrämmande artikel om Liverpools finansiella läge av David Conn i gårdagens Guardian. Ju fortare jänkarna säljer desto bättre. Klubben är i ett mycket sämre finansiellt läge nu än när Tom Hicks och George Gillett tog över.

Annons

Och före man betalar av lite av lånen så kommer man inte kunna bygga en ny arena. Och före man bygger en ny arena kommer inte intäkterna att öka.

Liverpool är som United med alla lån, fast på en mindre skala. Sorgligt att se.

**********

Före detta domaren Graham Poll har varnat Steven Gerrard att han måste “kamma till sig” – annars kommer han att bli nästa engelska landslagsspelare som blir utvisad i en VM-turnering.

Ja, han skrev ju inte “kamma till sig” i och för sig. Vad skulle det bli på engelska? Comb oneself? Funkar nog inte. Clean up his act, är nog så nära vi kommer. Eller?

**********

Skönt att vi har Cerpa som kommenterar om de lägre ligorna. Och jag är inte sämre än att jag snor det rakt av…

Börjar bli dramatiskt i de lägre ligorna med: Oxford, som ett tag ledde stort, har tappat ledningen i Conference till Stevenage. Ska Stevenage, efter 15 år av fina placeringar i Conference, äntligen få ta steget upp?

Annons

Och klassiska Luton Town ligger trea och AFC Wimbledon på en fantastisk sjunde plats. Supporterägda Ebbsfleet United ligger på en nittonde plats och har fortfarande chansen att undvika nedflyttning.

Newport County, som åkte ur Football League 1988, säkrade i helgen uppflyttning från BS South (nivån under Conference), med sju omgångar kvar. De har gått fram som en ångvält och har bara en förlust på hela säsongen. Kan de vara med och slåss om en återkomst till Football League redan nästa säsong? Kul i alla fall med ett lag som är på väg tillbaka.

Jämnare i BS North där två lag ser ut att göra upp om direktuppflyttningsplatsen. Ett annat gammalt ligalag, Southport, kämpar med Fleetwood Town.

**********

Ny vinst för Newcastle United i the Championship igår kväll. Scunthorpe United slogs med 3-0 på St James’ Park och Peter Lovenkrands gjorde mål igen. Sex mål på fem senaste matcherna.

Annons

Han måste vara med i danmarks VM-trupp eller?

Undrar vad Nicky Butt tycker om att sitta på bänken i the Championship…

**********

Och så har Gary Johnson lämnat Bristol City efter två vinster på de senaste 12 matcherna. Lite synd tycker jag. Tänk var nära de var att gå upp i Premier League för några år sedan. Hade inte varit fel för en stad som Bristol.

**********

På tal om dumma frågor och dumma svar och Andrei Arsjavins lök- och vitlöks fråga från i måndags. På the Guardian har vi en artikelserie som heter Small Talk där vi ställer lite annorlunda frågor till idrottsstjärnor.

**********

Något säger mig att Alan Shearer inte uppskattade våra frågor. Här kan ni läsa hela intervjun.

Assuming you have time to eat, what is your favourite vegetable? Goodness me. What type of questions are these? [Exasperated] I should say peas, should I?

Annons

There’s no right or wrong answer, Alan, that’s the beauty of it. OK, peas.

Not Brussel sprouts? [Annoyed] Peas.

Just a big bowl of peas? [Palpably hoping chat will conclude very soon] With a bit of mash, sausage and gravy.

What about fruit? An apple.

That’s quite emphatic. You wouldn’t have any time for an orange or a banana? [Firmly] You asked for my favourite fruit, I said an apple.

What’s the weirdest thing a fan has ever asked you? To sign her chest.

Was there an Alan Shearer tattoo on it? No, because I never saw, because I refused to sign it.

So there might have been? I don’t know.

We can’t rule it out, Alan. Now, on an unrelated matter, have you ever seen a ghost? No.

Do you believe in the existence of ghosts? No.

Do you believe in life beyond earth? [Impatiently] I don’t know what I believe in. I try not to think about it. I don’t want to think about it.

Annons

Alan, can you tell us a joke? Yeah, your questions.

Bye Alan, it’s been bliss. Bye.

**********

Alan, can you tell us a joke? Yeah, your questions.

Ha ha. Vilket kanonsvar.

**********

I morgon blir det en del om hur Old Trafford håller på att förvandlas till en nervös, fascistisk högborg efter de senaste gul-gröna demonstrationerna och så kanske det blir lite om Iain Dowie, Hulls nya tränare. Och så har vi ju Champions League-lottningen också (även om jag kanske bloggar före lottningen).

Publicerad 2010-03-18 12:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto